20170315

15.3.

2.2 plussalla noustessa. Marja-Leena kävi viemässä lapset - Emilian ja Danielin kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin markuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L kävi ostamassa uuden rulostimen kun vanha taisi sanoa työsuhteensa irti.

Menin 11 maissa Kusiaismäen laduille hiihtämään hissukseen 21 km. Aluksi paisteli aurinko. Jossain vaiheessa alkoi sadella vettä. Latu oli märkä, mutta kova ja luistava. Oikein mukava hiihtosää lämpöasteissa.

Palailtuani kotiin soitteli lääkäri hänelle viemieni verensokerin kotimittausten johdosta. Lukemat olivat hänen mukaansa sellaisia, että insuliinia ei voida aloittaa, koska sokeriarvot voivat mennä liian alas. Kun käyn säännöllisesti lenkillä ja niiden jälkeen lukemat ovat aina alhaisia, niin on vaikea säädellä insuliiniannosta. Jatketaan entisellään ja seuraavissa laboratoriokokeissa taas katsotaan pitkän sokerin kehitystä. Jos syön järkevästi - en siis syö liikaa hiilihydraatteja - niin lukemat ovat hyvät. Myös liian isojen annosten syöminen kerralla nostaa lukemia korkealle ja pitää niitä pitkään korkealla. Rukoilen sitä, että Jeesus parantaa verensokeriarvot kohdalleen. Siihenhän on isot lupaukset Sanassa.

Söimme.

Lähetin passinkopion viisumikutsua varten.

Takkaan piti "iskeä" tuli.

18.30:ksi menimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Herran kohtaamisen iltaan, jonka johteli timo Ahola. Kuoro lauloi. Rautasen Jussi käytti puheenvuoron. Järvisen paavo puhui - oli erinomainen puhe. "Virtaili" hyvin. Esirukouspalvelua.

Palaillessamme kotiin oli tähtitaivas.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Kärsimys ja vaino, jotka tulivat Paavalin osaksi, saattoivat jopa palvella evankeliumin julistamista. Paavali kirjoittaa Timoteukselle: "Herran palvelija ei saa riidellä, vaan hänen on oltava ystävällinen kaikille, taitava opettamaan ja kärsivällinen, niin että hän lempeästi ojentaa vastustelevia. Ehkäpä Jumala antaa heidän mielensä muuttua, niin että he tulevat tuntemaan totuuden." (2. Tim. 2:24-25) Ajatus on tässä se, että Timoteus ei saa menettää malttiaan puhuessaan vastustajien kanssa, ei saa alkaa syyttää heitä tai lietsoa Jumalan tulta heidän päälleen. Jumala todella voi lahjoittaa vastustajille kääntymyksen, ja siksi on tärkeää olla lujaluonteinen kohtaamisissa heidän kanssaan. Sitä paitsi Paavalin olisi ollut mahdotonta palata saarnaamaan uudelleen kaupunkeihin, joissa häntä oli vainottu, jos hän olisi ottanut kivisateen aikana itse kiviä käteensä ja alkanut heittää niitä takaisinpäin. Tullessaan takaisin kaupunkeihin, joissa hän oli käynyt aiemmin, hän saattoi jatkaa saarnaamistaan, koska oli aiemmalla käynnillään kärsinyt eikä ollut kuitenkaan antanut takaisin samalla mitalla" (Sanoin. Teoin. Ihmein. Hengen voimassa., Jonas Ahlsved, Päivä Osakeyhtiä 2010, s. 121).

Siunausta!

Ps. "Jumalan, ainoan viisaan, olkoon kunnia Jeesuksen Kristuksen kautta, aina ja iankaikkisesti. Amen" (Room. 16:27).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti