20161210

9.12.

Nollaisessa säässä aloittelimme tämänkin päivän. Emme kuitenkaan hötkyilleet ylösnousun kanssa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä kaikessa rauhassa. Luin 2. Koprinttolaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Hiihtelin rukoushetken jälkeen 60 min. Latu oli liukas ja eteenpäin meno tapahtui herkästi. M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Sytyttelin tulen takkaan.

Söimme.

16.30:ksi ajelimme M-L:n kanssa hakemaan Rautasen Jussin kyytiin soittimensa, ynnä äänentoistojuttujen kanssa, joita haimme myös matkan varrelta. Olimme menossa Kannonkoskelle, jossa olimme ennen 17.30. Äänentoistot ja soittimet paikoilleen, M-L valmisteli tarjoilua. 18.30 alkoi "On Yksi Nimi ylitse muiden..." KYLÄILTA Osuuspankin kerhohuoneessa. Johtelin illan. Lauluryhmämme toimi esilaulajina - kaikki yhtyivät lauluihin. Ryhmässä lauloivat Liisa Pitkänen, Raija Kalenius, yksi luterilainen sisar, jonka nimi nyt katosi, Matti Lehtomäki, Jouko Kuusjärvi ja Jussi Rautanen, joka säesti kosketinsoittimella. Laulut olivat Lauluja Jeesuksesta -vihkosesta.Raija Kalenius soitti kahdessa erässä harmonikalla koskettavia lauluja. Henkilökohtaiset puheenvuorot olivat mielestäni erinomaisia. Niitä pitivät Samuli Lahtela, Paavo Pitkänen ja Matti Lehtomäki. Jouko Kuusjärvi puhui lopuksi evankeliumia yksinkertaisesti. Oli avointa puhua. Marja-Leena Kuusjärvi tarjosi lopuksi hyvät kahvit. Kutsuja tilaisuuteen oli jaettu 350 kpl. Väkeä tilaisuudessa oli 14 henkeä. Rukoillen illan pidimme. Uskomme, että sillä on merkityksensä - osittain se jo illan aikana näkyikin. Jostain syystä - niin näyttää - vapaiden suuntien, kuten helluntaiseurakunnankin, tilaisuuden kynnys on hyvin korkea ihmisille. Tai asenne heidän järjestämiään tilaisuuksia kohtaan torjuva. Johtuuko paikkakunnalla vallitsevasta herätysliikkeestä, vai mistä, sitä en osaa sanoa. Varmasti on paljon väärää luuloakin vapaista suunnista. Luulisin, että kun Herra antaa herätyksen, niin useampi ihminen voisi lähestyä meidänkin tilaisuuksiamme. Aivan ilmeinen vapaisiin suuntiin kuuluvan seurakunnan paikka Kannonkoskella(kin) on "auki." Sen minkä teemme, teemme Herralle.

21.30 jälkeen olimme M-L:n kanssa kotona. Vieläkin tuli otetuksi vähän iltapalaa ja kokouksesta termokseen jäänyttä kahvia. Pakkanen noussut jo n. 6:een asteeseen.

"Emme voi ketään rakastaa jumalallisella rakkaudella, ellei tätä rakkautta anneta meille lahjana taivaasta. Mutta herran omille tämä annetaankin. Kirjoittaahan Paavali Room. 5:5: "Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta."

Pyhä henki siis tuo myötänsä jumalallisen rakkauden, ja siinä määrin kuin me olemme Hengen täyttämiä ihmisiä, on meidän sydämissämme vallalla tämä rakkaus.

Ainoastaan uudestisyntyneet uudet luomukset voivat tavoitella sitä Jeesuksen asettamaa ihannetta, että ihminen olisi rakkaudessa samalla tavalla täydellinen kuin taivaallinen isä" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö 1953, s. 90-91).

Siunausta!

Ps. "Minä kiitän Jumalaani aina, muistaessani sinua rukouksissani, sillä minä olen kuullut sinun rakkaudestasi ja uskostasi, joka sinulla on Herraan Jeesukseen ja kaikkia pyhiä kohtaan; ja rukoukseni on, että sinun uskosi, se usko, joka on meille yhteinen, olisi väkevä kaiken hyvän tuntemisessa, mikä meillä Kristuksessä on" (Filem. 4-6). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti