20170318

18.3.

Yli pari astetta lämmön puolella noustessa. Harmaata. Lauantai tuntuu eläkeläisestäkin lauantailta - sellaiselta leppoisalta päivältä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Tänäkin aamuna - kuten eilitenkin - oli mukava popsia synttärilahjaa suihinsa. Timo oli nimittäin tuonut Ruotsin reissulla ollessani naapurinsa kanssa verkoilla pyytämiään kaloja meille pakastimeen - syntymäpäivälahjaksi. Hyvä lahja! Kiitos. Kuha ja ahven fileitä. Molemmat oikein hyvänmakuisia vedeneläviä. Eilen illallakin - käydessämme "Terheillä" piipahtamassa - laittoi Denis tuoreen kuhan pussissa mukaamme. Olivat pyytikaverinsa kanssa käyneet nostamassa iltapuolella verkot pois jään alta ja saaneet kuhia. 

Luin Markuksen evankeliumia.

Deistä kuului lähetys Finlandia-talosta - siellä oli Kirkkokansan Raamattupäivät. Nimi pitää vielä tarkistaa, mutta järjestäjinä oli viidesläiseen herätysliikkeeseen kuuluvia järjestöjä - Raamattuopisto, Kansanlähetys, Opiskelija ja koululaislähetys, liekö muitakin. Siellä oli jämerää puhetta. Eivät kuulu ns. karismaattiseen liikkeeseen. Luulen kuitenkin, että ne, jotka arvostelevat karismaattista liikettä, löytävät kyllä heistäkin sanottavaa. Onhan ihmisiä meissä uskovissakin, jotka ampuvat kaikkea, mikä liikkuu. Jos sitten löytyy joku asia, mitä ei hyväksytä, niin perustetaan uusi seurakunta.

11 maissa lähti Marja-Leena vapaaehtoistyöhön - syttelemään vanhuksia "uuteen paikkaan." Minä menin samassa kyydissä Kusiaismäkeen hiihtämään 21 km. Sää oli monenlaista, harmaata, kirkasta auringonpaistetta, hiukan satoi luntakin, välillä tuuleskelikin. Oikein mukava ja raikas ulkoilusää. M-L kävi hakemassa minut kotiin.

Söimme hyvää ruokaa, kotiparturiinkin pääsin, saunassakin löylyttelin.

Olen aloitellut lukemaan paksua tiiliskivikirjaa - Laura Hillenbrand: Murtumaton. Jännittävä selviytymistarina toisesta maailmansodasta. Mukaansatempaava heti alusta alkaen. Teksti mukavantyylistä luettavaa. Sivuja 542. Sain kirjan synttärilahjaksi Terhi-Marjan perheeltä. Mukava kirja pitää käsissään - tosin vähän painava, kun sohvalla selällään lueskelee. Kiitos lahjasta!

18:ksi ajelimme M-L:n kanssa gospel-konserttiin Vapaakirkkoon. Maisa & Original Sound -yhtye oli konsertoimassa. Musiikkityyli rautalankaa ja rokkabillyä. Jos oman mielipiteen uskaltaa sanoa - ja uskaltaahan sen - niin oli kuultavana parasta "originalsia", mitä olen heiltä livenä kuullut. Illan juontajana ja miksaajana toimi Kari lakonen - hän on vienyt koko Tupa Duuriin ajatusta jo kohta parikymmentä vuotta eteenpäin. "Pastorin vartissa" puhui Raija Haapala - mein Timon Pia-vaimon äiti.

Palaillessamme kotiin oli taivas kirkkaissa tähdissä.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Tuli mieleen seuraavan laulun sanat:

"Päättänyt olen seurata Herraa.
Päättänyt olen seurata Herraa.
Päättänyt olen seurata Herraa.
En palaa en. En palaa en.

Takana maailma, edessä risti.
Takana maailma, edessä risti.
Takana maailma, edessä risti.
En palaa en. En palaa en.

Jos yksin jäisin, mä tahdon jatkaa.
Jos yksin jäisin, mä tahdon jatkaa.
Jos yksin jäisin, mä tahdon jatkaa.
En palaa en. En palaa en.

Jos päätät käydä seuraamaan Herraa.
Jos päätät käydä seuraamaan Herraa.
Jos päätät käydä seuraamaan Herraa.
Et pety, et. Et pety, et.

(Joissakin kirjoissa taitaa olla säkeistö, jossa sanotaan, että vaikka omaiset ja ystävät hylkäisivät, niin tahdon jatkaa).

(Tuntematon, suom. Aimo Huttunen, Hengellinen laulukirja nro 570, 3. uudistettu painos, Hegellinen laulukirja, Vantaa 1992).

Siunausta!

Ps. "Mutta kaiken loppu on lähellä. Sentähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan" (1. Piet. 4:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti