20210221

21.2.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 18.

Kristittyjä on monenlaisia. Osa on sellaisia vain sen perusteella, että ovat syntyneet ns. kristittyyn maahan, mutta eivät juurikaan piittaa - tai edes tiedä - Jumalan Sanasta. Osa on ns. "muotojumalisia", jotka "harrastelevat kristinuskoa", mutta joilta puuttuu yhteys Jumalaan, koska he eivät usko Jeesukseen pelastajanaan. Myös niissä kristityissä, jotka ovat "tulleet uskoon" - ovat ottaneet Jeesuksen vastaan elämäänsä - on "monenlaista kansaa." Osa on liberaalimpaa ja osa vahvemmin Jumalan Sanaan pitäytyvää väkeä. En usko tämän olevan kirkkokunta-, herätysliike-, tai seurakuntakysymys, vaan henkilökohtainen kysymys uskovan ja Jumalan välillä. Tietenkin hengelliset yhteisöt ovat vaikuttamassa hyvään, tai huonoon suuntaan ihmisten elämässä.

Voi olla mahdollista, että joku lukija on mielessään ajatellut: Mitä tekemistä otsikolla on sen kanssa, mistä tämän kirjoittaja kirjoittaa. On ihmisiä - Jeesukseen uskovissakin - jotka ajattelevat niistä asioita, joista olemme näissä kirjoituksissa puhuneet, liberaalimmalla tavalla. Se merkitsee, että ollaan sallivampia ja suvaitsevampia synnin suhteen, kuin mitä Raamattu opettaa. Se taas johtuu siitä, että "ajanhenki" on tehnyt tehtäväänsä"; mukautuminen liberaalimpaan hengellisyyteen on "antanut lihallekin joitakin oikeuksia." Raamatullisesti esilläpidetyistä asioista voi tulla niin ajattelevien mielestä liian lakipitoisia. Sellaista linjaa voidaan perustella sillä, että sanotaan: Kaikkihan me olemme vain ihmisiä ja sellaisina vajavaisia. Voi olla kuitenkin käynyt niin, että Jumalan Sanaa pidetään "liian tiukkana." Se on totta, että olemme ihmisinä kaikki vajavaisia, mutta se ei anna meille kenellekään oikeutta alkaa tulkitsemaan ja "lieventelemään" Raamattua Jumalan tahdon vastaisesti. Jos niin alamme tekemään - ja niin nykyään paljon tehdään - käy niin, että Jumala jää "sivurooliin" elämässämme. Jumala on antanut Sanassaan meille myös lupauksensa siitä, kuinka ihmisinä voimme Hänen tahtoansa toteuttaa. Jumala ei vaadi meiltä mitään muuta, kuin sen, mihin Hän antaa meille mahdollisuuden.

Tässä vaiheessa tätä kirjoitussarjaa olemme viipyneet 2. Tim. 3:1-5 kohdan äärellä. Siitä olemme ottaneet esille asioita, jotka kertovat millaisia ihmiset ovat viimeisinä päivinä, jolloin on oleva vaikeita aikoja. Vaikeat ajat johtuvat juuri siitä, millaisia ihmiset silloin ovat. Olemme - useaankin kertaan - todenneet, että syntiinlankeemuksen jälkeen ihmiset ovat olleet "valmiita" sellaisiin asioihin, jotka viimeisinä päivinä lisääntyvät, suurenevat ja kärjistyvät. Asiat joita olemme käyneet läpi - ja joita vieläkin käymme - eivät ole vain paheita, vaan ne ovat syntejä. Sanotaan, että ihmiset ovat silloin mm: itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia (2. Tim. 3:2). Näitä olemme käsitelleet näissä kirjoituksissa. Kyseiset asiat ovat syntejä. Kaikki eivät ajattele niin. Nämä ovat asioita, jotka koskettavat myös seurakuntia ja Jeesukseen uskovia - ovat aina koskettaneet, mutta viimeiinä päivinä tilanne niiden suhteen saa voimakkaampia muotoja. Kaikki mainitut asiat - ja vielä esiin nostettavat asiat - ovat syntiä Jumalaa vastaan. Olemme korostaneet, että synnistä - näistäkin synneistä - on aina tehtävä parannus. Viestimme on selkeä: Synnin kanssa ei voi jäädä elämään, eikä siihen voi suhtautua leväperäisesti, koska Jumalakaan ei niin tee. Langetessamme syntiin, on mahdollisimman nopeasti tehtävä parannus synnistä. Jumala on antanut meille Jeesuksen kautta täydellisen "vastalääkkeen" syntiä vastaan. Suosiessamme syntiä - ja eläessämme siinä - jää Jumala "sivurooliin" elämässämme.

Jotta tästä kirjoituksesta ei tule liian pitkä, menemmekin vasta seuraavalla kerralla - jHs. - seuraavaan asiaan 2 Tim. 3:2:ssa. Se asia on: "Sillä Ihmiset ovat silloin ... vanhemmilleen tottelemattomia." Ajatuksenani oli kyllä mennä siihen jo nyt, mutta tämä kirjoitus ohjautui kulkemaan "tällaisia latujaan."

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

 Sunnuntai. Nousun aikaan 9.5 astetta pakkasta. Harmaata. Oli satanut lunta aikalailla - ja satoi jonkin verran. Se on ollut oikein "lumentulo aikaa."

Aamupalaa ja kahvia. luin 2. Tessalonikalaiskirjettä. Rukousta.

Seurasimme seurakuntamme nettikokousta - Saarijärven helluntaiseurakunta Uskotv -kautta.

Seurasin SM-yleisurheiluhallikisoja netin kautta.

Timo, Milena ja Minja saapuivat meille johonkin aikaan iltapäivällä. Joimme kahvia. Kävimme Timon kanssa saunassa. Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel käväisivät myös, mutta lähtivät aikaisemmin kotiin. Teetä ja iltapalaa sen kanssa.

Laitoin takkaan tulen.

Seurasin uutisia.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

Lunta on tullut vain lisää.

Siunausta!

Ps. "Joka vaeltaa oikein, se pelkää Herraa, mutta jonka tiet ovat väärät, se hänet katsoo ylen" (Snl. 14:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti