20210209

9.2.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 6.

Palaamme vielä tekstiin, jota olemme jo lainanneet. Nyt vähän laajempana:

"Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin

itserakkaita,

rahanahneita, 

kerskailijoita, 

ylpeitä, 

herjaajia,

vanhemmilleen tottelemattomia,

kiittämättömiä, 

epähurskaita,

rakkaudettomia,

epäsopuisia,

 panettelijoita,

hillittömiä,

raakoja,

hyvän vihamiehiä,

pettureita,

väkivaltaisia,

pöyhkeitä,

hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;

heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman"

(2. Tim. 3:1-5).

Lukemassamme puhutaan viimeisten päivien ihmisistä. Paavali aivan kuin teroittaa Timoteukselle: "Tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja." Vaikeat ajat johtuvat siitä, että ihmiset ovat silloin tuollaisia, niin kuin luimme.

On tietenkin totta, että kaikkina aikoina syntiinlangenneen ihmiskunnan edustajat ovat olleet tuollaisia, mutta viimeisinä päivinä ihmiset ovat suuremmassa määrin sellaisia.

Olemme parhaillaan elämässä tuonkaltaisia viimeisiä päiviä. Edessämme olevassa tekstissä puhutaan lopunajan viimeisistä päivistä. Siinä kuvatut asiat tulevat vielä kärjistymään. Jeesukseen uskovina ymmärrämme, että se mitä luimme, on tarkoitettu meille valmistautumiskehoitukseksi, valvomaan itseämme ja suhdettamme Jumalaan ja Jeesukseen:

"...mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä ja pysyttäkää niin itsenne Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta iankaikkiseksi elämäksi. ... Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen, hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteeti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen" 

(Juuda 20, 21, 24, 25).

Sana kehottaa meitä rakentamaan itseämme pyhimmän uskomme perustukselle. Tässä asiassa emme saa olla leväperäisiä. Meidän tulee käyttää kaikkia niitä asioita, joiden kautta voimme rakentua. Tällöin Jumalan Sana ei saa olla meille unohdettu kirja, vaan kirja, joka on jatkuvasti käytössämme ja jota haluamme totella. Mistään muualta emme löydä opetusta pyhimmän uskomme perustuksesta. Emmekä ohjeita rakentumiseen.

Voimakkaasti mainittu asia itsemme rakentamisessa on rukous; jatkuva rukouselämä. Pyhässä Hengessä rukoileminen. Rukouselämämme ei tule olla välinpitämätöntä; meidän tulee kiinnittää siihen erityistä huomiota. Rukouselämämme on uskonelämämme - rakentumisemme - ihan ydinasioita. Onhan siinä kysymys vuorovaikutussuhteesta taivaallisen Isämme kanssa. Meidän on hyvä kiinnittää huomiota siihen, mitä Jumala Sanassaan sanoo rukouksesta - ja se sanoo siitä paljon.

Lukemassamme kohdassa meitä kehotetaan pysyttämään (tarkata, varjella, noudattaa, pitää) itsemme Jumalan rakkaudessa, odottaessamme sitä hetkeä kun Herramme Jeesus Kristus tulee noutamaan meidät iankaikkiseen elämään. Meidän tehtävämme on pysyttää itsemme Jumalan rakkaudessa. Näin tapahtuu kun rakennamme itseämme pyhimmän uskomme perustukselle, niinkuin jo olemme lukeneet ja puhuneet.

Jumala kehottaa Sanassaan, että Jeesukseen uskovan tulee "varjella (noudattaa, pitää; säilyttää, varjella) itsensä niin, ettei maailma saastuta (tahraton, kielt. lika, tahra)" (Jaak. 1:27).

Jumala voi varjella meidät lankeamasta kun toimimme Hänen Sanansa mukaan. Lue vielä uudelleen tuo Juudan kirjeen kohta. 

Tänään lähdimme liikkeelle 2. Tim. 3:1-5 jakeista. Saatamme ajatella, että tuonkaltainen teksti - ja luettelo - sopii vain niille ihmisille - ainakin osalle heistä - jotka eivät ole avanneet sydäntään Jeesukselle, eivätkä tunne Häntä. Kuitenkin tuo kaikki on lähellä kaikkia - ellemme halua toimia niinkuin luimme Juuda 20, 21, 24, 25. Valvomattomuutemme seurauksena; sen, että emme varjele itseämme maailman saastutukselta, emmekä rakenna elämäämme pyhimmän uskomme perustukselle, emmekä pysytä itseämme Jumalan rakkaudessa, meille voi käydä niin, että Jumala joutuu "sivuraiteelle" elämässämme, emmekä elä sitä elämää johon Hän on meidät tarkoittanut.

Vielä haluan korostaa Juudan kirjeestä lukemiemme ohjeiden merkitystä. Jumala voi varjella meidät lankeamasta. Jos - ja kun - lankeamme, niin muistakaamme aina: Jumala on uusien alkujen Jumala! Silloinkin kun olemme langenneet omasta mielestämme liian syvälle. Jeesuksen sanat: "Sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos" kuuluvat jokaiselle, joka kääntyy Hänen puoleensa Hänen sovitustyönsä ristillä syntiemme vuoksi voi nostaa syvimmällkekin vajonneen, kaikkensa tuhlanneen, ihmisen, "autuuden kalliolle."

Menemme tarkemmin alussa olevaan tekstiin seuraavalla kerralla - jHs.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12.B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858.

______________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Haapalan Raijalle ja Toikkasen Raijalle!

Tiistai. 12.9 astetta klo 7. Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä Danielin ja Emilian 8:ksi kouluun.

Kahvia. Luin Filippiläiskirjettä. Rukousta.

Kahvia.

Kävin sauvomassa 1 h 45 min. hiihto/rukouslenkin Tarvaalan ladulla. Taivas oli harmaa. Pakkasta 11.5 astetta.

Ruokaa ja kahvia.

Kävimme M-L:n kanssa kylällä. M-L kävi kaupasssa, minä muilla asioilla - mm. etsimässä kierrätyskeskuksesta suksisauvoja, joita ei ollut ainuttakaan siellä. Toimme Emilian ja danielin koulusta samalla reissulla kotiin.

Kahvia.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

18 kävimme "Terheillä". Äskettäin olleen Terhinpäivän johdosta pienet onnittelut. Joimme porkkanapiirakkakahvit - ja hyvälle maistuivat.

Palattuamme laitoin tulen takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää n. 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Sinä olet minun Jumalani, ja sinua minä kiitän. Minun Jumalani, sinua minä kunnioitan" (Ps. 118:28).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti