20171105

4.11.

Niin tuli Pyhäinpäivä - lauantai - entinen Pyhäinmiestenpäivä. Ei sitä niin varhain siihen noustu, mutta nousimme kuitenkin. Ensimmäinen vilkaisu ulos kertoi sen, että tänään ei mennä hiihtelemään. Lämmintä oli 3.9 astetta ja lumet jo suuremmaksi osaksi hävinneet. Taivas oli harmaa.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta ja kansamme yhden herättäjän - viidesläisyyden isän - Urho Muroman vihkosesta: Aamun ensimmäinen, kohdan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Suksenpohjakin oli hyvin liimautunut massiivisen keittiön pöydän jalan alla. 

Kävimme M-L:n kanssa kylällä - hän kaupassa ja minä viemässä Rintamapostit postiin. Muutamia vein lähellä asuvien postilaatikoihin.

Palattuamme kylältä laittoi M-L ruokaa, jota pian pistelimme suihimme. Se maistui hyvälle. Minun piti vielä "turauttaa" kahvit jälkiruuaksi.

Ruuan jälkeen olikin meidän lähdettävä het Vapaakirkkoon. Siellä Raimo kauppinen johteli tilaisuutta ja puhui lyhyesti aluksi. Raimolla on kyky sisällyttää lyhyeenkin puheeseen asiaa. Kokouksessa olivat vierailijoina Kari ja Katriina Härkönen Pieksämäeltä. He lauloivat yhdessä, Kari myös yksikseen. Katriina piti hyvän puheenvuoron, elävään elämään keskittyvin esimerkein. Karin puhetta jaksaa kyllä kuunnella. Lopuksi oli rukouspalvelua ja kahvitarjoilu.

Vapaakirkosta posottelimme suoraan saunaan "Terheille". Denis oli jo tullut saunasta. Daniel lähti kanssani saunaan. Rautasen Jussi siellä oli jo valmiiksi - oli ollut tänään remonttitalkoissa Deniksellä. Mukavat löylyt. Saunan jälkeen söimme hyvin paistuneita makkaroita. 

Tultuamme kotiin sytyttelin tulen takkaan. Iltapalaa ja teetä.

Kirjoittelin s-postia Petäjävedelle Kristuspäivä-matkaa koskien. Josko sieltä tulisi samaan linja-autoon väkeä.

Siunausta!

Ps. "Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunnehänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa. Älä ole viisas omissa silmissäsi. Pelkää Herraa ja karta pahaa (Sananl. 2:5-7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti