20161225

24.12.

Se on sitten nyt - jouluaatto on käsillä. Nousimme vasta himpun ennen 10 siihen. Sateli lunta - paikat, joista lumi oli "kulunut" pois, olivat nyt valkoisia. Lumi tuli kuivana. Ensi töikseni kävin tuikkaamassa tulen takapihan pressusaunan kiukaaseen. Marja-Leenassa oli kuumetta - eilen illalla jo yskitti ja alkoi kääntyä olo siihen suuntaan. Hän nousi ylös ja kävi laittamassa joulupuuron alulle, mutta pötki sitten sänkyyn peiton alle. Mari jatkoi puuro- ym. hommia.

Ennätin hiihdelläkin ennen joulupuuronsyöntiä pihalatuani ja lisäillä puita kiukaan alle.

Pianpa sitten pistelimme suihimme hyvää riisipuuroa - joka oli keitetty Timon eilen tuomaan oikeaan lehmänmaitoon, joka oli haettu suoraan tilalta. Kinkkukin "korkattiin" - ja se oli hyvämakuinen. Kahviakaan ei unohdettu. Meitä oli jouluaaton puurolla Tero, Mari, Aaro, Eelis, Nooa ja minä - sekä Daniel, joka söi myös puuroa. Kotonaan oli Daniel jo syönyt puuroa ja saanut mantelin heidän puurostaan. Käveli sitten meille ja söi joulupuuroa - ja kuinka ollakaan hänelle tuli manteli meidänkin puurosta. Tero perheineen tuli meille jo eilen illalla yöksi. M-L ei jaksanut "puuroilla"

Jatkoin tuon perinteellisen joulupuuron syönnin jälkeen hiihtelyä pihaladulla ja välillä puiden laittamista kiukaan alle. Sää muuttui kosteammaksi ja leudommaksi. Lumisadekin loppui. Ehdin hiihdellä n. 2 tuntia.

14:ksi oli sovittu, että pressusauna on kylpykunnossa. Timo, Pia, Milka, Miro, Milena ja helmi-koira tulivat siihen mennessä. Tero, mari ja Aaro kävivät juoksulenkillä. Heittelin häkälöylyt ja vedimme timon kanssa pressun kehikon päälle. Vastat olivat olleet jo kuumassa vedessä. Sitten vain joulusaunaan Teron ja Timon kanssa. Vastoista tuli hyvää tuoksua saunaan kun niitä vähän haudottiin kiukaan päällä. kerran kävimme vilvuuttelemassa lumessa talon seinustan penkillä ja otimme löylyä uudestaan. 

Denis kävi hakemassa meiltä tuoleja lisää heille - heille kun kerääntyy väkeä jouluaattoa viettämään. Vei myös mukanaan M-L:n tekemiä jouluruokia - mitä olivat T-M:n kanssa sopineet, että hän tekee.

Deniksellä ja Terhi-Marjalla oli sauna lämmite myös 15:ksi. Siellä kävivät saunassa Deniksen lisäksi Haapalan Tero, Mari ja vielä Terokin uudestaan. Menimme "Terheille" meiltäkin kaikki - paitsi M-L, joka jäi kotiin peiton alle kuumeessa. Lahjat vein myös sinne kuusen alle - jonne jo oli toisilta kertynyt paketteja.

Milenallekin nousi nopeasti aika korkea kuume. Emiliallakin oli kuumetta - jo eilisestä asti. Rukoilimmekin heidän puolestaan. Ainakin Milenan olotila muuttui lyhyessä ajassa ja tyttö muuttui "kuin silmissä". Ajattelisi maallikko, että mikä muu voisi saada niin nopean muutoksen aikaan kuin Jumala. Uskon, että Emiliakin on huomenna terve.

16 aikaan aloimme syödä hyvää jouluateriaa - meitä oli 19 henkeä, 20 olisi ollut jos mummi-M-L:kin olisi ollut paikalla. Ruoka oli hyvää ja monenlaista. Terhi-Marjahan se oli päälaittaja ja kaikki muut perhekunnat olivat tuoneet jotakin. Jälkiruokiakaan ei ollut unohdettu.
Toivotan Hyvää Joulua jokaiselle tämän blogin lukijalle ja heidän läheisilleen! Herra siunatkoon joulunaikanne! 

Aterian jälkeen kokoonnuimme olohuoneeseen kaikki. Terhi-Marja luki jouluevankeliumin. Johdin sen jälkeen meidät yhteiseen rukoukseen.

Emilia ja Daniel jakelivat lahjoja kuusen alta. Mukavahan se okli seurata innostuneita ilmeitä ja paperien ratinaa lahjojen jaon aikana. Ja saivathan niitä lahjoja mummi ja vaarikin. Kiitos kaikille antajille! Sittenhän se olikin lahjoihin tutustumista.

Jonkin ajan kuluttua olikin vuorossa kahvitarjoilu - ja oli myös juustotarjotin monenlaisine juustoineen ja suolakekseineen. 

Lopultahan sitä sitten piti lähteä kotiin. Ensin lähtivät Haapalan Anneli ja Tero kahden pienen lapsensa kanssa. Sitten Pia, Timo ja Milena. Lopulta minäkin. Sitten myös Mari, Tero, Milka ja Aaro, jotka tulivat meille yöksi. Terhi-Marjalle ja Denikselle jäivät Miro, Eelis ja Nooa yöksi.

Palattuani kotiin laitoin takkaan tulen. Sää lämpimän puolella 1 asteen. Tähtiäkin näkyi.

Sellaisen tyylinen jouluaatto mallia 2016. Jumala tietää millainen 2017 - halu olisi olla silloin Lapissa, jossain selkosella autiotuvassa. Ei siksi, että tällainen jouluaatto olisi tylsää, vaan ihan siksi, että siitä on haaveillut ja puhunut jo pitkään.

" "Sisäisen pakon" siunaus

Koskaan ei tule olemaan parempaa aikaa kuunnella Jumalaa kuin nyt. Runoilija Ralph Emerson kirjoitti: "Et voi koskaan toteuttaa kutsumustasi liian aikaisin, sillä et voi koskaan tietää, kuinka aikaisin on liian myöhäistä."

Kun Jumala puhuu meille, silloin kiireellisyyden tunne, se jokin "sisäinen pakko", on Jumalasta lähtöisin. Se saattelee meidät siunattuihin elämänkokemuksiin, tekoihin, jotka siunaavat myös toisia ja välittävät lisäarvoa toisten elämään.

Mestarimme on loistava esimerkki.

Hyväksytystä matkasuunnitelmasta poiketen "sisäisen pakon" tunne vei Jeesuksen Samariaan Jaakobin kaivolle. Johannes kertoo: "Mutta hänen oli kuljettava Samarian kautta." (Joh. 4:4)

Tapaaminen samarialaisen naisen kanssa toi naisen elämään mittaamattoman "lisäarvon". Yksi muuttunut elämä sai aikaan kokonaisen kansainvaelluksen Jeesuksen tykö. Koko kaupunki riensi kuuntelemaan Jeesusta. Kuuliaisuus saattelee meidätkin siunattuihin Jumalan tekoihin.

Ensimmäisenä jouluna tietäjät tottelivat sisäistä pakkoa, kiireellisyyden tunnetta, ja seurasivat tähteä kaukaiseen maahan. He saivat nähdä, kumartaa ja palvoa kuningasta ja herrain Herraa, joulumme todellista verratonta juhlanaihetta.

Olkoon joulusi runsaasti siunattua ja kyllästetty iloisilla hetkillä muistellessasi Jeesuksen syntymäyön ihmettä. Hän on suova meille yhdessä tilaisuuksia kertoa Hänestä Joulun Herrana omalle kansallemme, naapureille ja työtovereille" (Hannu Haukka, Pääkirjoitus: Jumalan antamia tilaisuuksia, Itäportti, Joulu 2016, nro 5, s. 3, IRR-TV).

Siunausta! 
  
Ps. "..., niin katso, hänelle ilmestyi unessa enkeli, joka sanoi: "Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa tykösi mariaa, vaimoasi; sillä se, mikä hänessä on siinnyt, on Pyhästä Hengestä. Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä" (Matt. 1:20-21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti