20210207

7.2.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 4. 

Aikaisemmissa kirjoituksissa "tätä sarjaa" olemme todenneet, että on ihmisiä, jotka eivät halua ottaa Jumalaa mukaan elämäänsä mitenkään. Useat heistä tekevät sen kuitenkin hyvin aralla tunnolla. Jospa kuitenkin. On myöskin sellaisia ihmisiä, jotka ottavat Jumnalan huomioon, mutta heidän sisimpänsä ei ole kokenut Jumalan aikaansaamaa muutosta; siellä ei ole Jumalan antamaa elämää:

"...heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman"

(2. Tim. 3:5).

Raamattu puhuu jumalisuudesta positiivisessa mielessä. Silloin se on aina "sisäsyntyinen" asia ihmisen elämässä. Jumalisuus on asia, joka liittyy ja yhdistyy aina Jumalanpelkoon. Jumalan pelko ei ole Jumalan pelkäämistä, vaan Hänen kunnioittamistaan. Jumalanpelko on terveen hengellisen elämän merkki. Jumalanpelko saa aikaan sen, että ihmisellä on arka tunto Jumalan Sanan edessä:

"Minun käteni on kaikki nämä tehnyt, ja niin ovat kaikki nämä syntyneet, sanoo Herra. Mutta minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä"

(Jes. 66:2).

Kenties vielä palaan Jumalanpelo-asiaan ja jumalisuus-asiaan niiden positiivisessa, Sanan mukaisessa mielessä. 

Puhuessaan ihmisistä, joissa on vain jumalisuuden ulkokuori, Paavali puhuu sellaisista ihmisistä, joita hän käskee karttamaan (2. Tim. 3:5). Tuollaiset ihmiset ovat Paavalin mukaan turmeltuneita mieleltään. He kietovat toisia ihmisiä pauloihinsa. He ovat ikäänkuin jumalisia, mutta heidän sisimpänsä ei ole jumalinen Jumalan Sanan mukaan. Heillä on vain jumalisuuden ulkokuori. Näillä ihmisillä on uskonnollisia muotoja, mutta heidän sydämessään ei ole Kristusta, eikä Hänen tuomaansa hengellistä voimaa ja elämää. Sellaiset ihmiset teeskentelevät olevansa kristittyjä, mutta he ovat kuitenkin ulkopuolella pelastuksen ja voivat saada vain vahinkoa aikaan Jumalan asialle. 

Edelläkuvatunlaisilla ihmisillä Jumala on kokonaan sivuroolissa heidän elämässään.

On olemassa myös täysin vilpittömiä ihmisiä, joilla on vain jumalisuuden ulkokuori. He ovat ihmisiä, jotka haluavat palvella Jumalaa, mutta eivät ole koskaan kokeneet elämässään uudestisyntymistä; eivät ole koskaan avanneet sydäntään Jeesukselle ja ottaneet Häntä vastaan elämäänsä. Tällaiset ihmiset voivat palvella seurakunnissa erilaisissa tehtävissä ja voivat olla palvelualttiita - mutta ovat ulkopuolella pelastuksen. Heidän elämänsä voi olla hyvin moitteetonta ja esimerkiksi kelpaavaa. Kuitenkin, koska heidän sisimpänsä ei ole muuttunut - Jumalan muuttama - heillä on vain jumalisuuden ulkokuori, ei sen tuomaa elämää. Jumala on heidän elämässään sivuroolissa - siitä huolimatta, että he pitävät Häntä todellisena. He ovat Sanan mukaan jumalattomia, koska vain Jeesukseen uskomalla meillä voi olla Isä taivaassa.

Tästä "ulkokuori"-asiasta jatkan seuraavalla kerralla.

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

------------------------------------

Suloista Sunnuntaita, "Kynttelinpäivää". 8.8 astetta pakkasta kun siihen "nousahdin." 

Aamupalaa ja kahvia.

Seurasimme netin kautta Turun arkkihiippakunnan uuden piispan, Mari Leppäsen, virkaan asettajaisia. Kun siellä olivat piispanvaalit, niin täytyy myöntää, että allekirjoittaneen mieliehdokas ehdolle asetetuista oli Mikaelin seurakunnan kirkkoherra - vaan eipä siihen minun, eläkeläishelluntaisaarnaajan mielipidettä kysytä. Olihan siinä tilaisuudessa "kommeita", monenvärisiä viittoja ja hiippoja.

Seurasin mc-parisprinttejä Ruotsista.

Katsoin alkuosan seurakuntamme tämän sunnuntain nettilähetyksestä.

Seurasin sprinttihiihtoja. Kookas, tuuheaturkkinen ja -häntäinen, valkokauluksinen, kettu tuli varovasti pälyillen takapihan metsikön kautta talon nurkalle.

Kahvia.

Kävin 1 h 40 min. hiihto/rukouslenkillä Tarvaalan ladulla. 5-6 astetta pakkasta. Hieno, liukas, keli. Viima. 17 maissa tulin pois. 

Hyvää ruokaa ja kahvia - kotitekoisen mansikka-banaani -jäätelön kanssa.

Seurasimme Tampereen helluntaiseurakunnan Iltakirkkoa, sen seurakunnan 100 v merkeissä. Samalla poljeskelin kuntopyörää yli 30 min.

Seurasin myös you tuben kautta Markku Koiviston pitämän saarnan, Pyhän sydämen kappelissa, tänään.

Laitoin takkaan tulen.

Kävin saunassa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasin osan seurakuntamme tämän sunnuntain nettikokouksesta.

Seurasin uutisia.

Kirjoitin yllä olevan kirjoituksen.

Seurasin loput seurakuntamme tämänpäiväisestä nettikokouksesta.

Siunausta!

Ps. "Herra, avaa minun huuleni, että minun suuni julistaisi sinun kiitostasi" (Ps. 51:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti