20171103

3.11.

Taivas oli harmaa noustessani perjantaihin - 1.2 astetta kylmällä. Marja-Leena kävi tänäkin aamuna viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Psalmien kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta ja Muroman Aamun ensimmäisestä tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12 hain Emilian ja Danielin koulusta meille. 

Kävimme Danielin kanssa Halpa-Hallista ostamassa liimaa. Liimasin sillä irti lähtenyttä sukseni pohjaa. Se on ollut jo pitkään korjauksen tarpeessa - eikä monikaan nyt sellaisella suksella hiihtelisi. Mutta, ovathan ne jo ikääntyneet "kahlut - joilla on jonkin verra tullut latua hangattuakin. Laitoin liimaa väliin ja meidän keittiön painavan pöydän jalan alle puristimeen.

Teemu ja Samuli kävivät. Kahvitkin ryyppäiltiin.

Kävin hakemassa Emilialta sukset, samalla vein lapset kotiin. Sain joskus yhdeltä tulkiltamme sukset, joita hän ei tarvinnut. Annoin ne Emilialle. Nyt Emilialla on toiset sukset, joten ne tulkin sukset joutivat hyvin minulle - minulla kun on se yksi "suksenreuhka" siellä pöydänjalan alla kuivumassa - ja tällekin päivälle piti hiihtää - niin löytyipä sivakat alle kuiten. 

Kusiaismäessä sitten hiihtelin 15.6 km. 2 astetta oli lämpimällä mennessäni, palatessani nollassa. Suksi luisti hyvin. Vaikka oli tullut illalla lunta vain ihan "pikkisen" - ohuesta ohuemmin - niin kyllä se vaikutti lumitilanteeseen. Mukavampi oli hiihdellä. Loppupuolella alkoi ihan pyöreän kuun päälaki nousta pilven takaa näkyviin - kuin tukattoman miehen pää.

Palattuani hiihtelemästä käväisin kotona. menin sitten heti hakemaan rantalan Jussin ja monistelimme SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamapostia nro 14. Kiitos Jussille!

Kotiuduttuani laitoin tulen takkaan. M-L neuloi. Meidän huushollissa leijailivat taas hyvät vastaleivotun ruisleivän tuoksut - M-L leipoi sitä lajia tänään.

Iltapalaa ja teetä. Kynttilä paloi pöydällä. Kynttiläihmisiä. Ulkona jouluiset valot takapihalla. Taidetaan olla sellaisiakin ihmisiä.

Laittelin kuoriin Rintamaposteja niitä varten, joille se menee postin välityksellä. Laitoin kuoreen myös Kristuspäivän bussimatkatiedotteen. 

Siunausta!

Ps. "Halleluja! Veisatkaa Herralle uusi virsi: ylistysvirsi hänelle hurskasten seurakunnassa" (Ps. 149:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti