20210208

8.2.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 5.

Voi olla, että sitä, mitä tämän otsikon alla olen tähän mennessä kirjoittanut, on vaikea hyväksyä. Syitä voi tietenkin olla monia: Raamatun tuntemuksen puute, mutu, eli minusta tuntuu-mielipiteet, vääränlainen suvaitsevaisuus, laajennettu sallivuus, uskonnollisuus, rakkauden vääränlainen korostus, mikä lieneekään. Loppujen lopuksi olemme kuitenkin aikalailla ydinkysymysten äärellä. Siitä johtuen emme voi "laajentaa" Jumalan Sanan yksiselitteistä opetusta omien mielipiteittemme tasolle.

Kun Raamattu ilmoittaa, että  on vain yksi tie tulla tuntemaan Jumala Isänään, niin siitä ei voi tinkiä muunlaisten tulkintamallien edessä. Kun juttelee suomalaisten ihmisten kanssa, niin suurin osa heistä sanoo uskovansa Jumalaan. Sanan mukaan tämä ei kuitenkaan riitä pelastukseen, jos Jeesus jätetään pois laskuista. Niin kauan kuin ihmisellä ei ole uskonsuhdetta Jeesukseen, Kristukseen, Jumalan Poikaan, ei hänellä ole Isää taivaassa. Jo aikaisemmin on tämä asia useaan kertaan sanottu, että ihminen on silloin jumalaton, ilman Jumalaa elävä. Kun kuulemme sanan: jumalaton, niin sillä tarkoitetaan tavallisessa kielenkäytössä ihmistä, joka elää huonoa ja syntistä elämää. Saatetaan sanoa: Sinä jumalaton! Tai, että se ja se ihminen on julki jumalaton. Todellisuudessa jokainen ihminen - julki- tai siivosyntinen - on ilman uskoa Jeesukseen jumalaton; Ilman Jumalaa elävä. 

"Hengellisissä piireissä" - enkä halua nyt nimetä mitään kirkkokuntaa turhantakia - on paljon mukana ihmisiä, jotka ovat vain uskonnollisia, eivät uskovaisia. Uskovaisella tarkoitan Jeesukseen uskovaa ihmistä. En kuitenkaan tarkoita sellaista uskoa, joka pitää ainoastaan totena, että Jeesus on, vaan, että ihmisellä on henkilökohtainen uskonsuhde Jeesukseen; Jeesus elää ja vaikuttaa hänen elämässään. Hengellisessä työssä päätoimisesti olevissa ihmisissäkin on paljon sellaisia henkilöitä, joilla  ei ole pelastavaa uskoa Jeesukseen. He ovat pelkästään uskonnollisia; "sokeita sokeiden taluttajia" - ja siinähän käy sitten niin, että kumpikin "kuoppaan kupsahtaa." Se on valitettavaa, mutta tällaisia työntekijöitä on enenevässä määrin; enemmän ja enemmän. Heitä on myös luottamuselimissä runsaasti. Samoin eri työmuodoissa vapaaehtoisina työntekijöinä. Jälki on näkyvissä. "Uskonto tappaa - Jeesus pelastaa" teksti on tullut tutuksi joistakin paidoista. Tottahan se.  Edellä mainituissa seurakuntien vastuunkantajien ryhmissä on enenevässä määrin sellaisia henkilöitä, jotka eivät usko Raamatun perustotuuksiin, vaan kieltävät ne. Tilalle tulevat uudet liberaalit tulkinnat. Kun niin tapahtuu, ei seurakunta enää ole seurakunta, vaan huononpuoleinen "harrasteluyhteisö", jossa harrastellaan erilaisia asioita - jotka eivät aina ole edes mitenkään uskonnollisiakaan; saati uskon alle sovitettavia. Tästä kaikesta ei ole Jumalan valtakunnalle mitään hyötyä; päinvastoin haittaa. Niin on silloin kun Jumalan Sana tallataan jalkoihin ja siitä luovutaan.

Kaikesta edellä sanotusta näemme, että Jumala voi olla enemmän kuin sivuroolissa ihmisten ja ns. hengellisten yhteisöjen elämässä.

Selvyyden vuoksi haluan sanoa: On hyvä asia, jos kansassa, maassa ja yhteiskunnassa voimakkaasti pidetään kunniassa Jumalan Sanan mukaisia arvoja. Siitäkin huolimatta, että ei ole uskoa Jeesukseen. Mitä kauemmas Raamatun arvoista joudutaan kansakunnan elämässä, sitä huonommin asiat ovat. Siinä mielessä Jumalan pelko ja usko Jumalaan ovat hyviä asioita. Tietenkin parhain vaihtoehto on, että esivaltaan kuuluvilla ja kansan ihmisillä, on usko Jeesukseen Kristukseen.  Se on moninverroin parempi: onhan kyseessä ihmisten pelastuminen ja näin annetaan vielä suurempi arvo ja merkitys Jumalan ilmoitukselle;  Hänen Sanalleen.

Lopetan tämänkertaisen - ja tähän asti sanotun - hyvään (parhaaseen) uutiseen:

"...sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos"

(Joh. 6:37).

Lukemamme sanat ovat Herran Jeesuksen. Näiden rivien kirjoittaja ei ole sen parempi kuin kukaan toinenkaan. Syntisenä olen saanut tulla Jeesuksen luokse, eikä Hän ole työntänyt pois luotaan. Antaessani elämäni Jeesukselle ja kutsuessani Hänet elämääni, sain kokea syntien anteeksiantamuksen ja tulla Jeesuksen omaksi. Tämä kaikki on Jumalan suurta armoa. Olen siitä eniten kiitollinen, kuin mistään muusta asiasta maan päällä. Jeesus kutsuu kaikkia ihmisiä: jumalattomia - joita me kaikki syntiemme vuoksi olemme, ennen kuin uskomme Jeesukseen - siivosyntisiä, julkisyntisiä, monenlaisten himojen ja taipumusten orjia, Jumalan kieltäjiä, Jumalan Sanan halventajia; uskonnollisia, olimmepa keitä tahansa. Kaikille kuuluu Jumalan armo ja pelastus. Jokainen voi aloittaa alusta, "puhtaalta pöydältä", kun uskoo Jeesukseen. Hänen ulkjopuolellaan ei ole Jumalan armoa. Usko Jeesukseen vaatii vain nöyrtymistä vastaanottamaan Hänen valmistamansa pelastus. Tule, Hän kutsuu sinua! Anna Jeesuksen ja Hänen kauttaan Jumalan, astua päärooliin elämässäsi!

1. "Avaa sydämesi Herralle polvistuen ristin juurelle,

tunnustaen siinä syntisi, Herra painot poistavi. :,:

2. Tuonnemmaksi miksi jättäisit, pelastuksen kalliin siirtäisit?

Ethän tiedä vaikka viimeinen päivä tääs ois sinulle. :,:

3. Älä sano: "Sitten vanhana taikka vasta sairasvuoteella

elämäni annan Herralle, riennän ristin juurelle." :,:

4. Muista: Nuoruuteen ei turvata Voine kenkään täällä alhaalla.

Kuolon kellot voivat kumahtaa vaikka nuoruusvuosina. :,:

5. Muista Luojaa nuoruudessasi. Pahat päivät kohta tulevi.

Armon arkin ovi suljetaan, joudut yöhön kauheaan. :,:

6. Siksi tule tänä päivänä! Sua kutsuu Jeesus, ystävä.

Kaikki synnit antaa anteeksi, puhdistaa sun sielusi. :,:

(Niilo Heimonen, Hengellinen Laulukirja, nro 227,  Vantaa 1992). 

Nämä rivit tämänpäiväisessä kirjoituksessa - eikä mikään muukaan teksti tässä ns. blogissa - eivät ole "puskista ampumista", vaan kaikki, mitä kirjoitan, ovat sanottavissa kenelle vain ja missä vain.

Jatkan seuraavalla kerralla saman otsikon alla.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi 

Rajalantie 12. b.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Maanantai. 9.7 astetta pakkasta 7 aikaan. Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä Danielin kouluun 8:ksi.

Kahvia.

Luin Filippiläiskirjettä. Rukousta.

Kahvia.

Kävin "luikuttelemassa" 1 h 40 min. hiihto/rukouslenkin Tarvaalan ladulla. 9 astetta mennessä. Yli 7 auringossa palatessa. Aurinko alkoi paistamaan toisella "kiekalla" ja hanki hohtelemaan valkoisena, pieniä timantteja pinnallaan tuikkien.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoittelin alussa olevan tekstin. M-L kävi kävelylenkillä.

Lueskelin kirjaa.

Laitoin takkaan tulen.

Poljeskelin yli 30 min. kuntopyörää. Samalla luin kirjaa.

M-L teki hyvää pizzaa, jota söimme iltapalaksi.

Seurasin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Korota itsesi yli taivasten, Jumala, ja levitköön sinun kunniasi yli kaiken maan" (Ps. 108:6).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti