20210213

13.2.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 10. 

Ilman "esipuheita" jatkamme siitä, mihin eilen jäimme. Halutessasi voit tutustua siihen eilisessä blogikirjoituksessa - koko tällä otsikolla alkanut kirjoittelu on alkanut kymmenen päivää sitten ja jatkunut päivittäin. Aihe "laskeutui mieleeni" hiihtolenkillä kun rukouksen hengessä sivakoin. Luulin, että joinakin kertoina siitä kirjoittelisin, mutta se vain lähti jatkumaan. Olen päivittäin rukoillut asian puolesta ja laittanut  "mieleen nousseita" asioita näihin kirjoituksiin. En itsekään tiedä etukäteen, mihin aina päädyn. Joten annetaan mennä vain. Voin olla väärässä, mutta minulle on tullut mieleen sellainen ajatus, että jos ei nyt, niin joskus näitä kirjoituksia luetaan enemmänkin - älä ota kerskumisena.

2. Tim. 3:1-5 tekstissä olemme etenemässä. Käsittelyssä on ollut rahanahneus (j. 2). Tämä synti voi hallita myös Jeesuksen sydämeensä vastaanottanutta ihmistä. Rahanahneen sydän on kiinnittynyt rahaan. Ahneella on huono loppu, jos hän ei tee parannusta synnistään. Rahanahne ihminen voi olla kitsas. Hän haluaa kerätä itselleen. Hän voi olla myös tuhlaileva, joka käyttää rahansa itseään varten. Rahanahneen rakkaus rahaan on voimakas; hän himoitsee rahaa. Hebrealaiskirjeen kirjoittaja tuo Pyhän Hengen vaikuttamana esille seuraavanlaisen kehotuksen:

"Älkää vaelluksessanne olko ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä"

(Hebr. 13:5).

Jumala antaa Sanassaan Paavalin kautta ohjeita siitä, millainen tulee seurakunnan paimenen olla - mm. siitä syystä, että paimenet ovat esikuvia laumalle. Käsittelemämme aiheen vuoksi otamme sieltä esille vain yhden asian:

"Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla ... ei rahanahne"

(1. Tim. 3:3).

Hänen tulee olla rahaa rakastamaton.

Kirjeessään korinttolaisille Paavali antaa heille - ja meille - Jumalan tahdon mukaista opetusta suhtautumisesta syntiin. Tämä opetus on sellaista, että sitä ei haluttaisi nykyään ottaa huomioon. Kuitenkin nämä asiat ovat voimassa myös tämän päivän seurakuntia ajatellen. Yksi syy siihen, miksi Jumala on "sivuroolissa" elämässämme - ja seurakuntien elämässä - on Jumalan pelon puute. Siitä seuraa, että Jumalaa ja Hänen Sanaansa ei pidetä pyhänä, vaan voidaan "tuosta vain" jättää noudattamatta sitä, mitä Hän on halunnut kirjoituttaa Sanaansa. Aiheeseemme liittyen otamme em. kirjeestä katkelman. Tutustu huolella ja ajattele, mitä Jumalan Sana tässä sanoo:

"Ei ole hyvä, että kerskaatte. Ettekö tiedä, että vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan. Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu. Viettäkäämme siis juhlaa, ei vanhassa hapatuksessa eikä ilkeyden ja pahuuden hapatuksessa, vaan puhtauden ja totuuden happamattomuudessa. Minä kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi huorintekijäin kanssa; en tarkoittanut yleensä tämän maailman huorintekijöitä tai ahneita tai anastajia tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän täytyisi lähteä pois maailmasta. Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa. Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella? Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poista keskuudestasi se, joka on paha"

(1. Kor. 5:6-13).

Ohjeessa oli kohta: "... jos joku, jota kutsutaan veljeksi on ... ahne." Sitten annetaan ohjeita, kuinka tulee toimia. Kenties joku tämän lukija ajattelee: Olikohan tuota nyt tarpeen tähän kirjoittaa? Minkäs teet. Sieltä se löytyy, Raamatusta. Tätäkin ohjetta pitäisi haluta noudattaa - ja kyetä noudattamaan. 

Ahneutta käsittelevän asian loppuun otamme Jeesuksen ja apostoli Paavalin sanat:

"Ja hän sanoi heille: Katsokaa eteenne ja kavahtakaa kaikkea ahneutta, sillä ei ihmisen elämä riipu hänen omaisuudestaan, vaikka sitä ylenpalttisesti olisi"

(Luuk. 12:15).

"Mutta ... ahneutta älköön edes mainittako teidän keskuudessanne - niinkuin pyhien sopii. ... Sillä te tiedätte ja tunnette, ettei yhdelläkään ...ahneella - sillä hänon epäjumalanpalvelija - ole perintöosaa Kristuksen ja jumalan valtakunnassa"

(Ef. 5:3-5).

Luotetaan Sanaan. Muistetaan: Jeesus on kuollut ristillä meidän syntiemme tähden! Jeesuksen veri voi puhdistaa kaikesta synnistä! Synnin kahleet voivat katketa.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Vaaralan Sulolle, Pelkosennniemelle!

Tuli Lauantai. Ei kovin pitkään nukuttu. 3.4 astetta pakkasella nousun aikaan. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Kolossalaiskirjettä. Rukousta.

Seurasin SM-hiihtoja.

Ruokaa ja kahvia.

SM-hiihtojen seurailua.

Kahvia.

Kävin 1 h 40 min.hiihto/rukouslenkillä Tarvaalan ladulla. M-L lähti kyydissäni hiihtelyni lähtöpaikalle ja käveli siitä kotiin. Eilenkin tuli kyydissäni Tarvaalan suoralle ja käveli kotiin. 2 astetta pakkasta lähtiessäni hiihtämään. Taisi olla n. 3 astetta kun lopetin, 17 jälkeen.

Kotiuduttuani ladulta poljeskelin kuntopyörää yli 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävimme saunassa.

Laitoin takkaan tulen.

Iltapalaa ja kahvia.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

Seurasin uutisia.

Seurasimme Pekka Simojoen konserttia Tampereen Vapaakirkkoseurakunnasta. Se oli tänä iltana.

Siunausta!

Ps. "Älä pelkää, jos joku rikastuu, jos hänen talonsa komeus karttuu. Sillä kuollessaan ei hän ota mitään mukaansa, eikä hänen komeutensa astu alas hänen jäljessänsä" (Ps. 49:17).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti