20170323

23.3.

Aurinkoista noustessa uuteen päivään. Pakkasen puolella yöllä. Marja-leena vei Emilian ja Danielin kouluun aamulla. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Luin Markuksen evankeliumia.

Kävin hiihtelemässä Kusiaismäen laduilla. M-L vei minut mennessään kylälle kauppaan. Latu ja baana olivat jäisiä vielä ainakin siihen aikaan. Hyvä tietenkin sen kannalta, että pysyvät hyvänä. Sunnuntaina siellä hiihtokilpailutkin. M-L haki minut kotiin sovittuun aikaan.
Aurinkoista, tuuleskeli joissakin kohdissa hiihtopaikkaa.

Kotona odotti hyvä ruoka - poronliha-juusto-kasviskeitto. Ei kuitenkaan sellainen kasviskeitto, joka on sauvasekoittimella hienoksi soseeksi tehty, vaan tavallinen keitto. Se on hyvää.

M-L on leiponut tänäänkin - eilen ruisleipää. Sehän tietää, että huushollissa leijailevat hyvät tuoksut.

Tein "jonkinlaisen" ns. julisteen Tarvaalan KYLÄILTAA varten.

Lueskelin "Murtumatonta" - niin syventyneenä, että meinasin unohtaa mennä saunaan Denikselle.

Denis käväisi hakemassa meiltä sirkkelin rankojen pätkimistä varten. Emilia polkaisi pyörällään meillä - kävi lukemassa Sampon. Kiinnosti, mitä siihen on kirjoitettu - ja millaisia kuvia otettu - kun heidän koulullaan kävi hevonen ja siitä vierailusta tehtiin juttu lehteen.

20.30 oli lämmintä 0.3 astetta.

"Mikä on suomalaisten suurin este pelastuksen tiellä?
Se on ihmispelko. Pelkäämme, mitä perheenjäsenet, naapurit, tuttavat ja kyläläiset sanovat, jos tulemme Jeesukseen uskoviksi ja alamme tunnustaa Hänen nimeään. Mitä sanovat työnantajat ja työtoverit? Mitä sanovat kaverit koulussa? Varsinkin peruskoulun viimeisellä luokalla ja lukion ensimmäisellä luokalla toverit ovat pilkassaan julmia ja säälimättömiä.

Ja erikoisesti suomalainen keskivertomies häpeää uskonasioita. Hän ei millään tahdo antaa sitä kuvaa, että hän suhtautuu myönteisesti uskonasioihin, saati sitten, että hän uskoisi. Hän ei halua "menettää kasvojaan". Hänen on annettava kuva, että hän on reilu sakin mies, reilu jumalaton, joka tekee rohkeasti taivalta helvettiin" (Tapio Nousiainen, Yksi ainoa elämä, Päivä Osakeyhtiö 2015, s. 72).

Siunausta!

Ps. "Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta" (2. Kor. 13:5),

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti