20170314

14.3.

Siinäpä 7 maissa tuli heräillyksi - Marja-Leena hieman aikaisemmin. Hän kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. 1.1 astetta lämmön puolella. Luntakin sateli.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin Markuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Järjestin/varasin Kaikkien yhteiselle SAARIJÄRVI RUKOILEE -illalle paikan Vanhalle Kansakoululle. Tilaisuus on pe. 12.5.2017. klo 18.30. Pistä kalenteriin!

Sytyttelin takkaan tulen.

Ennen 11 lähdin liikenteeseen. Helluntairukoushuoneelta hain laulukirjoja, joita pyydettiin Pylkönmäelle. Ajelin sinne, helluntairukoushuoneelle ruokailutapahtumaan puhumaan. Ensin syötiin. Sitten tilaisuuden johtelija - veli Jämsen - puhui. Puhuin lopuksi. Ihan viimeiseksi joimme kahvit. Yhteislaulut olivat HL-sta. Yksi nuorehko veli lauloi yksinlaulun. Minulla oli mukana Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosia, joita sai ottaa mukaansa - itselleen ja jakeluun.

Palattuani kotiin Pylköltä, oli M-L leiponut iltaa varten ja laitellut muutenkin tarjoiluja ja huushollia illan tilaisuutta varten.
Kävin hiljaisella 8.3 km "käpöttelyllä" Tarvaalan suunnassa. Sulaakin jo oli, mutta liukkaitakin kohtia, ynnä märkiä.

18:ksi meille tuli Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillisen rukouspiirin ihmisiä - oli nimittäin sovittu piirin kokoontuminen meille täksi kerraksi. 12 henkeä oli. Aluksi joimme kahvia/teetä/mehua, ynnä otimme pöydän antimia, joita M-L oli tajolle laittanut. Lauloimme, Rukoilimme, juttelimme. Puhuin Sanan osuuden. Puhuimme myös SAARIJÄRVI RUKOILEE -illasta, joka on 12.5. Lopuksi oli vielä tarjoilua.

Sellaisissapa merkeissä se meni tämä Ruotsista kotiintulon seuraava päivä.

Lopuksi hieman lainailua, asiasta, joka on lihallemme vastenmielistä. Voimme iloiten ottaa sitä vastaan vain, jos olemme hengessä palavia. On nimittäin kyse kärsimisestä Jeesuksen nimen tähden. Meidän olisi suhtauduttava tähän asiaan uudelleen Sanan mukaisella tavalla. Aihe on ollut sydämelläni ja olen näissä loki-jutuissani kirjoitellut lainauksia siltä alueelta - sillä meidän on oltava valmiita ottamaan vastaan kärsimystä ja vainoa Jeesuksen nimen tähden - tulemme kohtaamaan asioita, joissa asian lukuun ottaminen ei yllätä meitä valmistautumattomina. Kokosydäminen Jeesuksen seuraaminen on parasta valmistautumista - meille luonnostamme aroille.

"Kärsimyksen mahdollisuus

Toinen esimerkki evankeliumin saarnaamisesta tekojen kautta tulee esiin Paavalin kertoessa, kuinka hän suhtautuu vastustukseen, kärsimiseen ja vainoon. Paavali sai kokea kaikenlaista evankeliumin palveluksessa. Tämä alkoi jo Damaskoksessa, kun Jeesus sanoi hänelle: "Minä tulen osoittamaan hänelle, että hän joutuu paljon kärsimään minun nimeni tähden" (Ap. t. 9:16) ja kun Paavali joutui pakenemaan kaupungista alettuaan saarnata Jeesuksesta. Tällä tavoin Paavali aloitti uransa pakenevana saarnamiehenä.

Paavali kirjoittaa Timoteukselle: "Sinä olet uskollisesti seurannut minun opetustani, elämäntapaani, pyrkimystäni, uskoani, kärsivällisyyttäni, rakkauttani ja kestävyyttäni niissä vainoissa ja kärsimyksissä, joita sain osakseni Antiokiassa, Ikonionissa ja Lystrassa" (2. Tim. 3:10-11). Pisidian Antiokiassa Paavalille väitettiin ensin vastaan ja häntä pilkattiin hänen saarnansa aikana, sitten häntä vainottiin ja hänet ajettiin pois kaupungista. Ikonionissa osa kansasta laati suunnitelman pahoinpidelläkseen ja kivittääkseen Paavalin, mutta hän sai aikeet selville ja pystyi välttämään niiden toteutumisen. Lystrassa Paavali kivitettiin ja hänet raahattiin ulos kaupungista siinä uskossa, että hän oli kuollut. Paavali jatkaa kirjoittamalla Timoteukselle: "Millaisia vainoja olenkaan saanut kestää! Ja kaikista niistä Herra on minut pelastanut (2. Tim. 3:11). Paavalin silmissä Herra oli pelastanut hänet kaikista näistä vainoista, vaikka hän sai kärsiä ne. Paavalin mukaan kärsimys ja vainot ovat osa kristityn kutsumusta ja arkea. Näin ollen vaino kohdistuu kaikkiin, jotka seuraavat Jeesusta kokosydämisesti. Paavalin kohtaama vastustus sai fyysisiä muotoja, mutta suurinta kipua Paavalille eivät tuottaneet piiskanlyöntien haavat vaan se, että vastustamalla hänen työtään juutalaiset estivät pakanoita tulemasta uskoon ja asettuivat itse evankeliumin tielle" (Sanoin. Teoin. Ihmein. hengen voimassa., Jonas Ahlsved, Päivä Osakeyhtiö 2010, s. 120, 121).

Siunausta!

Ps. "Miehet, rakastakaa vaimojanne, älkääkä olko heitä kohtaan katkerat" (Kol. 3:19).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti