20161228

28.12.

Eipä sitä tänäkään keskiviikkoisena aamuna tullut noustuksi aikaisin. -1-2 lämpötila. Aamupalaa ja kahvia. Luin Hebrealaiskirjettä. Marja-Leenaa on tänäänkin vetänyt sänky puoleensa - mutta on ollut enemmän pystyssä kuin eilen. Ja hommiakin koettanut tehdä.

Hiihtelin 60 min. pihalatuani - 43 kertaa olen sitä hiihtänyt - 60 min kerrallaan - marras-joulukuun aikana. Ensimmäinen hiihtokerta oli 10.11. Marraskuun puolella ennätin hiihtää 11 keraa. Joulukuussa tähän mennessä 32 kertaa. Samalla tänäänkin koetin olla rukouksen hengessä ylöspäin.

Hiihdon jälkeen laitoin siivekkäille - samalla myös joillekin nelijalkaisille - syötävää ruokintapaikalle.

Kanniskelin puut ja sytyttelin takkaan tulen.

Kun hämäryys jo oli laskeutunut, lämmittelimme jouluisia ruokia ja söimme jouluisten valojen loistaessa sisällä ja ulkona.

Ruuan jälkeen menin hiljakseen kävelemään Tarvaalan suuntaan 8.3 km. Paluumatkalla tuuli välillä mukavasti vilvoitteli naamaa. Koetin olla rukouksen hengessä.

Keittelin kahvit. Sen jälkeen lähdin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. Rautasaaren Vesa johteli illan ja puhui myös - 8 henkilöä. Tällä kertaa en kuullut yhtään. Kuulo on - sen huomaa - alentunut ja nyt oli vielä sen lisäksi jostakin syystä korvat tukkeessa. Jos olisi kysytty, että mistä puhuttiin, niin en olisi pystynyt vastaamaan. Rukoukseen kuitenkin pystyin osallistumaan - koska siihen voi osallistua aivan kuurokin.

Paluumatkalla kävin kaupassa pienillä ostoksilla.

Kotona sitten söimme iltapalaa ja joimme teetä - minä kyllä ennen kokoukseen lähtöä keittämääni kahviakin.

M-L on päivän mittaan - eilenkin - kuunnellut Radio-Patmoksesta vanhojen saarnaajien saarnoja.

Minullakin oli illasta alkaen, yöllä, sekä aamulla hieman pistävä olo kurkussa. Kurlasin herättyäni sitä suolavedellä. Ei ole pahemmaksi mennyt, pikemminkin normaalimmaksi. Vesi on nenästä valunut hiukan kuitenkin. Saa nähdä mihin se tästä kääntyy.

Varmaan kiinnitit huomiota 23.12.2016. YK:n turvallisuusneuvostossa olleeseen, Israelia koskevaan äänestykseen. Turvallisuusneuvoston 15:sta jäsenvaltiosta äänesti Israelia vastaan ja yksi ei äänestänyt ollenkaan - ja se valtio oli USA, joka ei käyttänyt veto-oikeuttaan. Ja tämä tekee asian erilaiseksi kuin tähän asti. Kyseessähän oli äänestys julkilausumasta, jossa tuomittiin Israelin siirtokunnat Länsirannalla - se kohdistuu myös itä-Jerusalemiin. Siirtokuntia pidetään julkilausuman mukaan kansainvälisen lain räikeänä rikkomisena. USA:n presidentti Obama on veto-oikeuden käyttämättäjättämispäätöksen takana - virkakautensa loppuhetkillä. Seuraukset voivat olla arvaamattomat. Kuitenkin alueet, joilla siirtokunnat sijaitsevat, ovat Israelin alueita. Ja onhan kuluneen vuoden aikana tehty muitakin kummallisia päätöksiä kansainvälisesti, koskien israelia. Israel on jäämässä yhä enemmän yksin - mutta Jumala on olemassa. Olemme myös me - uskovaiset. Nähtäväksi jää, millainen rooli kaikessa on USA:n uudella presidentillä, Donald Trumpilla. Nyt hän kuitenkin on sanonut suoraan, että YK:n päätös oli väärä. Rukous on meidän tapamme ja mahdollisuutemme vaikuttaa.

"Jos joku tietäisi, että hänellä on vain kuusikymmentä minuuttia jäljellä, hän ei varmastikaan kuluttaisi niitä joutavuuksiin. Kun hiekka on valumassa loppuun, me näkisimme, mikä on todella tärkeää tuolle ihmiselle. Hän ei menisi ostamaan viimeisen muodin mukaista hattua eikä tutkisi pörssisivuja saadakseen tietää osakkeittensa arvon. Loppuun keskittyminen laittaisi koko elämän oikeaan perspektiiviin.

Joku sanoi kerran, että useimmat ihmiset elävät, aivan kuin elämä olisi pysyvä sopimus. Raamatun sanoma on, että meidän päivämme ovat "luetut", eivät loputtomat. Oikeastaan aikaa on vain tärkeille asioille. Ajattelen erityisesti Jeesuksen kristuksen seurakuntaa. Ihmiset tähdentävät usein, että elämä muodostuu tuhansista yksityiskohdista, mutta vähemmän tärkeät asiat eivät saa painaa enemmän kuin tärkeät. Seurakunnalla on yksi päämäärä, johon sen tulisi keskittyä: sota saatanaa vastaan ja taistelu sieluista.

Suurta Jeesuksessa on se, että Hän tuli silloin, kun Isä lähetti Hänet. Meissä pitäisi myös olla se hyvä piirre, että me menemme, kun Jeesus lähettää meidät. "Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät" (Joh. 20:21). Seurakunnan pitäisi jättää pois kaikki, mikä estää lähtemisen" (Reinhard Bonnke, Evankeliointi tulella käynnistää herätyksen, Uskon Sanan Kustannus Oy 1991, s. 28-19).

Siunausta!

Ps. "Sillä siitä, että minä julistan evankeliumia, ei minulla ole kerskaamista; minun täytyy se tehdä. Voi minua, ellen evankeliumia julista" (1. Kor. 9:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti