20170304

3.3.

1.6 lämpimällä noustessamme perjantaihin. Oli kaunis näky kun kaihtimet avasi - puut hohtavan uuden lumen peitossa. Satanut aikakin lailla sitä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä.

Ennen 9 lähdin Herätysseuran kirjapainolta, Suolahdesta, hakemaan Lauluja Jeesuksesta -vihkosia - niitä kun jo illalla tarvitaan. "Sattui" niin ihmeellisesti, että - asiasta mitään tietämättä - tuli minulle 100 euroa rahaa. Vihkosten hinta oli 108 euroa. Kyllä herra, jota palvelemme, on ajan tasalla - ja tarkasti. Kiitän Häntä! Marja-Leena jäi leipomaan illa tilaisuuteen.

Palattuani Suolahden suunnalta, söimme.

Lähdimme 12.30:ksi uimahallille. Haimme hiihtolomalaiset - Emilian ja Danielin - mukaan. Emilialla oli kaverinsa kanssa sopimus mennä uimaan. Danielin kanssa metkin lähimme. M-L meni siksi aikaa - tai oli tarkoitus - katsomaan erästä sairasta TK:een. Kuitenkin tämä sairas oli siirretty toiseen paikkaan ja M-L tuli aikaisemmin minua hakemaan. Ennätin - pitkästä aikaa - uida n. puolet ajasta: 1550 m. Etukäteen ajattelin, että josko 3000-4000 m välille uisin. Emilia ja daniel jäivät vielä uimaan - äiti sitten töistä tullessaan kävi hakasemassa heidät kotiin. Hyvin heiltä uinti ja sukeltelu käy. Uinti olisi kyllä hyvä kuntoilumuoto.

Kasasimme tarjoilu-, ym. kamat autoon ja ajelimme 16.45:ksi M-L:n kanssa hakemaan Rautasen Jussin kyytiin soittimen ja äänentoistojuttujen kanssa. Rukoushuoneelta vielä jotakin mukaan ja sitten hurauttelimme Pylkönmäelle, Yrittävän talolle, klo 17.30:ksi. Anne Hokkanen oli siellä meitä vastassa ja sisään päästämässä.Penkit ja laitteet paikoilleen - M-L laitteli tarjoilujuttuja valmiiksi.
18.30. alkoi "On Yksi Nimi ylitse muiden..." KYLÄILTA, jonka johtelin. Väkeä n. 30 henkeä. Usko Kärkkäisen kanssa toimimme esilaulajina yhteislauluissa, joita oli puheenvuorojen väleissä, sekä myös alussa, että lopussa - niistä uusista Lauluja jeesuksesta -vihkosista lauloimme. Denis Kuzmin, Paavo Pitkänen ja Suvi Ahonen käyttivät todistuspuheenvuorot. olivat hyviä - ihmeitä tapahtuu. Jumalahan se niitä tekee. Puhuin lopuksi yksinkertaisesti evankeliumia. Oli avointa puhua. Lopussa joimme M-L:n tarjoamat hyvät kahvit/teet/mehut. Muutama ihminen kävi rukouspalvelussa. N. 10 henkeä yhteensä erilaisissa vastuutehtävissä ennen iltaa ja illassa. Kiitos kaikille heille! Kiitos ennenkaikkea Jumalalle!
Lunta se vain sateli, kun poispäin ajelimme Pylköltä. Veimme joitakin tavaroita rukoushuoneelle ja Rautasen Jussin tavaroineen kotiin. Piipahdimme vielä "Terhien" ovella. Kotona olimme vähän ennen 22.

Sytyttelin takkaan tulen.

Iltapalaa ja teetä vielä piti saada.

Tuli mukava kuva M-L:n älypuhelimeen. Siinä Milena istui uimahallin kahvion pöydässä ja joi pillimehua. Ilme oli mukava. Oli ollut Milena elämänsä ekaa kertaa uimassa uimahallissa isän ja äidin kanssa - molempien luulisin.

Sellaistahan se - ainskii päällisin puolin - on ollut tämä - jo ainskii melko vanhojen - ihmisten elämä tänään. Illalla miinuksella 3.3. astetta.

"Kaikkia ihmisiä täytyy rakastaa, mutta en voi kohdella "lammasta" samalla tavoin kuin "sutta" tai käyttäytyä teeskentelijöiden kanssa samalla tavoin kuin rakastettujen opetuslasten kanssa, tyrannien kanssa samalla tavoin kuin uhrien kanssa. Voi sitä paimenta, joka ei pysty erottamaan lammasta sudesta, ja joka käyttäytyisi samalla tavalla hyvää ja huonoa aviomiestä kohtaan, kuuliaista ja tottelematonta lasta kohtaan. Rakkauden muoto riippuu tilanteesta" (Richard Wurmbrant, Missä Kristus yhä kärsii, Stefanus-Lähetys, Herätysseuran kirjapaino Suolahti 1987, s. 140).

Siunausta!

Ps. "Herran Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän henkenne kanssa" (Filemon 25).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti