20170319

19.3.

Sinisen taivaan ja auringonpaisteen päivään saimme nousta. Auringonpuolella oleva mittari näytti yli 6 astetta lämmintä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin Markuksen evankeliumista.

10:ksi menimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Rukoushetkeen - 6-7 rukoilijaa.

11 alkoi tilaisuus yläkerrassa, jonka johteli Janne Lampinen. Raimo Salo antoi lyhyttä lähetysinfoa. Vierailevana musiikkiryhmämä oli Ristin sotilaat. Oli mukavaa "retvakast menoo". Vanhempia lauluja vetelivät. Erinomainen porukka. Suosittelen kutsumaan hyvin järjestettyihin tilaisuuksiin - ei "että kunhan nyt tulevat ja esiintyvät paikalle osuneille" - periaatteella. Ryhmästä löytyivät myös puhujat - 2 - tilaisuuteen. Hyvä tilaisuus, jonka jälkeen joimme kahaveet alakerrassa.

Olihan se hieno sää ajellessamme kotiin kokouksesta - veimme samalla myös yhden perheen kotiinsa kyydissämme.

Kohdakkoimpa sitten söimme.

Laitettuani takkaan tule, lähdin auringonpaisteisille Kusiaismäen laduille hiiviskelemään suksilla 21 km. Palatessani 18 jälkeen oli pari astetta pakkasella. Sain hiihtoreissulla puhua hengellisistä asioista yhden ihmisen kanssa.

Lueskelin Murtumaton -kirjaa hetken.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Tänään tein pieniä konkreettisia valmisteluja Tarvaalan KYLÄILTAAN, josta infoa tuossa blogijutun vieressä.

"... Olipa kyseessä sitten yhteisössä toimiva lähetystyön vastuuhenkilö tai naapuriaan evankelioiva kristitty, on äärimmäisen tärkeää tietää, mitä Raamatussa kerrotaan evankelioinnista. Silloin tehtävän suorittamiselle voisaan luoda terveet suuntaviivat ja siihen voidaan tarttua rohkeasti.

Euroopan kristillisyys on suurten haasteiden edessä ennen kaikkea siksi, että seurakunta torkkuu. Osa kristityistä on kadottanut intohimon evankeliumiin, ja osasta on tullut universalisteja, jotka uskovat, että kaikki pelastuvat loppujen lopuksi. Molemmilla ihmisryhmillä on paljon opittavaa Paavalin elämästä ja työstä. Nyky-yhteiskunta asettaa suuria haasteita myös evankelioinnille. Maallistuneet eurooppalaiset ja muualta tulleet maahanmuuttajat muodostavat kaksi suurta ryhmää, joilla on yhteinen ongelma: he eivät tunne evankeliumia lainkaan. Sitä ei "kristityssä" Euroopassa uskoisi! ...

... Yhteiskunnan asettama haaste ja kristillisen kirkon passiivisuus evankelioinnissa luovat tarpeen palata takaisin raikkaisiin tuuliin, jotka puhalsivat alkuseurakunnan aikoina" (Jonas Ahlsved, Sanoin. Teoin. Ihmein. Hengen voimassa, Päivä Oy 2010, , s. 7, 8).

Siunausta!

Ps. "Jos joku luulee olevansa jumalanpalvelija, mutta ei hillitse kieltään, vaan pettää sydämensä, niin hänen jumalanpalveluksensa on turha" (Jaak. 1:26).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti