20170307

7.3.

Laitamme täältä meidän suunnalta sydämelliset nimipäiväonnittelut Pollarin Tarjalle! Noustessani oli pakkasella 11.2 astetta. Aurinkoista päivää kehitteli. Marja-leena vei tänäkin aamuna Emilian ja Danielin kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Sellaista arkista ja yksinkertaista elämää eläviä ihmisiä kun ollaan - haluamme kuitenkin, että Pyhä kulee mukana arjessamme - tai me haluamme kulkea Hänen mukanaan. 

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 12 henkeä.

Palailtuani rukoushetkestä söimme erinomaisen hyvää porokeittoa - sellaista ei olla ennen syöty. Uskon, ettei jää viimeiseksi kerraksi sellaisen syöminen. 

M-L leipoi ruisleipää taikinanjuuresta.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa - ja aurinko paistoi.

Laitoin tulen takkaan. M-L neuloi.

Hyvissä ajoin lähdin kylälle. Vein Rintamaposteja postiin. Hain Salmen ja menimme Kunnantuvalle klo 18:ksi Ilosanoman iltaan, jonka järjesti Häkkilän-peltokylän-Kohmun yhteiskristillinen rukouspiiri. kristittyjä eri seurakunnista oli n. 40 kokoontunut. Herätyskokous. Sen johteli Miika Gröngvist. Hän ja Teemu Lehtomäki johtivat kitaroiden kanssa yhteislauluja. Lauluryhmän laulaessa oli heidän lisäkseen myös Matti ja Tuula Lehtomäki. Teemu lehtomäki puhui ensin. Satu lahtela ja Ensio Manni todistivat. Samuli Lahtela saarnasi. Lopuksi oli kahvitarjoilu. Hyvä tilaisuus. On minussa kuitenkin "pieni evankelista" sisälläni ja siksipä haluankin siunata toimintaa, jossa on vilpittömät tarkoitukset toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä. Kaikilla uskovilla on oikeus olla toteuttamassa - tavalla ja toisella - tätä Jeesuksen antamaa missiota - tehtävää. Kunhan vain ihminen/ihmiset löytäisivät taivaan tien. Kyllä tilaa riittää jokaiselle tehdä herran työtä. Sarkoja Herran elopellolla on riittävästi. Kaikkein surkein tilanne olisi, jos ajattelisimme jotenkin muuten. Tilaisuuden jälkeen vein Salmen kotiin. Vein muutaman Rintamapostin vielä lähistöllä oleviin laatikoihin.

Palattuani kotiin piti syödä iltapalaa ja juoda teetä.

Seurasin netin kautta puoluejohtajien kuntavaalikeskustelua.

"On merkillepantavaa, että vuonna 2016 kristittyjä tapettiin entistä laajemmin eri puolilla maailmaa, vaikka esimerkiksi Syyriassa ja Irakissa uskonvakaumuksensa takia tapettujen kristittyjen määrä oli aiempaa pienempi. Syynä näiden kahden maan pienempään lukuun on se, että valtaosa kristityistä oli jo paennut alueilta, jotka ISIS julisti islamilaiseksi kalifaatiksi vuonna 2014. (Open Doors, No. 2 - maaliskuu - huhtikuu 2017, "World Watch List 2017 -rapostin viisi trendiä", s. 13).

Siunausta!

Ps. "Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä" (Matt. 5:10-12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti