20210210

10.2.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 7.

Raamatunpaikka, josta on tarkoitus jatkaa, on 2. Tim. 3:1-5. Sen voi lukea eilisen kirjoituksen alusta. Jaksossa kuvataan sitä, millaisia ihmiset tulevat olemaan viimeisinä päivinä, joita olemme nyt elämässä. Kuten jo eilenkin totesimme, on ihmisissä ollut syntiinlankeemuksen jälkeen  kaikkina aikoina taipumus, "kyky", olla tuollaisia.

Olemmeko me, jotka uskomme Jeesukseen ja kuulumme Hänelle, vapaat lukemassamme kohdassa luetelluista asioista? Meillä ei ole muuta  mahdollisuutta kuin todeta: Emme ole. Jokaisessa Jeesukseen uskovassa, uudestisyntyneessä, ihmisessäkin on liha, syntiinlankeemuksessa turmeltunut osa, koko ajan mukana. Jos se pääsee hallitsemaan, niin kaikki on mahdollista noidenkin asioiden suhteen. Uudestisyntyessämme, tullessamme Jeesuksen omiksi, sydämeemme on tullut asumaan Pyhä Henki. Hän on avainasemassa elämässämme, voidaksemme elää Jumalan tahdon mukaista elämää. Vain Jumalan Hengen avulla voimme pitää lihamme alistetussa asemassa:

"Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niiun saatte elää. Sillä kaikki joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia"

(Room. 8:13).

"Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta Hengen mieli on elämä ja rauha; sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan"

(Room. 8:5-7).

Turmeltunut liha ei voi alistua Jumalan tahtoon. Se haluaisi aina hallita meidän elämäämme:

"Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä. Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte. ... Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme"

(Gal. 5:16, 17, 25).

Edellä olevista raamatunpaikoista näemme sen todellisuuden, että me emme voi omalla voimallamme hallita lihaamme, joka on täysin samanlainen kuin ennen uskoontuloammekin - turmeltunut. Se on meissä ja jos se pääsee "valtaistuimelle", niin hedelmä on sen mukaista elämässämme. Liha himoitsee aina Henkeä - kaikkea sitä, mitä Jumala haluaa elämäämme - vastaan. Se ei koskaan halua alistua Jumalan tahdon alle - ei silloinkaan kun se "heittäytyy jumaliseksi." Mutta: Pyhä Henki himoitsee myös lihaa vastaan ja haluaa, että Jumalan tahto elämässämme tapahtuu. Pyhä Henki antaa meille siihen voiman. Lihan teot eivät ole "mukavia asioita" - vaikka ne voivatkin sellaisilta tuntua silloin kun annamme lihan hallita, tai lankeamme lihan valtaan:

"Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus, epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot, kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa" 

(Gal. 5:19-21).

Tällaisiin asioihin meillä Jeesukseen uskovillakin on "kyky", silloin jos liha hallitsee meitä. Mutta: Kiitos Jumalalle, me emme ole sen armoilla! Olemme saaneet Pyhän Hengen, josta saamme olla niin riippuvaisia, että Hän saa hallita meitä ja pitää lihamme kurissa.

Kun Pyhä Henki saa hallita meitä, niin hedelmä on aivan toisenlaista kuin lihan hallitessa:

"Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen. Sellaista vastaan ei ole laki"

(Gal. 5:22, 23).

Kun Jeesus kuoli ristillä syntiemme tähden, hankki Hän meille täydellisen pelastuksen ja  vapahduksen syntiturmeluksestamme. Silloin kun tulimme Jeesuksen omaksi, tapahtui tällainen asia:

"Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen"

(Gal. 5:24).

Antaessamme lihammem hallita meitä, tapahtuu se, että emme voi elää Jumalalle sillä tavalla kuin Hän tahtoo. Eläessämme lihamme mukaan joutuu Jumala "sivurooliin" elämässämme, koska me olemme joutuneet "sivuraiteelle." Lihan hallintavalta elämässämme voi johtaa meidät ajalliseen ja iankaikkiseen tuhoon. Siksi meidän on aina mahdollisimman nopeasti tunnustettava syntinä Jumalalle ne asiat, mitkä ovat lihan tekoja. Niitä ei saa koskaan alkaa selittelemään. 

Jos olet elänyt kauan lihan hallitsemaa elämää, niin muista: Vaikka tilanne aina silloin on vakava, niin se ei ole musta ja toivoton, sillä Jumala on uusien alkujen Jumala:

"Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä"

(1. Joh. 1:9).

Jatkan tästä seuraavalla kerralla.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Keskiviikko. Pakkasta klo 7 aikaan 12.9 astetta. Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluun 8:ksi. Samalla "kääppäisin kaapassa." Lunta oli tullut kovasti. Kun pihasta lähdin niin auton pohja otti lumeen ihan kunnolla.

Kahvia. Luin Kolossalaiskirjettä. Rukousta.

Kahvia.

Teheskelin lumitöitä yli puolitoistatuntia. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta.

M-L leipoi laskiaispullia ja korvapuusteja - myös VHH-pullia. Pääsin kahvin kanssa maistelemaan - ei kuitenkaan vielä laskiaispullien sisällä kermaa ja hilloa.. Mutta hyvälle maistuivat.

Kävin 14 hakemassa Emilian koulusta. Mummiska lähetti mukanani heijjänkin perreelle pullia.

Ruokaa ja kahvia.

Hiiviskelin n 2 h hiihto/rukouslenkin pihaladulla. Pitihän se latu avata kovan lumentulon jälkeen. 14 astetta pakkasta - ja oli nousussa.

Laitoin tulen takkaan. M-L jatkoi leipomisiaan. Teki kahvijuustoa - eli leipäjuustoa.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

Poljeskelin kuntopyörää yli 30 min. Samalla luin kirjaa.

Kävin saunassa.

M-L teki iltapalaksi rapeaa keto-pizzaa. Oli hyvää - niinkuin muutkin tämän päivän paistokset.

Seurasin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisiu? Joka on silmän luonut, hänkö ei näkisi?" (Ps. 94:9).


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti