20161225

25.12.

Jeesuksen syntymäpäivän muistojuhla - Joulupäivä, joka sattuikin sunnuntaille. Nousin ja menin hiihtelemään pihalatua 60 min. +1-2. Marja-Leena kuumeessa sängyssä tämänkin päivän. Tultuani hiihtämästä laittelin aamupalaa ja keittelin kahvia. Meitä oli aamupalalla Tero, mari, Milka, Aaro ja minä - toiset kun jäivät illalla yöksi Terhi-Marjalle ja Denikselle. 

11:ksi ajelimme em. porukalla helluntairukoushuoneelle helluntaiseurakunnan ja Vapaaseurakunnan yhteiseen joulukirkkoon - joka oli oikealta nimeltään jouluhartaus, tai jotakin sinnepäin, muistelen. Niko Ilola johti. Jarmo Ruutinen saarnasi. Yhteislauluja lauloimme. Taisi olla sellainen tunnin - ellei hiukan alle - tilaisuus.

Palattuamme kotiin, alkoi Milka laittaa karjalanpaistia paistumaan - mummi kun siellä sängynpohjalla - ja muutenkin ruokia valmistelemaan. 

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Danielkin tulivat meille, samoin heillä yötä olleet Miro, Eelis ja Nooa. Emiliassakin oli vielä kuumetta ja kurkku oli "käreänä".

Menimme 8.3 km lenkille Teron, Marin, Deniksen ja Aaron kanssa, Tarvaalan suuntaan - minä "kävelynomaiselle". Menopuolikkaan menin n. 7.14 min/km, paluupuolikkaan n. 6.50 min/km.

Lenkin jälkeen laitoin saunan lämmite. Kiukaan kuumennuttua kävimme Teron, deniksen ja Aaron kanssa saunassa.

Kohtapa saunan jälkeen - 16 maissa - kutsui ruokapöytä. Terhi-Marjakin taisi lopulta olla laittohommissa mukana. Hyvä oli jouluateria. Kiitos kaikille siitä! Erityisesti tietenkin Jumalalle, että on ruokaa, jota saa syödä. Timokin saapui niin, että pääsi sopivasti kanssamme ruokapöytään - tuli hakemaan Milkaa ja Miroa kotiin. Milena ja Pia olivat kotona - kun kuitenkin oli Milenassa tänäänkin kuumetta, vaikka illalla olikin niin reippaalla päällä.

Jonkin ajan kuluttua kävimme kahvipöydän antimien kimppuun.

Pian kahvin jälkeen lähtivät Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel kotiin.

Ennen Timon, Milkan ja Miron lähtöä rukoilimme yhdessä.

Luin Hebrealaiskirjettä - luin myös yhtä kirjaa.

Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa ovat meillä yötä.

M-L:n joulu on mennyt sängyssä kuumeessa.

"Mikä on sinun hengellisen lämpömittarisi lukema? Näyttääkö se edes mitään? Kylmääkö sinua? Onko seurakunnassasi kylmiä alttareita, palvontaa ilman lämpöä ja oppeja, jotka kuumenevat vain kitkasta?

On olemassa teologioita ja opetusta, jotka ovat yhtä tulenarkoja kuin lyijy. On olemassa uskonnollisia kirjoja, jotka tuottavat lämpöä vain, jos ne heitetään kokkotuleen. Tuollaisilla uskoa jäähdyttävillä seikoilla ei ole mitään tekemistä helluntain Kristuksen kanssa. Mihin tahansa Hän koskee, se syttyy palamaan. Jeesus sulattaa jään. Joidenkin seurakuntien yritykset nostattaa hieman innostusta ovat hengellisesti, kuin kahta tikkua hangattaisiin toisiaan vasten" (Reinhard Bonnke, Evankeliointi tulella käynnistää hengellisen herätyksen, s. 17, Uskon Sanan Kustannus Oy 1991).

Siunausta!

Ps. "Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen" (1. Piet. 1:8, 9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti