20210220

20.2.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" LÄMÄSSÄNI? 17.

2. Tim. 3:2 jakeen "Sillä ihmiset ovat silloin ... herjaajia"-sanasta aloimme puhua eilen. Lihan tekona meillä Jeesuksen omillakin on kyky syyllistyä herjaukseen toisia ihmisiä - jopa toisia uskovia kohtaan. Eilen luimmekin jonkun raamatunpaikan esimerkkeinä siitä, kuinka Paavali varoittaa uskovia osallistumasta toisten herjaamiseen.

Ihmiset eivät herjaa ainoastaan toisiaan, vaan myöskin Jumalaa. Näinä viimeisinä päivinä (2. Tim. 3:1) ihmiset tekevät niin lisääntyvässä määrin. Vaikka tämäkin asia on itsetään selvä, luemme kiellon siitä Raamatusta:

"Jumalaa älä herjaa"

(2. Moos. 22:28).

"Herjaa"-sanan merkitys em. jakeessa on: pitää kirottuna t. halveksittuna; kirota, inhota (Iso Raamatun Tietosanakirja 1., palsta 1193, Raamatun Tietokirja 1972, Tikkurila).

Aasaf, joka oli leeviläinen ja joka johti soittoa ja laulua Daavidin aikana, on kirjoittanut myös Psalmeja, joita laulettiin jumalanpalveluksissa. Eräässä Psalmissaan hän runoilee:

"Kuinka kauan, Jumala, vihollinen saa herjata, vihamies pilkata sinun nimeäsi lakkaamatta? ... Niin muista tämä: vihollinen herjaa Herraa, houkkiokansa pilkkiaa sinun nimeäsi. ... Nouse, Jumala, aja asiasi. Muista, miten houkat herjaavat sinua kaiken aikaa. ..."

(Ps. 74:10, 18, 22).

Aasaf oli koko sydäminen Herran palvelija, joka oli asetettu tärkeään tehtävään Israelin jumalanpalveluksissa, joissa korotettiin Herran nimeä. Hän vetosi Jumalaan, kun Jumalan kansan vihollinen herjasi ja pilkkasi Jumalaa. Hän pyysi Jumalaa ajamaan asiansa.

Jumalan herjaaminen on harvinaista Jeesukseen uskovien keskuudessa. Siksi haluan kohdistaa seuraavat sanat erityisesti  niille, jotka eivät usko Jeesukseen: Tänäkin päivänä vihollinen - joka on sielunvihollinen, saatana; Jumalan vastustaja ja jokaisen uskovan vastustaja - herjaa Jumalaa ja Hänen omiaan. Se saa ihmiset herjaamaan Jumalaa. Kaikkien on kuitenkin aina muistettava, että Jumala on pyhä Jumala. Hän on pitkämielinen ihmisiä kohtaan, silloin kun teemme väärin, mutta jos ihminen ei kohtaa elämänsä aikana Jumalaa pelastajanaan - saa syntejänsä anteeksi - hän kohtaa Jumalan tuomarina. Hänen osansa on iankaikkinen kadotus, ero Jumalasta. 

Älä herjaa, pilkkaa ja rienaa Jumalaa! Siitä on huonoja seurauksia elämääsi jo täällä maisen matkasi aikana! Muista:

"Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää"

(Gal. 6:7).

Olen kuullut tapauksia, joissa ihminen, joka ei ole halunnut kääntyä Jumalan puoleen, voi herjata, pilkata ja rienata Jumalaa ja uskonasioita vielä kuolinvuoteellaankin. Se on surullista. On myös tapauksia, joissa herjaaja ja pilkkaaja on elämänsä lopussa tullut uskoon ja kokenut pelastuksen; antanut elämänsä Jeesukelle ja saanut syntinsä anteeksi. Koska kukaan ei tiedä päiviensä mittaa, on jokaisen hyvä tehdä ratkaisu Jumalan puoleen silloin, kun se on mahdollista - tänään.

Sellaisiakin vakavia tapauksia on olemassa, joissa elävässä uskossa ollut ihminen, Pyhällä Hengellä täyttynyt - on luopunut uskosta ja joutunut luopion tilaan, jolloin hän on pilkannut, herjannut ja rienannut Jumalaa mitä räikeimmällä tavalla. Meidän on pysyttävä Jumalan armon alla, elettävä lähellä Herraamme ja valvottava tilaamme - johon aina kuuluu synnistä parannuksen tekeminen - ettemme lankea pois uskosta Jeesukseen.

Eilen jo luimme, että meidän - Jeesukseen uskovina - ei tule vastata herjaukseen herjauksella, vaan siunaamalla herjaajia. Jokainen meistä voi joutua sellaisissa tilanteissa helposti lihan alueelle ja toimimme sen mukaan, emmekä Hengen mukaan. On hyvä tiedostaa ja olla valmiina:

"Sentähden he oudoksuvat sitä, ettette juokse heidän mukanansa samaan riettauden lätäkköön, ja herjaavat. Mutta heidän on tehtävä tili hänelle, joka on valmis tuomitsemaan eläviä ja kuolleita"

(1. Piet. 4:4, 5).

Jeesuksesta sanotaan:

"...joka häntä herjattaessa ei herjannut takaisin, joka kärsiessään ei uhannut, vaan jätti asiansa sen haltuun, joka oikein tuomitsee"

(1. Piet. 2:23).

Olkaamme Jeesuksen seuraajia! Siihen saamme Pyhän Hengen voiman - myös viimeisinä päivinä, jolloin on vaikeita aikoja.

Jatkan tästä seuraavalla kerralla - jHs.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Lauantai. 8.0 astetta pakkasella noustessani. Aamupalaa ja kahvia. Luin 2. Tessalonikalaiskirjettä. Rukousta.

Lapioin "lentävän leppäkertun" - asuntovaunu - "majan" päältä lumet pois. Olihan sitä melkoisesti.

Ruokaa ja kahvia.

Työntelin "majan" katolta pudottelemani lumet pois etupihan puolelta. Samoin muut lumet - sillä onhan sitä lunta tullut eilisen ja tämän vuorokauden puolella aikalailla. Takapihan puolella lapioin myös lumet oven edestä ja "kopistelin" laavun päältä pois, etteivät ala siihen kasautumaan ja rikkomaan peitettä. Saihan niissä lumihommissa ihan hyvää "liikuntoa." Oliko se nyt hyöty- vaiko hyödytöntä liikuntaa.

Pullakahvit lumitöiden jälkeen ryypittyäni, laitoin sivakat autoon ja ajelin tuonne n. 3 km päähän, josta aina lähden "latua latomaan". Kenties joku olisi kääntänyt autonnokan kotia kohti, kun olisi nähnyt, että ladut ovat ummessa - ei olleet ajetut eilisen, eikä tämän päivän lumentulon jälkeen. Hiihtelin kuitenkin 1 h 10 min. Minun on sanottava, että siitä johtuen, miksi minä hiihtelen, niin ihan hyvä vaihtoehto on avaamaton latu. >Lunta alkoi hiihdon aikana tulemaan lisää. Oli mukava "atmosfääri" suksia eteenpäin kuljetella. Sellainen kaamoksentuntu, kun oli niin hämärää, vaikkei kello ollut vielä hämärän lukemilla.

Kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Seurailin SM-halleja, Jyväskylän Hipposhallista. Siellä tulin käyneeksi talviaikaan, muutampi vuosi sitten, aika useasti treenaamassa - silloin noudatin jonkinlaista valmennusohjelmaa. Tuloksetkin olivat aika hyviä. Onhan siinä hallissa useat kisatkin tullut kisailtua - SM-, pm- MM- ja kansalliset kilpailut. Jarkko Kinnunen - 37 v -  käveli oman ennätyksensä 5 km ja voitti Suomen metaruuden tänään. Lupailisiko hyvää 50 km kisaa ensi kesänä Tokion olympialaisissa - jos kisat pidetään. N9o, sepä siitä puolesta.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen. Välissä kävin juomassa kahvia ja syömässä M-L:n juuri paistamia lettuja - en tiedä oikeata nimeä - mansikan, hillan ja kermavaahdon kanssa.

Poljeskelin yli 15 min. kuntopyörää. Samalla luin kirjaas.

Kävin saunassa. Satoi lunta - ei kuitenkaan saunassa - kuinkahan paljon sitä taas aamulla on.

Siunausta!

Ps. "Heitä työsi Herran haltuun, niin sinun hankkeesi menestyvät" (Snl. 16:3).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti