20171107

7.11.

Noustessamme uuteen päivään oli ulkona mitä aurinkoisin sää - sinisine taivaineen. Plussalla 2.7 astetta. Äkkiä net voivat säät muuttua.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa - Raamatusta. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta.

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 9 rukoilijaa. Joksikin aikaa jäin sinne "kutalehtimaan" - juttelin Svenin, lapsityöntekijämme kanssa, joimme myös kahvia Olavin, Jussin ja Svenin kanssa. Ollessani rukoushuoneella soitteli veljeni Heimo tekopalkisiltani. Eilen sain puhelun Lapista evankelista Raililta, jonka tulimme tuntemaan 1978. Enontekiöllä asuessamme. Mukava oli hänen kanssaan kysellä tutuista ihmisistä, mitä heille kuuluu.

Kun palailin kotiin oli M-L tehnyt hyvät ruuat valmiiksi. Niitä sitten syötiin - omenapaistosta kermavaahdon ja kahvin kanssa peräruuaksi - eli seville.

Kävin urheilukentällä 10 km rauhallisella kävelylenkillä. Hautausmaalla näkyivät kaatelevan puita latvasta käsin.

Kävin koluamassa puut liiteristä illaksi.

Neskahvit hörpittyäni lähdimme M-L:n kanssa liikenteeseen. Kaupan kautta menimme Peltokylälle Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillisen rukouspiirin kokoontumiseen, joka oli Samuli ja Satu Lahtelalla. Samalla toivottelimme siunausta heille pienellä muistamisella, kun ovat muuttaneet Samulin synnyinkotiin perheenä asumaan. N. 20 henkeä oli paikalla. Samuli isäntänä johteli iltaa. Aluksi lauloimme kaksi laulua, jonka jälkeen Samuli sanoi alkusanoja ja sitten rukoiltiin puoli tuntia. Kahden laulun jälkeen luimme Apostolien tekojen 2 luvun, josta vaihdoimme ajatuksia. Kahden laulun jälkeen lyhyt rukous. Sitten joimme maistuvat kahvit. Kaksi uutta ihmistä oli mukana. 

Ajelimme kaupan kautta kotiin. Laitoin tulen takkaan. Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Katselimme Takalon Martin ja Katriinan "Sata kaunista kuvaa Suomesta" -ohjelman osaa 4. Alfatv:sta netin kautta. Kuvat, kerronta ja musiikki sopivat hyvin yhteen. Paljon on myös tietoa kaivettu kerrontaan. Martilla sopoiva ääni tuohon kerrontaan. Mukava kuunnella - ja tietenkin se vielä lisää mukavuutta, kun tutut ihmiset ovat kyseessä. On hyvä sarja 100 vuotiaan Suomen kunniaksi - tiedä mitä tuosta poikii.

Siunausta!

Ps. "Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä" (Sananl. 14:34).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti