20161215

15.12.

Se on Heimon päivä. Sydämelliset onnittelut velimiehelle nimipäivän johdosta vielä täskii!

Heräsin hyvissä ajoin. Marja-Leena meni viemään Emilian ja Danielin kouluun. Laittelin palamaan sähköiset jouluvalot sisällä ja ulkona - myös oikean kynttilän ja tuikkuja. Mukavan tunnelmallista joulukuisena aamupimeänä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Valmistauduin puhumaan. Luin Hebrealaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

9.30:ksi menin kylälle, Majakalle. Siellä oli tänään Majakan jouluateria. Minut oli kutsuttu sinne puhumaan. Rautasaaren vesa johteli ja puhui alkusanoja. Toikkasen Raija ja Pentti - vahvistettuna joillakin muilla - johdatteli porukkaa joululauluihin. Puhuin perusevankeliumia omalle tavalleni uskollisena. Mukava oli osallistua toisten kanssa hyvältä maistuvaan jouluateriaan ja kahveihin.

12:ksi ajelin - kaupan kautta - hakemaan Emilian koulusta meille. Tänään oli päivä, jolloin Emilia oli sopinut paistavansa pipareita mummin kanssa. Niinpä hänellä olivat piparkakkumuotit repussa jo koulussa. Heti meille päästyämme aloittivatkin homman. Emilia koristeli paistamisen jälkeen piparit. Mukavan näköistä ja tuntuista tällainen "toiminta" - tyttärentytär mummin kanssa tekemässä pipareita.

Hiihtelin 60 min. hissukseen pihalatua pitkin. Aloittaessani oli himpun yli -2 astetta, lopettaessani -1 ja risat.

Terhi-Marja kävi töistä tullessaan hakemassa Emilian meiltä. Daniel oli mennyt kaverilleen. Tänä iltana heidän koulunsa menee Pokelle joulutilaisuuteen, joka on ulkona.

Kävin 8.3 km rauhallisella "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. Mukava lenkkisää.

M-L oli sytytellyt ulos tulia kynttilälyhtyihin. Minäkin tulen takkaan, sekä vielä jonkin tuikun sisälle palelemaan. Meille kun oli tulossa vieraita.

18 maissa vieraat saapuivat - Henri ja Suvi. Jutustelimme. Joimme kahvia ja otimme tarjoiluja. Rukoilimme yhdessä. Mukava vierailu.

Pitihän sitä vielä ottaa iltapalaakin ja juoda teetä myöhemminkin.

"... Nykykristillisessä julistus- ja opetustoiminnassa on vaarana vieraantuminen ihmisten arjesta, vieraantuminen henkilökohtaisesta kokemuksesta jeesuksen seurassa ja vieraantuminen elävästä Sanasta - persoonasta Jeesuksesta Kristuksesta.

Kaupallisella puolella on todettu, että tarinat myyvät; kertomuksissa on lumoa.

Sanoma Jeesuksen syntymästä, elämästä, kuolemasta, ylösnousemuksesta ja hänen paluustaan takaisin on innoittanut kristikuntaa jo yli 2000 vuoden ajan. Jeesuksen kohdalla ei ole kyse tarinasta, vaan tositapahtumista. Kuvaukset ja kertomukset näistä tapahtumista Raamatun lehdillä ja julistettuna sanana kiehtovat ja muuttavat elämiä kulttuuriin ja kieleen katsomatta, koska elävässä Sanassa on voima" (Markku Tenhunen, Sanan voima, Itäportti, Marraskuu 2016, nro 4, s. 27).

Siunausta!

Ps. "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muutoin kuin minun kauttani" (Joh. 14:6).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti