20161213

13.12.

-6-7 pakkasta noustessani. Marja-Leena oli jo käynyt viemässä koululaiset - Emilian ja Danielin - kouluun. Käynyt kylällä kaupassakin. Aamupalaa ja kahvia. Luin Filemonin kirjettä.

11:ksi menin helluntairukoushuoneen alakertaan Päivärukoushetkeen - 6 rukoilijaa. Palatessani kävin kaupoissa.

Söimme.

Tuikkasin takkaan tulen.

Kävin 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. Pimeää jo palatessani. -3-4 astetta.

18:ksi ajelimme M-L:n kanssa Häkkilään - Lehtomäelle - Häkkilän-Peltokylän-Kohmun rukouspiirin puurojuhlaan. Pöydät oli laitettu kauniisti ja tarjoilut jouluiset. Kiitos Lehtomäen perheelle! Lauloimme joululauluja. Söimme riisipuuroa. Joimme kahvia. Kuuntelimme Sanaa, jota julisti Samuli Lahtela. Rukoilimme. Aikaa jäi juttelullekin - ja tulevaisuuden suunnitelmille. Väkeä oli 23 henkeä. Menomatkalla satoi lunta aikalailla. Paluumatkalla ei enää kuin "pikkisen". 

Palattuamme kotiin laitoin sukset seinustalta vaaka-asentoon ja liikkeelle. Hiihtelin 60 min. pihalatuani. Kun tuli syödyksi sitä joulupuuroa, niin liikunta laskee verensokeria. Riisi ilman sokeriakin nostaa. Mutta, oli kyllä muutenkin mukava hiihtää: Taivaalla kirkas pyöreä kuu valaisi hyvin. Varjot - niin hiihtelijän kuin puiden ja rakennustenkin - näkyivät selkeästi. Joku hempeämpiä sanoja viljelevä voisi sanoa, että se oli ihanaa, tai fantastista - se oli. Tuntui suurelta lahjalta ja etuoikeudelta hiihdellä siinä Jumalan luomassa kuutamossa. Pakkasta 5 astetta. Jonkin aikaa vielä työntelin ohutta lumikerrosta pois etupihan puolelta.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Ensimmäisen rakkauden paluu

Pietari paloi ensimmäistä rakkautta kun Jeesus puhutteli häntä ylösnousemuksensa jälkeen, ja hänet valtasi varmaan katkera pettymys, riittämättömyyden tunne, itsetunnon rapistuminen Jeesuksen kysyttyä häneltä kolme kertaa "rakastatko sinä minua?"

Murheen aallot hakkasivat Pietarin sisimmässä. Tuskin koskaan oli ollut aikaa jolloin Pietari oli rakastanut enemmän kuin sillä hetkellä. Miksi Jeesus epäili hänen rakkauttaan?

Tottahan se oli, että sinä yönä, jolloin Jeesus kavallettiin ja luovutettiin ristiinnaulittavaksi, Pietari kielsi Mestarinsa käyttäen voimakkaita kielteisiä sanoja, jotta asia ei jäisi epäselväksi.

Pietari muisti lankeemuksensa, mutta hän oli sydämessään tehnyt parannuksen. Ja nyt Jeesus haastoi Pietaria sanoen: "Pietari, tee tekoja, jotka osoittavat rakkautesi minuun. Ruoki karitsoitani ja kaitse lampaitani."

Sama sanoma toistuu Efeson seurakunnalle lähetetyssä kirjeessä Häneltä, joka on Alfa ja Omega, ensimmäinen ja viimeinen" (Hannu Haukka, Pääkirjoitus: Eläköön ensimmäinen rakkaus! Itäportti, Marraskuu 2016, nro 4, s. 2).

Siunausta!

Ps. "Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani" (Joh. 8:31).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti