20161208

8.12.

Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin tänäkin aamuna kouluun. Palattuaan paistoi mantelileipiä. Aamupalaa ja kahvia. Luin 2. Timoteuskirjettä.

Aamupalan jälkeen menin hiihtelemään 60 min. pihaladulle - saahan sitä vähän happea ja ei tule ns. sokeripiikkiä - ts. ei verensokeri nouse ruuan jälkeen niin korkealle kuin muuten nousisi. Liike on lääke siihen(kin). Sää nollassa. Hyvä luisto ja mukava sää.

Hiihdon jälkeen raivasin autotallia, että sopii auto sisään - kun alkaa tuo oikea talvikin lähestymään.

M-L oli mummin hommissa ja kävi hakemassa Danielin 12 jälkeen koulusta ja käytti häntä hammashoitolassa. Tulivat sieltä meille.

Daniel sytyttelikin pian meille tulonsa jälkeen tulet takkaan. Söimme.

Ajelin Kannonkoskelle. Jakelin kutsuja huomiseen tilaisuuteen, joka on Osuuspankin kerhohuoneessa klo 18.30. Tervetuloa sinne mukaan. Samalla hain Osuuspankilta avaimen huomista varten.

Palattuani kotiin lähdinkin heti suksien päälle ja hiihtelin tienvartta pitkin "Terhien" pihaan. Matkalla tuli M-L vastaan ja kertoi, etteivät hiihtokaverit - Emilia ja Daniel - ole kumpikaan kotona. Olivat kavereillaan, toinen synttäreillä. Hiihtelin kuitenkin Danielin tekemää pihalatua jonkin verran pimeässä. Palailtuani kotiin hiihtelin vielä muutaman kerran oman pihaladun - 60 min. tuli ulkoilluksi.

Lueskelin tämänpäivän lehdet - Enontekiön Sanomat, Kangasniemen Kunnallislehden, Ristin Voiton, Sana Jerusalemista ja Ykköset - jossa jälkimmäisessä ei ollut muuta luettavaa kuin Jokkerin palsta.

RV:ssa oli Keskustelua -sivuilla ajankohtainen kirjoitus Walde Schwartzilta: "Uskovien on aika  herätä rukoilemaan" (RV nro 49, 8.12.2016. s. 8-9). Kirjoituksessaan hän sanoo mm.: "... Mistä seurakunta saa voimansa ja mistä tulevat voimalliset teot ja ihmeet, jos ei siitä, että seurakunta rukoilee? Jos odotat, että Jumalan Pyhä Henki ilmestyy voimallisin ihmeteoin, ei ole muuta tietä kuin laittaa lumpiot lattiaan. Se on myös ainoa tie pyhitykseen ja armolahjojen löytämiseen ...

... Kyllä ihmiset löytävät monia syitä välttää yhteiset rukousillat, kun heillä on tämän maailman viihdepaketit. Mihinkä sitä rukousta enää tarvitaan? Paholainen on varastanut kaiken ajan....

... uskonnollisuus on valtaamassa uskovien sydämet. Muotojumalinen ihminen ei tarvitse Pyhän Hengen voimaa. Siitä kyllä puhutaan, mutta Hän ei pääse vaikuttamaan läsnäolollaan. Pelkään, että seurakunta herää liian myöhään ja Jeesus näkee seurakuntansa nukkumassa ..." Tällaisia tärkeitä ajatuksia Walde Schwartzilla.

Iltapalaa ja teetäkin tuli otetuksi.

Poljeskelin vielä illan mittaan kuntopyörää kolmessa jaksossa - 3 x 20 min. jäykimmällä "vaihteella", 5 min. palautteluin. M-L kirjoitteli joulutervehdystä serkulleen Kanadaan - hänen serkkujaan - uskovia - kun on siellä eri puolilla enemmänkin.

Siunausta!

Ps. "Mutta rauhanJumala, joka on kuolleista nostanut hänet, joka iankaikkisen liiton veren kautta on se suuri lammasten paimen, meidän Herramme Jeesuksen, hän tehköön teidät kykeneviksi kaikkeen hyvään, voidaksenne toteuttaa hänen tahtonsa, ja vaikuttakoon teissä sen, mikä on hänelle otollista, Jeesuksen Kristuksen kautta; hänelle kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen" (Hebr. 13:20, 21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti