20230415

15.4.2023.

Apostolien tekojen 1:8 oli eilen käsittelyssä - niin kuin nytkin. Jäimme siihen, että opetuslapset olivat kuuliaisia Jeesukselle ja odottivat yhdessä - rukouksessa - sitä, että heidän päällensä puettaisiin voima korkeudesta; että heidät kastettaisiin Pyhällä Hengellä.

"...vaan kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani..." (Apt. 1:8), oli Jeesus sanonut.

Ennen kuin etenemme, haluan sanoa vähän sanasta: "todistajani." Kyseessä ei ollut "kevyt" sana, eikä -tehtävä. Kreikankielessä (alkukieli) kyseinen sana on martyres, joka johtaa ajatuksemme tiettyyn suuntaan, marttyyreihin, veritodistajiin. Jeesuksen todistajana oleminen tarkoittaa meidänkin kohdallamme samaa; siitä huolimatta, että meidän osamme ei olisikaan kuolla marttyyrina, meidän on oltava siihen valmiit. Ensimmäinen veritodistaja, joka Apostolien teoissa mainitaan, on Stefanus (Apt 7).

Jeesuksen todistajana toimiminen ei onnistu keneltäkään ihmisen omassa voimassa. Ymmärrämme sen hyvin jo senkin valossa, mitä edellä pm sanottu. Siksi nämä Jeesuksen omat odottivat yläsalissa, Jerusalemissa, sitä, mistä Jeesus oli heille puhunut - Pyhän Hengen voimaa - ennen kuin he tottelisivat käskyä: menkää kaikkeen maailmaan! 

Antakoon Herra itse meille näkyä Jeesuksen todistajana olemisesta! Se kattaa elämämme kokonaan, jokaisen hetkemme. Varmasti tarvitsemme uudenlaista asennetta siihen omalle kohdallemme, mitä Jeesuksen todistajana oleminen - lähetyskäskyn totteleminen - merkitsee. Lähetyskäsky on perusta kaikelle seurakunnan toiminnalle; kaiken tulee perustua siihen.

Siirtyessämme eteenpäin Apostolien tekojen sivuilla, näemme, että yläsalissa, rukouksessa, Pyhän Hengen kastetta odottavien odotus palkittiin:

"Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niin kuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin  päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä henki heille puhuttavaksi antoi" (Apt. 2:1-4).

Em paneudu laajemmin nyt puheena olevaan asiaan. Totean vain lopuksi sen, että evankeliumi lähti leviämään Jerusalemista kaikkeen maailmaan. Tapahtui niin kuin Markuksen evankeliumissa kerrotaan (voimme seurata Apostolien teoista evankeliumin etenemistä):

"Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta" (Mark. 16:20).

He lähtivät Pyhän hengen kanssa:

"Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki. joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta. Ja te myös todistatte, ..." (Joh. 15:26, 27).

Ja me myös todistamme.

Kiitämme Jumalaa siitä, että Hän lähetti Poikansa, Jeesuksen, tekemään pelastuksen valmiiksi kaikkien kansojen kaikkia ihmisiä varten! Kiitämme Jeesusta kaikesta! Myös lähetyskäskystä, jonka Hän antoi opetuslapsilleen - ja meille - Israelin maassa! Kiitämme Jumalaa myös niistä kaikista, jotka ovat olleet viemässä evankeliumin sanomaa kaikkeen maailmaan kahden vuosituhannen aikana. Ja heistä, jotka ovat nyt ja tulevat olemaan! Vielä kiitämme Jumalaa kaikista niistä, jotka ovat ottaneet evankeliumin vastaan! Rukoilemme työmiehiä Hänen elonkorjuuseensa - ja haluamme olla itsekin rukousvastauksia siihen.

__________________________

Lauantai. 4.3 astetta plussalla ylösnousun aikaan. auringon puolella. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Miikan kirjaa.

M-L kävi kylällä kaupassa ja pesettämässä auton - jonka eilen puhdisti sisältä. Minä puistelin kaikki matot huushollista - lunta vasten "hakkaamalla" ja imuroin. M-L palattuaan moppaili.

Kahvia.

Kävin 8.3 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. Ihka sininen taivas.

Kahvia.

Laitoin takkaan tulen.

Luin hetken kirjaa.

M-L teki VHH-pizzan, jota söimme heti kuumana kahvin kanssa.

Katsoin tänään julkaistun Studio majakan elokuvan: Vanhan vihollisen viimeinen kohtaaminen, Lonesome Walley. Käsikirjoitus Timo Ryhlmanin. Kiitos Timolle, näyttelijöille ja kaikille elokuvan tekijöille! Ei sllainen synny ihan käden käänteessä.

Seurasin uutta rukousohjelmaa TV7:sta.

Uutisetkin katselimme - minä myös Israelista.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Voi teitä, te lainoppineet kun te olette vieneet tiedon avaimen! Itse ette ole menneet sisälle, ja sisälle meneviä te olette estäneet" (Luuk. 11:46, 52).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti