20161213

12.12.

Tänäkin aamuna Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Noustessani oli pakkasen puolella 6-7 astetta. Sateli hiljakseen lunta, jota oli tullut jollainenkin kerros. Aamupalaksi söin mm. raejuustosta tehtyä "riisipuuroa" - maku on hyvin samanlainen, mutta ei nosta verensokeria kuten riisi. Kahvia tietenkin myös. Luin Tiituskirjettä.

Hiihtelin 60 min. pihalatuani. Aurinkokin tuli näkyviin. Hiihdon jälkeen työntelin hissukseen lumia pihasta ja pihatieltä. Laitoin myös "metsän eläville" siemeniä ruokintapaikalle.

13 maissa kävin hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille.

Tyhjentelin tuhkat takasta ja sytyttelin siihen valkean.

Terhi-Marja kävi hakemassa Danielin töistä tullessaan. Mummi lähti tyttärentytär-Emilian kanssa kävellen kauppaan. menin samaan aikaan 8.3 km rauhalliselle "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan. Pyörätie ei ollut puhdistettu lumesta, mutta eipä se haitannut. Hiihtelin vielä pimeässä 60 min. heti lenkin jälkeen - jouluisten valojen valaistessa. M-L tulikin kauppareissultaan kun lopettelin hiihtelyn. -3-4

Söin. M-L paisteli kakkuja.

Illan mittaan piti vielä syödä iltapalaa ja juoda teetä. Seurasin myös Alfatv:sta netin kautta keskustelua eutanasiasta. Mukana oli yksi kansalaisaloitteen alullepanijoista kyseisessä asiassa - Ilkka Taipale - ja hänelle sai soittaa tai lähettää s-postilla kysymyksiä ja kommentteja suorassa lähetyksessä. Pahaltahan se tuntui.

Tähän loppuun vielä mukava juttu eiliseltä päivältä. Ollessani puhumassa helluntaiseurakunnan rukoushuoneella Sunnuntaijuhlassa, sanoi M-L, kun menin penkkiin puheeni jälkeen, että minulla on päälläni oleva neule takaperin päällä. Sanoi, ettei oikein uskaltanut katsoakaan minuun päin puhuessani kun olisi kuulema alkanut naurattamaan. Onkohan tullut vanhuus? Taitaa olla ukon toimia seurattava tarkasti. Että sillee.

"Elävä Kristitty on Jumalan ihme. Vihamiehiänsä rakastava kristitty on vielä suurempi ihme. Mutta Jumalalle ei ole mikään mahdotonta. Hän voi tehdä langenneesta vihan lapsesta ihmeellisen Jumalan rakkauden täyttämän Jumalan lapsen" (Urho Muroma, Mestarin jalkain juuressa, Ev. lut. Sisälähetyssäätiö, s. 94).

Siunausta!

Ps. "Kunnioittakaa kaikkia, rakastakaa veljiä, peljätkää Jumalaa, kunnioittakaa kuningasta" (1. Piet. 2:17).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti