20170306

6.3.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Moision Tarmolle!

Tänä aamuna oli noustessani 11.3 astetta pakkasta. Marja-Leena oli sitä ennen käynyt jo viemässä hiihtolomansa viettäneet lapset kouluun.  Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Voi olla - en tiedä - että joistakin ihmisistä "tämäntapainen elämä" on lain alla olemista. Voin sanoa, ettei se niin ole. On vain joitakin asioita elämässä, jotka ovat välttämättömiä itselle - ja muille. Yleensä aamulla syödään ja juodaan. Jos ei syö ja juo, kuolee. Sama pätee hengellisiin asioihin nähden. Jumalan Sana on ruokaa elämällemme. Rukous on hengitystä. Jos nuo molemmat loppuvat elämästämme, tai emme "harrasta" niitä, tulee hengellinen kuolema - meistä tulee sellaisia joilla on "se nimi", mutta olemme kuolleita.

Kävin urheiluhierojalla.

Hommailtiin lippuja Onnibussiin torstain reissuani varten.

13 hain Emilian ja Danielin koulusta meille. Aurinko paistoi komiasti.

Söimme.

Illemmalla "kääppäisin tavallisen ihmisen kävelyä hitaammalla" 60 min. lenkillä Tarvaalan suunnassa. Pirteä pieni pakkanen.

Jakelin joitakin kokouskutsuja.

Laitoin takkaan tulen - jo toisen kerran tälle päivälle.

Iltapalaa ja teetä.

Muistaisitko rukouksin yhtä ihmistä - Pirjo-nimistä - jolla on verisuoni katkennut päästä ja on nyt tajuttomana, että Herra parantaisi! Rukoilisitko myös yhden miehen puolesta, joka on ollut kateissa 2 v, että hän löytyisi. Myös hänen perhettään!

" "Oletko huomannut sitä? Yli 20 vuotta sitten Jumala siirsi lähetystyön päämajan Afrikkaan."

Monien lähetystyötä tutkivien henkilöiden näkemyksen mukaan kristinusko ei ole enää vuodesta 1981 lähtien ollut tilastollisesti länsimainen uskonto. Edellisen kerran kristittyjen enemmistö on löytynyt muualta kuin länsimaista vuonna 923.

Tohtori Scott Sundguist, Fuller´s School of Intercultural Studies -oppilaitoksen dekaani, arvioi tämän muutoksen olevan yksi kolmesta lähetystyön historian tärkeimmästä muutoksesta. Entä ne kaksi muuta? Ne ovat kristinuskon päätyminen Rooman viralliseksi uskonnoksi 300-luvulla ja kristinuskon leviäminen maailmanlaajuiseksi 1500- ja 1600-luvuilla.

Vaikka Kiinassa on ollut maailman suurimmat herätykset, Afrikassa on nähty seurakuntien suurinta kasvua. Vuonna 1900 Afrikassa oli 9 miljoonaa kristittyä ja 34,5 miljoonaa muslimia. Vuonna 2010 siellä oli 494 miljoonaa kristittyä ja vain hiukan enemmän muslimeja.

Yllä olevan lainauksen on lausunut pastori Benjamin Kwashi, Josin (Nigeria) piispa, joka on peloton vainottujen kristittyjen puolestapuhuja Afrikassa. Koska nigerialaiset ovat myös innokkaita evankeliumin eteenpäinviejiä maailmassa, ei ole yllättävää, että Pohjois-Nigeriasta on tullut varsinainen vainojen näyttämö" (Open Doors, No. 2 - maaliskuu - huhtikuu 1972, s. 11).

Siunausta!

Ps. "Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina; muistakaa pahoinpideltyjä, sillä onhan teillä itsellännekin ruumis" (Hebr. 13:3).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti