20170322

22.3.

Tänään vanhenee hieman yksi nuori mies Uuraisten takametsissä, Höytiän kuusikoissa - siellä peurojen polujen suunnalla.Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Jumalan miehelle, Timolle, Mein kuopukselle! Tapahtui sinun isällesi ja äidillesi sellainen tappaus, joka muutti meidät niin, että sinä vielä synnyit kolmantena lapsena mein perheeseen. Näin met olemme sen aitelleet. Hengellinen muutos, jonka Jeesus sai aikaan elämässämme, oli uusi puhdas lehti elämässämme - isälläsi helmikuisena lauantai-iltana ja äidillesi seuraavana päivänä, Kouvolassa, Mansikka-ahon urheiluhallissa. Se muutos on vienyt koko perhekuntamme elämään suuntaan, jossa Jumalakin on ollut mukana. Olemme kiitollisia sinusta - ja siitä mukavasta perheestä, joka sinulle on kasvanut - ja se vain kasvaa! JHs, niin lauantaina tullaan! Muista: Vaikka ikää tuleekin lisää, niin nuoruutemme voi uudistua kuin kotkan. Jotka Herraa odottavat, ne saavat uuden voiman - siinä on se salaisuus - ja se ei ole monimutkainen. Muistamme rukouksin - myös sitä, että edelleen saisit olla Jumalan juoksupoikana Hänen elopellollaan! Paras on joka tapauksessa edessäpäin - siinäkin mielessä, että vielä ei ole nähty kaikkea, mitä sieltä sinun "nikkaripajasta" tulee, niinkuin Hilja aaltonen sinulle profetoi, silloin kun kävimme häntä tapaamassa Koukkuniemen vanhainkodissa, Tampereella. Rakkaita onnitteluja! Johdatusta! Siunausta...! 

3.3 lämpimällä noustessa. Isoja räntähiutaleitakin satoi vähän aikaa. Eilen illallakin satoi samaa. Käydessäni eilen illalla hakemassa puita liiteristä pimeällä, lähti meidän lintujensyöttöpaikalta tumma hahmo hiljaa pois - taisi muodosta päätellen olla supi, joka oli siemeniä maasta syömässä. Marja-Leena kävi aamulla taas viemässä lapset - Emilian ja Danielin - kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Markuksen evankeliumia. Rukoilimme yhdessä olohuoneessa.

Kävin Rautasilla. Jussilta sain apua englanninkieliseen anomuskaavakkeeseen - tuli nääs naapurista viisumikutsuanomuskaavake täytettäväksi. Kiitos Jussille avusta!

Palattuani kylältä join kahvia, laitoin sukset autoon ja ajelin tuohon lähelle Kusiaismäkeen ja hiihtelin 21 km. Oli hieno sää. Aurinkoista. Pilviä taivaalla. Tuuleskelikin vähän.

Hiihtämästä palattuani söimme kuhaa, parsakaalia ja sipulikastiketta. Vähän kahvia. Kyllä kuha on hyvänmakuinen kala.

Lueskelin hetken "Murtumatonta". Emilia polkaisi meille pyörällään reppu selässä. Oli asiaa.

19:ksi menimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle seurakunnallisen raamattukoulun iltaan, joka on samalla rukouskokous. Rautasen Jussi ja Ahon Maju johdattelivat ylistykseen. Opetuksen piti pastorimme Mika Turunen. Sitten rukoilimme.

Tultuamme kotiin söimme iltapalaa.

Päivittyvää tietoa blogin laidalla KYLÄILLASTA  ja saarijärvi rukoilee -illasta.

"... Jeesus haluaa johdattaa ihmisen täydelliseen vapauteen ja että hän myös antaa kaikki tarvittavat ohjeet tämän päämäärän saavuttamiseksi. Jeesuksen antama lähetyskäsky ja Paavalin evankelioinnille asettamat tavoitteet eivät ... ole millään lailla ristiriidassa keskenään, kun mietitään työn tavoitteiden asettelua ...

... Kuinka on mahdollista, että viesti ei ole yhtä selkeä aikamme kristillisissä seurakunnissa ja järjestöissä? Olemmeko muuttaneet tavoitteenasettelua? Olemmeko ilmaisseet itseämme epäselvästi muotoillessamme tehtävänannon ja perustellessamme sitä seurakunnissamme? Olemmeko antaneet periksi ihmispelolle? Olemmeko antaneet ihmisille muita vaihtoehtoja kuin ne, jotka Jeesus ja Paavali ovat antaneet kuvatessaan kristittynä olemiseen kuuluvia asioita? Kun olemme vastanneet näihin kysymyksiin teoriassa ja toivon mukaan päätyneet valitsemaan Jeesuksen ja Paavalin tien, olemme haasteen edessä: kuinka toteutamme tätä tietoa käytännössä?" (Jonas Ahlsved, Sanoin. Teoin. Ihmein. Hengen voimassa., Päivä Oy, s. 43).

Siunausta!

Ps. "Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut" (Ef. 2:10).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti