20161217

17.12.

Lauantaiaamu. Silloinhan ei tarvitse herätä niin kovin aikaseen. Saimme kuitenkin herätyksi. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Marja-Leena taisi huomisia sekahedelmäsoppia valmistella seurakunnan joulujuhlaan - Terhi-Marja hommailee ja keittelee riisipuuron huomenna siellä paikanpäällä. Sponsoroivat koko seurakunnalle. kakkujakin näkyy olevan iso joukko - lienevät siihen toiseen joulujuhlaan, joka on arabiankielinen. Luin Hebrealaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydänääressä.

Timo, Pia, Milka ja Milena, sekä Helmi-koira tulivat aamupäivän puolella. Vähän kahvia otettuaan jatkoivat Timo ja Pia isoon maalikylään, Jyväskylään, kenties jouluostoksille, sekä muuten viettämään kahdestaan yhteistä aikaa - esim. menemällä syömään jonnekin.Sehän on hyvä viettää sellaistakin aikaa. Siksipä Milka, Milena ja Helmi-koira jäivätkin meille yökylään - Milena ensimmäistä kertaa ilman vanhempiaan yökylässä. Miro oli mennyt kaverilleen. Emilia ja Daniel saapuivat meille myös. Daniel ensi töikseen haki puut liiteristä ja sytytteli tulen takkaan.

Hiihtelin puoliltapäivin 60 min. pihaladullani - nolla keli. Mukava sää hiihde4llä ja suksi luisti hyvin.

Kävimme Milkan ja Emilian kanssa kylällä - ostamassa Milkalle kasvispullia ja ranskalaisia, Emilialle kebab-ranskalaiset ja minulle kebab-salaatit. Kotona sitten söimme ne.

Daniel kävi välillä kaverinsa synttäreillä. Milka, Emilia ja Helmi-koira kävelyllä. 

Jonkin aikaa Milena nukkui päiväunia - vaikka pari kertaa köpötteli sängystä pois.

Kävin pistämässä jalkaa toisen eteen kun oli jo pimeä - eli 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. Mukava sää. Muutaman asteen noussut pakkasen puolella.

Mummi, Milka ja Emilia kävivät kylällä kauppa-asioilla. Olimme Milenan ja Danielin kanssa kotosalla. Tein lettutaikinan ja paistelin lettuja. Kahvin kanssa minäkin söin lettuja.

Milka ja Emilia kävivät ensin saunassa. Sitten minä ja Daniel kävimme ottamassa kunnon löylyt.

Terhi-Marja kävi hakemassa Emilian pois meiltä. Nauroimme jossakin vaiheessa Milenan hommille, että vesi silmistä sirisi.

Iltapalaakin tuli syödyksi ja teetä juoduksi.

Milenakin meni johonkin aikaan nukkumaan. Milka "omaan kammariinsa". daniel olohuoneen lattialla olevalle patjalle leijonansa viereen. Helimi-koira siihen lähelle sohvalle unta odottelemaan. 

Sellaistahan se elämä on ollut täällä "menetetyn metsikön reunamilöla" tänä lauantaina. Kiitollinen mieli kaikesta.

" "Tämän päivän seurakunnan", Kathryn sanoi, "täytyy päästä paikalle, missä lakkaamme rajoittamasta Pyhän Hengen työtä ja alamme rukoilla ja uskoa Jumalalta sitä, että Hänen siunatun täyteytensä kolmas persoona saa toimia yhä rikkaammin ja laajemmin. Kaikki tämä nivoutuu yhteen sekä Sanassa että Hänen omiensa kokemuksessa. 

Jeesus tarkoitti, että Pyhä Henki olisi niin kuin Hän meidän keskellämme aivan aikakauden loppuun asti. Herran kosketus on sitä, että Pyhä Henki vaikuttaa meissä, meidän kauttamme ja meidän puolestamme." " (Helen Kooiman Hosier, Kathryn Kuhlman, Ristin Voitto 1977, s. 216).

Siunausta!

Ps. "...antakaa itsenne, kuolleista eläviksi tulleina, Jumalalle, ja jäsenenne vanhurskauden aseiksi Jumalalle" (Room. 6:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti