20161221

21.12.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Bågmanin Tuomolle vielä täskii!

Nousimme hyvissäajoin. Marja-Leena kävi viemässä Emilian kouluun ja toi Danielin meille - hän on kuumeessa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä jouluisten valojen toisteessa. Luin Hebrealaiskirjettä.

Lähdin ja ajelin Kangasniemelle -+1. Ensin kävin siellä Synsiöllä, siskollani Pirjolla. Kari, hänen miehensä oli kotona. Pirjo kirkolla asioilla. Vein pienen joulutervehdyksen - sekä Terhi-Marjan perheen joulutervehdyksen.

Jatkoin matkaa kirkolle, jossa menin ensiksi setäni leskelle, Aunelle, viemään joulutervehdyksen. Juttelimme ja lopuksi rukoilimme. Ikääntynyt ihminen on jo Aunekin.

Seuraavaksi menin tädilleni, Annille - äitini siskolle - viemään myös joulutervehdyksen. Juttelimme, joimme kahvia - sitä tuota viimeistä kun ei mitenkään voi estää hänelle kun menee. Johdin lyhyeen rukoukseen myös. 90 v täyttää tätini keväällä - jHs.

Sittenhän se olikin vuorossa vakiopaikka, missä kangasaniemellä käydessä yleensä tulee piipahdettua - Teboilin seisova pöytä. Hyvä ruoka oli nytkin - tosin täytyy sanoa, että minun mielestäni ruoka on aina hyvää. Parempi olla kiitollinen ja nirsoilematta, koska on niin paljon ihmisiä, jotka eivät saa ollenkaan ruokaa, tai saavat liian vähän.

Teboililta hurautin Haarajoelle - kotikylälle - Heimolle ja Arjalle. Veljelleni. Minulla oli sukset mukanani. Niinpä ensimmäiseksi menin katsastamaan heidän hiihtolatunsa, joka kulki peltojen reunuksilla. Mukava lenkki. Hiihtelin sitä 60 min. Joen varressa - Haarajoen - on majavillä pesä. Siinä oli oikein iljanteelle mennyt majavien polku joesta mutahautaan. Hiihtelyn lomassa sain jutustella yhden miehen kanssa myös uskonasioista vanhan riihen takana, vanhalla maantiellä - eli ei siellä määrätynlaisen maineen saaneen saunan tajkana. Hiihtelyn jälkeen joimme kahvia. Rukoilimme lyhyesti.

Heimolta ja Arjalta huristelin kotiin Saarijärvelle, jossa oli liki 19 aikaan. M-L oli valmistelemassa jouluksi ruokia.

Lähdin heti kotiin tultuani 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan. Tuuleskeli. +2.7. Aika liukasta. Vaikka oli nastalenkkarit sai varoa. Mukava sää olla lenkillä.

Tultuani lenkiltä laitoin tulen takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

"Ennen joulua satuin lukemaan John Maxwellin kirjaa Määrätietoinen elämä.

Hän luettelee elämästään hetkiä, jolloin hänellä olisi ollut aikaa ja mahdollisuus tehdä jotain merkittävää toisten hyväksi. Mutta otollinen hetki, tilaisuus lipsahti käsistä vain siitä syystä, ettei asiaan tartuttu heti. Puuttui tuntuma asian kiireellisyyteen.

Maxwell kysyy: "Onko elämän kiireiden keskellä sopiva aika tehdä sitä mikä voisi vaikuttaa toisen ihmisen elämään merkittävästi?

Luultavasti ei.

Onko sitten olemassa oikea aika? Vastaus kuuluu "kyllä"!

Oikea aika on tässä ja nyt. Silloin kun eteemme ilmestyy tilaisuus. Tästä puhuu myös apostoli Paavali.

Timoteusta Paavali kehottaa astumaan esille sopivalla ja sopimattomalla ajalla:
"Saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella." (2. Tim. 4:2)

Elämän suurimpiin vihollisiin kuuluu päättämättömyys ja toimettomuus kun teoille olisi tilaus.

Tosiasia on se, ettei elämä eikä aika pysähdy kenenkään kohdalle odottelemaan ratkaisuja ja hyviä aikeita" (Hannu Haukka, Pääkirjoitus: Jumalan antamia tilaisuuksia, Itäportti, Joulu 2016, nro 5, s. 3. IRR-TV ry,).

Siunausta!

Ps. "Kaikki, mitä teette, se tehkää sydämestänne, niinkuin Herralle eikä ihmisille, tietäen, että te saatte Herralta palkaksi perinnön; te palvelette Herraa kristusta" (Kol. 3:23-24). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti