20210206

6.2.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 3.

Lopetimme eilen siihen, että vaikka ihminen ei uskokaan Jumalaan ja haluaa pitää Hänet elämänsä ulkopuolella, niin kuitenkin jokainen ihminen elää, liikkuu ja on Hänessä - kenelläkään ei olisi mitään mahdollisuutta olla muuten elämässä elämäänsä maan päällä. Näin on ateistien, vähemmän ateistien ja kaikkien meidän kohdalla. 

On paljon esimerkkejä siitä, että kun ihmiselle tulee todellinen - tai jonkinlainen - hätätilanne elämässään, niin siitä Jumalasta, jonka olemassaolo on haluttu kieltää, tuleekin Persoona, jonka puoleen halutaan kääntyä. Ateismikin tuntuu silloin mielestä kaikkoavan. Jumalasta, jonka ei haluttu olevan missään roolissa elämässä, tuleekin se "viimeinen oljenkorsi", johon halutaan turvautua. Parhain asia onkin Jumalan puoleen kääntyminen. Raamatusta löytyy sellainen "puhelinnumero", jota ihmisinä saamme käyttää - ihan siihen Jumala meitä  Sanassaan kehottaa. Se on 5015:

"Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua"

(Psw. 50:15).

Monen ihmisen kohdalla on käynyt niin - heidän saatuaan kokea Jumalan avun - että he ovat kääntyneet Jumalan puoleen ja avanneet sydämensä Jeesukselle; heistä on tullut Jeesukseen uskovia. Ateismi ja Jumalan olemassaolon kieltäminen on hätätilanteen ja Jumalalta tulleen avun kautta muuttunut Jumalaan uskomiseksi.

Lukemamme Psalmin jae kehottaakin meitä kunnioittamaan Jumalaa, kun olemme hädässämme kääntyneet Hänen puoleensa ja saaneet avun elämäämme. Ainoa tapa sille ihmiselle, joka ei ole aikaisemmin tuntenut Jeesusta pelastajanaan, on avata sydämensä Jeesukselle ja uskoa Häneen.

On paljon esimerkkejä siitäkin, että ihminen, joka on saanut Jumalalta avun ollessaan hädässä, onkin unohtanut saamansa avun - ja saattaa jatkaa elämäänsä vieraana Jumalalle; jopa pitää nolona asiana kääntymistään Jumalan puoleen. On esimerkkejä siitä, kuinka, Suomen ollessa sodassa, monet huusivat eri tilanteissa Jumalaa apuun; jopa tekivät lupauksia Jumalalle, että jos Hän pelastaa tästä tilanteesta, niin elämä annetaan Jumalalle. Monet pitivätkin lupauksensa. Monet varmaan avasivat niissä tilanteissa sydämensä Kristukselle. Kuinka paljon on niitä, joilla lupaus jäi lunastamatta - tai on vielä lunastamatta - vaikka he selvisivät sodan kauhujen läpi siviilielämään? Niiden ihmisten rivit ovat harvenneet jo aika vähiin, jotka sodan/sodat läpi kävivät.

Jatkan seuraavalla kerralla.

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAAR5IJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

____________________

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Haapalan Raijalle, Timon anopille!

Kerran eräältä mieheltä kysyttiin montako lasta hänellä on. Mies vastasi: Yksi ja kolme poikaa.Minä en osaa olla ihan noin hyvä "koiranleuka". Siksipä toivotankin meijjän ainoalle tyttärellemme, Terhi-Marjalle, sydämelliset nimipäiväonnittelut! Meillä on kolme lasta, joista Terhi-Marja on keskimmäinen. Sydämelliset nimipäiväonnittelut myösSalmen Teijalle, Lehtosen Teijalle, Heimosen Tiialle ja Kristianssonin Tiialle, täältä meiltä!

Lauantaita "ladotaan menemään." Ihan hyvillä mielin. Eikä ponkaistu peiton alta kovin varahin. 9.5 astetta pakkasta silloin - ja aurinko paistoi.

Aamupalaa ja kahvia.

Seurasin mc-sprinttihiihtoja, Ruotinmaalta.

Luin Filippiläiskirjettä. Rukousta.

Seurasin em. hiihtoja. Ruokaa ja kahvia - M-L toi oikein tarjottimella kaikki suuhunpantavat kilpailuja seuraavan miehensä eteen, tietokonehuoneeseen.

Kirjoitin yllä olevan tekstin.

17:ksi kävelimme naapuriin, Oikarin Marja-Liisalle ja Veikolle, hengelliseen tilaisuuteen. Sinne oli kutsuttu meidätkin - onhan näetsen menossa koronarajoitukset. Määrättyä määrää enempää ei suositella tulemaan yhteen, turvavälit pitämään, kädet pesemään ja hihaan yskimään. Evankelista Pirkko Vesavaara oli puhumassa ja rukoilemassa esirukouspalvelussa. Kävimme M-L:n kanssa "esillä" rukouspalvelussa.

Ennen 20 olimme kotona kokouksesta. Laitoin tulen takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

Poljeskelin kuntopyörää yli 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Seurasin Israel-uutisia.

Kävin saunassa.

Kuuntelin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Iloitkaa Herrassa, te vanhurskaat: kiittäkää hänen pyhää nimeänsä" (Ps. 97:12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti