20170326

26.3.

Tänä aamuna piti kellojen olla käännetty kesään päin yhdellä tunnilla. Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Markuksen evankeliumia. Plussan puolella oltiin tänäänkin - ja muutenkin. Hattuani puita takkaa varten, lähdin ajelemaan Kangasniemelle. Marja-Leena jäi kotiin.

Selvittyäni tekopitäjääni menin ensiksi syömään Teboilin seisovasta. Sieltä kotikylälleni Heimolle ja Arjalle- eli sinne syntymäkotimäelle. Sielläkin vielä söin heidän seurakseen. Kahvit joimme myöhemmin.

Heimon ja Arjan kanssa - mutta eri autoilla - menimme kirkolle helluntaiseurakunnan rukoushuoneelle kokoukseen klo 16:ksi. Daniil Popov - Komista - oli puhumassa. Syy, miksi Kangasniemelle menin, olikin se, että menin hakemaan Daniilia meille. Kokouksen jälkeen oli kahvit rukoushuoneen alakerrassa. Sen jälkeen ajelimme Daniilin kanssa meille. Aurinkokin paistoi.

Selvittyämme meille, oli M-L kattanut pöydän valmiiksi. Söimme ja joimme teetä. Sittempä olikin mukava mennä saunan löylyihin. Hieno asia, että voimme pitää Daniilia vieraana täällä meillä - olenhan saanut usein olla vieraana siellä heillä Komissa. Daniil on Komi-seurakunnan pastori.

"Mitä on etsikkoaika?

Sanoimme, että jos tietäisimme viimeisen etsikonaikamme, tekisimme viipymättä parannuksen.

Etsikkoaika on se aika, jolloin Jumala erikoisesti Pyhän Henkensä kautta kutsuu ihmistä parannukseen ja pelastukseen ...

... Etsikkoajalla on tiettyjä tuntomerkkejä. Se on eräänlainen hengellinen sairaus ...

... Sisimmässämme oleva ainutlaatuinen elämä kaipaa herätyksessä Jumalansa yhteyteen. Synti ja sen harjoittaminen alkavat tympäistä ja kauhistuttaa meitä. Omatuntomme syyttää, eikä maailmanmeno enää viehätä, se tuntuu turhuudelta (jatkuu) (Tapio Nousiainen, Yksi ainoa elämä, Päivä Osakeyhtiö 2011, s.68, 69).

Siunausta!

Ps. "Etsikää herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on" (Jes. 55:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti