20170308

8.3.

Harmaa päivä - mutta vain ulkonaisesti. Luntakin sateli - ja sehän on kaunista. Pakkasta noustessani 0.5. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun aamulla. Söin aamupalaa ja join kahvia - M-L meni vielä lepäilemään. Luin Matteuksen evankeliumia.

Kävin viemässä lääkärille verensokeriarvojani, joita olen mittaillut

Pianhan sitä piti taas syödä - niimpä maistuikin jälleen se eilinen hyvä juustoinen porokeitto.

Takkaan sytyttelin tulen lämmittämään - sehän lämmittää mieltä ja kämppää.

Kävin Tarvaalan koululla KYLÄILLAN järjestelyasioissa. Johtajaopettajan kanssa katsottiin paikat ja sovfittiin asiasta - vaikka vielähän se kuitenkin koulutila-anomuskin pitää tehdä. Emilialta ja Danieliltakin loppui koulu samaan aikaan. Ihmettelivät, että mitä varten minäkin siellä olin. Äiti tulikin töistä samaoihin aikoihin. Annoin Terhi-Marjalle ja Emilialle tulppaanit - jotka kävin osatamassa ennen koululle menoani - naistenpäivän johdosta. M-L:lle tulppaanikimpun sitten kun ajelin koululta kotiin. Voipihan sitä tässäkin vielä onnitella kaikkia naisia heidän päivänsä johdosta! Olen huomannut, että Venäjällä naistenpäivää vietetään "isommin" kuin Suomessa. Niin, se "On Yksi Nimi ylitse muiden..." KYLÄILTA on Tarvaalan koululla pe. 31.3. klo 18.30. Ja sehän on kaikille tarkoitettu hyvä tilaisuus. Kantsii pyytää ystäviä mukaan.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. meinasin vähän erilaista lenkkiä kuin siitä sitten tuli. Pyörätie oli luminen ja uutta satoi. Lumi tarttui nastalenkkarien pohjiin. Koetin kävellä myöskin ajoradan puolella, mutta sekin oli hankalaa kun autoja piti vähän väliä väistää sivuun. Mutta raittiissa ilmassa kuitenkin olin.

M-L paistoi mantelileipiä.

19:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle raamattukoulu-iltaan. Jukka Oittinen opetti. Jokunen yli kahdenkymmenen oli ihmisiä. Opetuksen jälkeen rukoilimme.

Kaupan kautta tulimme kotiin - jotakin evääksi itselleni ostin huomiseksi.

Iltapalaa ja teetä.

Kävin saunan löylyissä.

Kasailin vähän kamppeita reppuun ja näkyville huomista varten.

Tähän vielä ajatus, joka on niin todellinen, että sen haluaa olevan juuri niin:

Jumalan Sanan mielipide on aina ylivertaisempi, kuin yleinen tai yksityinen mielipide, vaikka se kuljettaakin meitä vastavirtaan (Jouko Kuusjärvi).

Siunausta!

Ps. "Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi" (Matt. 5:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti