20171109

9.11.

Ihan hyvissä ajoin nousimme torstaihin. 3.9 lämmintä. Taivas oli harmaa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa. 

Ajelimme Marja-Leenan kanssa Kangasniemelle, kotipitäjääni. Matkalla soitti lääkäri sovittuun aikaan verikokeistani - lähinnä verensokerin osalta. Nyt sitten aloitetaan harjoittelemaan insuliinipistosten ottoa. Matkalla rukoilimme myös vähän.

Ensimmäiseksi Kangasniemellä menimme helluntaiseurakunnan kirpputorille. Huomasimme nimittäin, että vejeni auto seisoi sen edessä. Hän oli siellä kirppiksellä töissä tänään. Mukillisen kahviakin ennätin siellä hörppiä. Sitten menimme hautausmaalle - hautuumaalle, niinkuin siellä sanotaan. Veimme kynttilän palamaan - Isänpäivän kunniaksi - isän haudalle. Onhan ensi sunnuntaina Isänpäivä - jota en ainakaan minä osaa viettää lähimmäisen päivänä. Miten voi maailma mennä niin hulluksi, kun kaikkea kuulee puhuttavan - kun nuo sukupuoliroolit ovat niin kummallisiksi menneet. Samallahan se kynttilä on palamassa siinä myös äidin, mummon, papan ja sedän haudalla. Kävimme myös toisen setäni haudalla. Myös tätini - isän puolelta - ja hänen miehensä haudalla.

Hautausmaalta menimme syömään kantapaikkaamme Teboilille.

Teboililta ajelimme terveyskeskukseen katsomaan yli 90 v tätiäni - äidin puolelta. Hän on myös kummitätini. Hän on viikon jaksolla siellä, muuten asuu kotonaan. Pirteä oli täti. Juteltiin ja rukoiltiin lopuksi.

Tk:sta menimme edesmenneen setäni vaimon - 89 v - luokse. Juttelimme, joimme kahvia ja lähtiessämme rukoilimme.

Setäni vaimon luota ajelimme kotikylälleni - Haarajoelle. Matkalla tiputin yhteen postilaatikkoon kirjan, joka on ollut sydämelläni antaa äidille ja hänen pojalleen. Kesällä saimme rukoilla heidän puolestaan. Kävimme myös rannassa katsomassa venettämme - ihan siksi, että varmistimme tapin reiän olevan auki veden mennä ulos veneestä. Se kubn on teloilla paikassa, josta puun lehtiä on tippunut sen sisään. Ettei vesi jäädy veneeseen.

Rannasta menimme parin kilometrin päässä olevalle veljelleni ja hänen vaimolleen käymään. Juttelimme ja joimme kahvia.

Kotikylältäni lähdimme kotia kohti. Matkalla poikkesimme siskollani ja hänen miehellään. Siellä kävin saunassa Karin kanssa. Löylyt olivat hyvät. Sitten joimme kahvit.

Päivän mittaan tuli käytyä monien lähisukulaisten luona - sekin on etuoikeus. Monet heistä ovat jo iänkin puolesta sellaisia, joita ei inhimillisesti ajatellen "hirveän" monien vuosien ajan enää voi tavata.

Oli kyllä pimeää ja sateista kun ajelimme kotiin. 22 maissa olimme kotona. 

Kolusin puut otsalampun valossa liiteristä ja sytyttelin takkaan tulen.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Joka hillitsee sanansa, on taitava, ja mielensä malttava on ymmärtäväinen mies" (Sananl. 17:27).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti