20171115

15.11.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut, vielä täskii, isältä ja äidiltä, Terolle, sinne ulkomaille! 1. Joh 2-3. Rakastamme sinua ja iloitsemme sinusta! Niin ne vain ovat vuodet ja vuosikymmenet vierineet.

Marja-Leena kävi viemässä Danielin ja Emilian kouluun. laittelin ensitöikseni kynttilään tulen, sekä jouluiset valot ulos palamaan. 0.9 lämpimän puolella. Hivenen oli tullut lunta - puissakin sitä oli "pikkisen." Taivas oli harmaa.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/teetä. Luin Sananlaskujen kirjaa - joka kirja on painatusta vaille valmis myös komi-syrjäänien kielellä. Tänään tulleen RKI:n (Raamatunkäännösinstituutti) info-kirjeen mukaan. M-L luki kohdat Muroman Aamun ensimmäisestä, sekä hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

"Tehin" julisteen seuraavaa KYLÄILTAA varten ja lähettelin sitä niille tahoille kuin aikaisemminkin.

Kävin hiihtelemässä Kusiaismäessä 6 km. Vaikka lunta tuli vain silaus edellisen päälle, oli paljon parempi hiidellä kuin aikaisemmin. 1 asteen oli miinuksella mennessäni Kusiaismäen oma mittari.

Ajelin hiihtolenkiltä suoraan hakemaan Danielin koulusta meille. Kun nousimme autosta ja otin sukset myös pois autosta, niin huomasin, että toinen suksi oli pitempi kuin toinen. Olin hiihdellyt niin, että allani oli vat eri suksiparien sukset. Kyllähän vähän Danieliakin nauratti. Tainnut tulla vaari vanhaksi.

13:ksi menin - mukamas - hakemaan Emiliaa koulusta. Odottelin hetken, ja kun tyttöä ei kuulunut, ajelin kotiin. Hän pääsikin koulusta vasta klo 14 ja tuli sitten äidin kyydissä kotiin - kun äiti tuli ohi töistä tullessaan. Että sellainenkin juttu vaariskalle.

Söin ja join kahvia. M-L neuloi.

Menin vielä hiihtämään 12 km Kusiaismäkeen. Tullessani pois oli keli nollassa. Tänään meni satanen rikki tämän syksyn hiihtojen osalta. 110.4 km yhteensä - kaikki niistä hiihdelty Kusiaismäessä.

18.15:ksi olimme sopineet Rantalan Jussin kanssa tapaamisen. Monistettiin KYLÄILTA -kutsuja. Kiitos Jussille!

19 alkoi trukoushuoneella Rukousilta. Vesa Rautasaari johteli. Mika Turunen puhui. Rukoilimme.

Tulin kaupankautta kotiin.

M-L neuloi ja samalla juttelivat Ullan kanssa - väliä Saarijärvi-Enontekiö.

Laitoin tulet takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Älä siirrä ikivanhaa rajaa; jonka esi-isäsi ovat asettaneet" (Sananl. 22:28).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti