20161205

5.12.

Noustessani uuteen päivään oli lämpötila vielä vähän lämpimän puolella, mutta pakkanen kiristyi päivän mittaan. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun - kävelipä vielä lenkinkin sen jälkeen. Aamupalaa ja kahvia/hopeateetä. Luin 1. Timoteuskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Valmistelin Kannonkosken KYLÄILTAA. Tein siitä ilmoituksen, jonka lähetin lehteen. Tein myös jonkinlaisen julisteen.

Hain Emilian ja Danielin koulusta meille 13 maissa. 

Kävin kylällä - tapaamassa Rantalan Jussia, joka laittoi kyläilta -julistetta eteenpäin nettiin, ym laitettavaksi.

Söimme yhdessä neljisin. Jouluiset valot loistivat ja kynttilä paloi pöydällä - se kun on sellaista hämärähköä tuo päivä.

Terhi-Marja tuli töistä tullessaan hakemaan lapsosiaan. Kävivät Emilian kanssa asioilla kylällä - Daniel oli meillä. Minä käväisin Niemelän harrilla, jossa monistettiin tekemästäni julisteesta/kutsusta kutsuja Kannonkosken kyläiltaa varten.

Laitoin takkaan tulen.

Hiihtelin tienvartta "Terhien" pihalle, jossa hiihtelimme Danielin ja Emilian kanssa Danielin tekemää pihalatua. Palattuani kotiin olin hiihdellyt 60 min. Mukava hiihdellä hämärässä - oikeastaan pimeässä. Tietenkin valojen kajo valaisi. Sielläkin on hienoja jouluisia valoja porstuvan etupuoli täynnä. Taivaalla oli kirkas kuun sirppi. Pakkasta lähtiessäni yli 8 astetta.

Kävin saunassa "terheillä" kun tuli kutsu. Deniksen, Danielin ja Emilöian kanssa otimme löylyä. Päälle joimme teetä.

Saavuttuani kotiin söin iltapalaa ja join teetä.

Poljeskelin vielä kuntopyörää 60 min. jäykkyydellä 10 - janalla 1-10. Hyvinhän se hiki tuli kun saunassa jo "hikireiät" olivat hyvin auenneet. Pakkasta himpun alle 10 astetta.

Huomenna on Suomen itsenäisyyspäivä. Onhan se suuri juhlapäivä. On kyllä huomenna muutkin juhlat - ja sinne me menemme, jHs.

"Kun siis ymmärrämme lain tehtävän olevan saattaa meidät epätoivoon etsiessämme pelastusta väärää tietä, niin emme voi sanoa sitä turmiovallaksi, vaan päinvastoin suurimman siunauksen aiheuttajaksi. Sillä vain laki kaikessa ehdottomuudessaan opettaa meidät täydellisesti turvaamaan armoon" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 69).

Jatkoksi vähän vielä lainausta - Lutherista:

"...Luther taas puhui ja kirjoitti yleisen pappeuden puolesta. Hän toivoi sellaista seurakuntamallia, jonka ytimessä olisivat ne, jotka ovat tulleet henkilökohtaiseen vakaumukseen seurata Kristusta elämässään. Vielä vuonna 1526 hän kirjoitti seuraavasti:
"Todellista evankelikaalista järjestystä ei voida havaita kaikkien kesken. Ainoastaan niiden, jotka ovat tehneet vakavasti päätöksen seurata kristusta, suullaan ja elämällään, tulisi ilmoittautua ja sen jälkeen kokoontua rukousta ja raamatunlukua varten ja toimittamaan kasteita, sekä nauttimaan ehtoollista ja muita kristillisiä tekoja...minä haluan huutaa, herättää, saarnata, auttaa ja edesauttaa tämän syntymistä, kunnes kristityt ottavat Sanan niin tosissaan, että he itse huomaavat, miten tätä tulisi tehdä ja miten jatkaa tämän harjoittamista (K. Kilsmo; käännös ruotsinkielestä Henrik Nymalm). (Näky magazine, 6.12.2016., Henrik Nymalm, Uskonpuhdistuksen vaikutuksia, osa 2/2, Sopuratkaisuja ja komplikaatioita, s. 25).

Siunausta!

Ps. "Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lainalaiseksi syntyneen, Lunastamaan lain alaiset, että me pääsisimme lapsen asemaan" (Gal. 4:4, 5). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti