20230410

10.4.2023.

Olen kirjoitellut, ilman ennakkosuunnitelmia, yksinkertaisia kirjoituksia, otsikon: Asioita, joilla Jumala on siunannut maailmaa Israelin kautta, alla.

Viimeisin asia, jota olen käsitellyt, on lähetyskäsky. Matteuksen ja Markuksen mukaan meille annetun lähetyskäskyn olemme käsitelleet. Nyt olisi vuorossa lähetyskäsky Luukkaan evankeliumista luettuna:

"...Ja  hän sanoi heille: Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista. Te olette tämän todistajat. Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta" (Luuk. 24:46-49).

Kuten aiemmin käsittelemissämme Matteuksen ja Markuksen evankeliumeissa, tulee Luukkaan evankeliumin lähetyskäskyssäkin esille, että kyseessä ovat kaikki kansat, joille sanoma, evankeliumi, on vietävä.

Lienee turha muistuttaa, että ollessamme Jeesuksen opetuslapsilleen, uskovilleen, antaman lähetyskäskyn äärellä, olemme tekemisissä kaikkein tärkeimmän asian kanssa, mitä voisimme ajatella maailmasta löytyvän. Kyseessä on ihmisten iankaikkinen kohtalo; elämä Jumalan taivaassa, tai kuolema- Raamattu todellakin nimittää sitä toiseksi kuolemaksi - helvetissä. Isot asiat ovat kyseessä.

Apostolit, joille Jeesus ensiksi tehtävän antoi, ovat silminnäkijätodistajia, Heille Jeesus ensimmäiseksi sanoi: 

"Te olette tämän todistajat..." (Luuk. 24:48):

"Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme; elämän Sanasta - ja elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille - minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa. ..." (1. Joh. 1:1-3).

Sukupolvet ovat vaihtuneet. Nyt on meidän vuoromme viedä eteenpäin evankeliumia, jonka olemme saaneet. Ensimmäiset todistajat - silminnäkijätodistajat - ovat niitä, joiden viestin voimme lukea Jumalan sanasta. Viesti on kiirinyt ympäri maailmaa; tänne Pohjolaankin se on tullut. Viestikapula on nyt meillä. 

Hebrealaiskirje puhuu suuresta pelastuksesta:

"...jonka Herra alkuaan julisti ja joka niiden vahvistamana, jotka olivat sen kuulleet, saatettiin meille..." (Hebr. 2:3).

Jatkan - jHs.

__________________________

...se on sitä menestysteologiaa...

No, onhan sitä sellaistakin olemassa, kyllä.

En nyt ala siitä kuitenkaan puhumaan. Mutta tästä:

Kuuinkahan vahvalta pohjalta me yleensä laukaisemme mielipiteemme: Tuo on menestysteologiaa? Perustuuko se pinttyneisiin käsityksiimme, kuulopuheisiin, tai luulemisiin?

Joskus kuulee puhuttavan "ylilyönneistä", mutta "alilyöntejä" ei juuri mainita, vaikka eläisimme koko ajan sellaisessa olotilassa. Ts. vahvassa itsetietoisuudessamme arvostelemme toisia siitä, että hetekevät, puhuvat ja toimivat jollain määrätyllä tavalla - mutta kuitenkin ihmisiä heidän kauttaan pelastuu taivasten valtakuntaan. Samaan aikaan itse voimme olla siinä "alilyönnissä", vaikkakin omasta mielestämme oikeassa olevia; meillä ei ole näkyä Jumalan antamasta tehtävästä, eikä silloin intoakaan, eikä tule voittoja Jumalan valtakuntaan.

Minulle on muodostunut sellainen käsitys, että monet ihmiset - jopa seurakunnat - joita saatamme sanoa "menestysteologisiksi", ovat vain ottaneet Jumalan sanan ja sen lupaukset oikeasti tosissaan; puhuvat ja toimivat sen mukaan ja saavat nähdä Jumalan toimivan. He ovatkin tainneet ottaa vastaan sen uskon sanan, jota meidät on käsketty saarnaamaan.

Iankaikkisuus(kin) voi olla yllätyksiä täynnä, kun kohtaamme siellä valtavan määrän ihmisiä, joita saatoimme täällä maan päällä pitää menestysteologiaa harrastavina...

___________________________

Maanantai. 2. Pääsiäispäivä. Sydämelliset onnittelut isältä ja äidiltä, esikoisellemme, Terolle, nimipäivän johdosta!

10.4 astetta ylösnousussa, auringon puolella. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Joonan kirjaa.

Kahvia.

Kirjoitin.

Terhi-marja, Denis ja Emilia käväisivät. Kahvisteltiin.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä 10 x 1 min. kovalla teholla. Väleissä 1 min. hiljaista polkemista palautteluksi. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Ruokaa.

Luin hetken kirjaa.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme" (Room. 14:12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti