20210224

24.2.2021.

KATSANTOKANTAMME, HOMOSEKSUAALISIA SUHTEITA KOSKIEN, RIIPPUU SIITÄ, MITÄ KIRJAA LUEMME

Otan tässä esille kolme kirjaa, joita ihmiset ainakin lukevat: Luulojen kirja, Uskonnollisuuden ABC, sekä Raamattu. Perustaessamme mielipiteemme joihinkin näistä kirjoista, voimme joutua vakavaan ristiriitaan jonkun muun kirjan kanssa. Tämä koskee ajatellessamme elämämme eri asioita ja alueita.

Tässä vain otan lyhyesti esille otsakkeessa mainitun asian. Se koskettaakin meitä saarijärvisiä - ikävä kyllä - hyvinkin negatiivisella tavalla.

Kun mainitsen tässä esimerkin omaisesti nimeltä maalaislääkäri Kiminkisen, niin en tee sitä ollenkaan "irvien". Seuraamme Kiminkistä Alfatv:ltä viikoittain - ja meijjän, siis minun, emäntäkin on siinä ohjelmassa myukana. Lenkilläkin aina silloin tällöin satumme olemaan samaan aikaan. Vastaanotollakin ensimmäisen kerran ovella tavatessamme puristimme kättä ja samoimme etunimet: Tapsa ja Jouko. Saarijärveläinen-lehdestä tulee aina luettua maalaislääkäri Kiminkisen palsta. Kun kuuntelee Tapsa Kiminkisen puhetta ja lukee hänen tekstiään, ei voi muuta kuin ihmetellä sitä sanataituruutta ja sanankäyttöä: se on sujuvaa verbaalista lahjakkuutta ja "kynän" lennokkuutta, jota voisi nimittää verbaaliakrobatiaksi. Ei kannata meikäläisen pyrkiä samaan.

Kun tohtori Kiminkinen eräässä "kolumnissaan", Saarijärveläisessä, puhui laihasta miehestä - jota hän siinä nimitti "kuin kuivan kesän oravaksi" - tarkoitti hän minua. Satuimme urheilukentälle niihin aikoihinkin silloin tällöin samaan aikaan. Tämä ilmaisu vain esimerkkinä sanan käytöstä.

Tietenkin - kun minäkin olen Jeesukseen uskovainen mies - on niissä maalaislääkärin kolumneissa myös sellaista kielenkäyttöä, jota en harrastele. Varmaan se on tarkoitettu sellaiseksi kansanomaiseksi lähestymistavaksi. Tosin, jostain syystä ne jutut pyörivät hyvin samoissa aihepiireissä.

Yksi Kiminkisen Tapsan kirjoituksissaan joskus - saattanut olla useamminkin - esilletuoma mielipide liittyy otsikkoomme. Hän toi julki sen, ettei haluaisi liittyä sellaiseen seurakuntaan, jossa homosuhteita ei hyväksytä, tai puhutaan niitä vastaan. En muista sanamuotoja, mutta jotenkin tuollainen oli ajatus.

Kun em. ajatukset ovat olleet julkisia, niin siksi rohkenen - suvaitsevaisuuden nimissä - ottaa niitä esille. Tässä eivät taistele henkilöt keskenään, vaan mielipiteet - koska ne perustuvat eri kirjoihin.

Ajattelen sillä tavalla, että alussa mainituista kolmesta kirjasta, sellainen mielipide, joka hyväksyy homoseksuaaliset suhteet, perustuu Luulojen kirjaan, joka on tämän maailman hengen inspiroima teos. Tällainen Luulojen kirja ei oikeastaan ole yksi kirja, vaan siinä on monia kirjoja samojen kansien sisällä - aivan niinkuin Raamatussakin on 66 kirjaa samoissa kansissa. Uskonnollisuuden ABC:ssa kirjoja samoissa kansissa on lukematon määrä.

Jos jatkaisin tuota ajatusta, että Tapsa Kiminkinen ei haluaisi liittyä sellaiseen seurakuntaan, jossa homosuhteita ei hyväksytä, niin hänelle ei jäisi Saarijärvellä kuin yksi vaihtoehto jäljelle: luterilainen seurakunta. Milläkö perusteella? Sillä perusteella, että siellä samaa sukupuolta olevien parisuhteet hyväksytään. Millä perusteella niin voin sanoa? Viimeisen seurakuntapastorin valinnan perusteella ainakin. Kirkkoneuvosto valitsi virkaan yksimielisesti - vaikka hakijoita oli runsaasti - henkilön, joka elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Kirkkoherra oli rekrytointiryhmän - kolme henkilöä - puheenjohtaja. 

Saarijärven seurakunnan Kirkkoneuvosto, kirkkoherra, sekä kyseinen seurakuntapastori - ainakin - ovat lukeneet Uskonnollisuuden ABC-kirjaa. Se kirja lyhykäisyydessään tarkoittaa Raamatun Sanasta tehtyjä selityksiä, jotka ovat vääriä. Eli se kirja sisältää Raamatyun vääristelyä.

Kolmas kirja - johon minäkin perustan näkemykseni - on Raamattu. Vaikka kukin - tietenkin voi pitää väärätkin mielipiteensä - on Raamattu, Jumalan Sana, kuitenkin Kirja kirjojen joukossa. Siinä maailmankaikkeuden korkein Persoona on tuonut julki mielipiteensä ja tahtonsa.

Raamatussa Jumala sanoo samaa sukupuolta olevien seksisuhteet, sekä homo- ja lesbo -parisuhteet synniksi. Olen tässä blogissa aikaisemmin puhunut Sanan pohjalta tästä asiasta - sieltä ne ovat luettavissa - siksi otan tässä esille vain yhden kohdan Raamatusta:

"Tiedämmehän ettei lakia ole säädetty, vanhurskasta varten vaan lainrikkojille ja kurittomille, jumalattomille ja syntisille, epäpyhille ja rienaajille, isän- ja äidintappajille, murhaajille, haureellisille ja homoseksuaalisuuden  harjoittajille, ihmiskauppiaille, valehtelijoille, varansa rikkojille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan. Näin opettaa autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumi, joka on minulle uskottu"

(1. Tim. 1:9-11).

Synti on asia, josta meidän ihmisten on tehtävä parannus, sillä synti ja sen suosiminen johtaa iankaikkiseen kadotukseen:

"Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja toinen saa hänet palaamaan takaisin, niin tietäkää, että se, joka palauttaa syntisen hänen harhateiltään, pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden"

(Jaak. 5:19,20).

Lopuksi: Olen itse saanut kokea Jumalan pelastavan armon omalle kohdalleni, enkä halua/voi tehdä kompromisseja Jumalan Sanan ja Sanan vastaisten opetusten ja ajatusten välillä. En häpeä Jumalan Sanaa, siksi en myöskään pelkää tuoda sitä esille, niinkuin se on kirjoitettu. Sanoihan Jeesus: 

"Joka häpeää minua ja minun sanojani tässä avion rikkovassa ja syntisessä sukupolvessa, sitä myös Ihmisen Poika häpeää, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa"

(Mark. 8:38).

Muistan rukouksissani päivittäin saarijärveläisiä ihmisiä, että he tulisivat uskoon; ottaisivat Jeesuksen vastaan elämäänsä, sillä Hän on ristillä sovittanut koko maailman synnin Jumalan edessä. Rukouksissani on ihmisiä, jotka mainitsen nimeltä Herran kasvojen edessä. Mm. Kiminkisen Tapsa ja muitakin hoitohenkilökuntaan ja lääkäreihin kuuluvia, kirkkoherra, kirkkoneuvoston jäsenet - tietenkin laajemmin kaikkien seurakuntien työntekijät, luottamuselimissä olevat ja johtoryhmien jäsenet - em. seurakuntapastori ja hänen parinsa, jne.

Se, mitä edellä olen kirjoittanut, ei ole osoittelua, vaan hätää ihmisistä ja heidän iankaikkisesta osastaan. 

Oikeastaan kaikki se, mitä olen kirjoittanut, nousi mieleeni tänään parin tunnin hiihtolenkin aikana. Yksi sana taisi "kirvoittaa" tämän kaiken. Se sana oli: "alkuseurakuntatyyppiseksi", jota Kiminkisen Tapsa käytti kolumnissaan: Asennehuimaus, joka löytyy Saarijärveläisestä 23.2.2021. s. 7.

Siunausta!

Totuutta noudattaen rakkaudessa.

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858.

______________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelut täältä meiltäpäin vielä tässäkin: Metsälän Matille, Hokkasen Matille, Häkkisen Matille, Lehtomäen Matille, Rantasen Matille, Riikosen Matille ja Tammisen Matille!

Keskiviikko. 11.5 astetta pakkasta. Harmaa taivas. 7 maissa. Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä Emilian ja Danielin kouluun 8:ksi.

Luin 2. Tessalonikalaiskirjettä. Rukousta.

Kahvia.

Kävin katsomassa onko Tarvaalan latu avattu. Ei ollut. Ajoin sieltä suoraan Kusiaismäen hiihtostadionille - mikä onkin lähempänä meitä, kuin n. 3 km päässä oleva Tarvaalan latu. Hiihtelin n. 1h 50 min. Alussa satoi sellaista naamaa pistelevää - jäätynyttä - vettä, joka kyllä loppui hiihtelyn aikana. Pakkasta oli 9-10 astetta mennessäni, mutta lopettaessani 7-8. Lämpötila meni nopeasti lämpimän suuntaan illapuolen mittaan. Kusiaismäessä on erinomaiset ladut ja leveät vapaantyylin baanat. Radoissakin on useita vaihtoehtoja. Minä tykkään hiihdellä metsäladuilla, jos vain suinkin.

14 kävin tavoittelemassa Emiliaa ja Danielia koulusta. Emilia sanoi jäävänsä kylälle ja sanoi Danielin kävelleen kotiin. Oli Emilia koettanut minulle soittaakin hyvissä ajoin, mutta minulla ei ollut puhelin mukana.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen. Siksi en kirjoittanut jatkoa sarjaan, joka on menossa.

Poljeskelin kuntopyörää 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Älä siirrä ikivanhaa rajaa, jonka esi-isäsi ovat asettaneet" (Snl. 22:28).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti