20170305

5.3.

Sunnuntai. Marja-Leenan noustessa 9 pakkasta. Nopeastihan se sitten auringonpaisteessa lämpeni. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin Matteuksen evankeliumia. 

10:ksi menimme helluntairukoushuoneelle Rukoushetkeen alakertaan - kymmenkunta rukoilijaa.

11 alkoi yläkerrassa Ehtoollisjuhla. Pastori Mika turunen johteli ja saarnasi. Maju Aho Inkeri Riihisen säestyksellä lauloi - välillä he lauloivat myös duettona kuin Pirkko ja Terttu - siis Välimäki. Vietimme ehtoollista. Tilaisuuden jälkeen oli alakerrassa kahvitarjoilu, jossa "erehdyin" syömään liikaa kaikkea tarjolla olevaa. En kuitenkaan imeliä, mutta niissäkin, mitä söin oli paljon hiilihydraatteja. Sempä näki sitten jälkeenpäin verensokeriarvoissa.

Palattuamme kotiin kokouksesta, lähdin heti hiihtelemään Tarvaalan aurinkoisille hohtaville hangille 1h 30 min. Oli tosi hieno sää. Deniskin tuli vähän myöhemmin hiihtelemään - tuli samaa latua toiseen suuntaan.

Palailtuani hiihtelemästä ennätin minäkin katselemaan Lahden MM-kisojen viimeisen päivän jännittävän miesten 50 km hiihdon loppuhetkiä. 

Söimme.

Kävin 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä tarvaalan suunnassa. Puolikuu. Tähtinen taivas. palatessa 8.8 pakkasta. Menomatkalla kävin "Terheillä" tulostuttamassa yhtä a nelosta - oma tulostin jostakin syystä ei toimittele.

Saimme iloisia uutisia - ja nehän ovat aina "mieltäkohottavia". Ihan vaan muistiinmerkitsin, että muistan, milloin sen kuulimme.

Iltapalaa ja teetä.

"Kuinka paljon vainottuja kristittyjä on?

World Watch List 2017 -listan 50 kärkimaan yhteenlaskettu väkiluku on 4.83 miljardia ihmistä. Kristittyjen arvioitu osuus tästä on noin 650 miljoonaa (13 %). Näistä 650 miljoonasta kristitystä noin 215 miljoonaa (33 %) arvioidaan joutuvan kokemaan "merkittävää" tai "korkeaa" vainoa uskonvakaumuksensa takia.

Koska tässä puhutaan vain listan "pahimman" 50 maan tilanteesta, maailmanlaajuisesti vainottujen kristittyjen kokonaismäärä on suurempi. Sen on arvioitu olevan noin 350 miljoonaa, mutta tarkan luvun arviointi on vaikeaa. Nämä maat eivät ole World Watch -tutkimusyksikön perusteellisen tutkimuksen kohteena, joten tarkkaa lukua on vaikea antaa.

Kuinka monta kristittyä tapetaan uskonsa tähden vuosittain?

Tästä käydään jatkuvaa keskustelua. Jotkut järjestöt väittävät jopa, että kristittyjen marttyyrien määrä olisi peräti noin 100 000 vuosittain. Näin ollen yksi kristitty tapettaisiin joka viides minuutti. WWR -tutkimusyksikkö pitäytyy paljon alhaisemmissa lukemissa.

WWL 2017 tutkimusjaksolla tutkimusyksikön mukaan 1207 kristittyä tapettiin uskonvakaumuksensa takia ja yksikön tietoon tuli 1329 hyökkäystä kirkkoja kohtaan.

Nämä luvut ovat todellisia lukuja alhaisempia, mutta nämä ovat tutkimusyksikölle dokumentoidut ja rapostoidut lukemat" (Open Doors, No. 2 - maaliskuu - huhtikuu 2017, s. 7).

Siunausta!

Ps. "Antakaa, niin teille annetaan" (Luuk. 6:38).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti