20161204

4.12.

Nousimme hyvissä ajoin sunnuntaihin - pakkasta yli 13 astetta ja se nousi vielä liki 15 asteeseen. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 1. Timoteuskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

M-L meni valmistamineen ruokineen, ym. tarjoiluun liittyvine juttuineen Terhi-Marjan kyydissä helluntairukoushuoneelle - joka myös oli tänään "tarjoiluihmisissä" - valmistelemaan lähetyslounasta. Minä valmistauduin kotona omaan osuuteeni kokouksessa, eli puhumaan.

Menin 10:ksi minäkin rukoushuoneelle Rukoushetkeen - 10 rukoilijaa.

11 alkoi Ehtoolliskokousyläkerrassa. sen johteli Jouko Reenilä ja puhui myös alkupuolella. Kuoro lauloi pariin otteeseen. Puhuin. Ennen puhettani kuuntelutin Rene Laulajaisen laulaman kappaleen: Saavuin kerran luokse Golgatan. Oli avointa puhua. Jatkoin samasta aiheesta, mistä puhuin viikko sitten - perheestä. Samasta aiheesta aion jatkaa - jHs - viikon kuluttua, kun minua on silloinkin pyydetty puhumaan. Vietimme ehtoollista. Tilaisuuden jälkeen oli alakerrassa lähetyslounas. Mannin Eija ja Eero olivat "mein" M-L:n ja T-M:n kanssa vastuissa. Hyvät olivat syötävät. Jälkiruuaksi kahvit ja hyvät leivonnaiset. Ajelin tilaisuuden jälkeen kotiin, kun M-L jäi toisten kanssa "setvimään" lounaan jälkijuttuja. 

Tultuani kotiin laitoin tulen takkaan. Senjälkeen lähdin hiihtelemään pihapiirilatuani, että saapi olla ulkosalla mukavassa talvisäässä - -6.6. Yli puoli tuntia ennätin hiihdellä kun Terhi-Marja ja Emilia toivat M-L:n kotiin rukoushuoneelta 15.30.

Menimme 16:ksi M-L:n kanssa Vapaakirkkoon, jossa oli Maisa&Original Soundin Joulukonsertti, joka oli samalla heidän joululevynsä julkaisukonsertti. Tupa oli täysi. Emme jääneet kahville, vaan tulimme kotiin. M-L jatkoi lähetyslounaaseen liittyvien asioiden kanssa vielä jonkin aikaa. Eli, on se täyttä työtä Jumalan palveleminen tarjoilujenkin osalta. Sen oloen tässä lähietäisyydellä seuranneena nähnyt. Tämänkin lähetyslounaan osalta eilinen päivä aamusta ilta kymmeneen - ja tämäkin päivä kokonaan. Mitä muuta siihen lisäksi vielä liittyykään.

Konsertista tultuani menin työntelemään lumia liki tunniksi. Eihän sitä kovin paljon ollut, mutta oli satanut kuitenkin ja tuiskuttanut - tuisku lensi etenkin katoilta. Jatkoin vielä samaan syssyyn hiihtelemässä puoli tuntia pihaladullani. -4.4. Mukava tunnelma kun oli pimeää ja jouluiset valot paloivat. 

Iltapalaa ja teetä, jonka jälkeen torkuin sohvalla. Terolta tuli viesti M-L:n älypuhelimeen, että olivat olleet aviopariviikonlopussa jossakin. Hieno homma. Ovat muutenkin mukana avioliittotyössä. On viisasta sijoittaa avioliittoon. Illan mittaan oli pakkanen vähentynyt -1 ja risat. 

"Laki on annettu meille peiliksi, jotta me sen edessä tulisimme näkemään perinpohjaisen turmeluksemme. Mutta ei kukaan rupea peilillä itseänsä pesemään, vaan havaittuaan likaisuutensa peilin edessä, rientää hän puhdistuslähteelle, missä kaikkinainen likaisuus pestään pois. Tämä puhdistuslähde on Golgatalla. Siellä on avoin lähde kaikkea syntiä ja saastaisuutta vastaan. Siellä Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan veri puhdistaa kaikista synneistä.

Ainoa pelastuksen tie on täydellinen armahdus ja anteeksiantamus Kristuksen sovitusuhrin perusteella. Ja tähän paikkaan pyytää juuri laki saada ajaa meidät, jotta tulisimme yksinomaan armosta autuaiksi ja pelastetuiksi yksistään Jeesuksen veren kautt" (Urho Muroma, mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 68-69).

Siunausta!

Ps. "Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa" 1. Tim. 6:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti