20230407

Hyvää Jeesuksen, Herramme ja Vapahtajamme, ristinkuoleman ja ylösnousemuksen muistojuhlaa kaikille!

7.4.2023.

Lähetyskäsky on edelleen edessämme. Nyt Markuksen evankeliumista luettuna:

"Ja hän sanoi heille: menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen" (Mark. 16:15-16).

Luemme nyt  vain tuohon asti. Myöhemmin jatkojakeitakin, jotka kuuluvat samaan yhteyteen.

Jeesus antoi lähetyskäskyn opetuslapsilleen sen jälkeen, kun Hän oli suorittanut oman tehtävänsä, johon Jumala oli Hänet lähettänyt maailmaan - Hän oli lähetetty maailmaan ja Hän lähettää omansa maailmaan evankeliumin sanoman kanssa. Jeesuksen tehtävänä oli kuolla sijaisenamme ristillä; vuodattaa verensä syntiemme tähden. Jumala herätti Hänet kolmantena päivänä; Jeesus on kuoleman voittaja. Hänen tehtävänään oli valmistaa täydellinen, suuri pelastus, koko ihmiskunnalle. Miljoonat  ihmiset ovat tulleet siitä osallisiksi. Minäkin, josta olen kiitollinen.

Ajattelen, että antaessaan lähetyskäskyä, Jeesus on voinut puhua siitä laajemminkin, eikä vain sitä, mitä saamme lukea esim. Matteuksen evankeliumista, tai toisista evankeliumeista. Siksi sama käsky tulee eri evankeliumeissa esille erilaisin sanoin.

Paikka, jossa tämä lähetyskäsky annettiin, on Markuksen evankeliumissakin Galilea. Jeesus sanoi opetuslapsilleen ennen kärsimistään, heidän ollessaan pääsiäisaterialla:

"Ja veisattuaan kiitosvirren he lähtivät Öljymäelle. Ja Jeesus sanoi heille: Kaikki te loukkaannutte, sillä kirjoitettu on: Minä lyön paimenta ja lampaat hajotetaan. Mutta ylösnoustuani minä menen teidän edellänne Galileaan" (Mark. 14:26-28).

Tämän vahvisti myös enkeli tyhjällä haudalla, Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Enkelin viestin saivat Maria Magdaleena ja maria, Jaakobin äiti ja Salome:

"Mutta hän sanoi heille: Älkää peljästykö; te etsitte Jeesusta, Nasaretilaista, joka oli ristiinnaulittu. Hän on noussut ylös; ei hän ole täällä. Katso, tässä on paikka, johon he hänet panivat, niin kuin hän teille sanoi. Mutta menkää ja sanokaa hänen opetuslapsilleen ja Pietarille: Hän menee teidän edellänne Galileaan, siellä te saatte hänet nähdä, niin kuin hän teille sanoi" (Mark. 16:6-7).

Paikka, jossa lähetyskäsky annettiin, oli Galilean vuorella, kuten Matteuksen evankeliumi asian tarkasti ilmaisee.

Jatkan - jHs.

_______________________

"...Kun sielu löytää levon, se löytää sen täytetyssä työssä. Lepoa koetaan varman, järkkymättömän perustuksen varassa, perustuksen, jolle ei tarvitse kiivetä pisteitä keräämällä tai suoritusten portaita nousemalla eikä millään omalla yrittämisellä, ei edes ns. kilvoittelulla. Armon perustalle saa vain pudottautua, pehmeästi laskeutua. Sielun lepo ei ole yhtään meidän suorituksistamme kiinni. ..." (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, Karas-Sana 1984).

_______________________

Pitkäperjantai. 2.2 astetta plussalla ylösnousussa. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Ei ollut niin kuin yksi kyläläinen kotikyläni koululla pidetyssä Pitkäperjantain tilaisuudessa lausui runoa: "sillä Pitkänäperjantaina päivä on pilvinen..."

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Aamoksen kirjaa.

Kahvia.

Kävin 8.3 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. Majakoskessa uiskenteli yksi vesilintu. Vähän ylempänä yksinäinen joutsen ruokaili. Koskikaraa ei nyt näkynyt sukeltelemassa koskessa. Silloin tällöin sen näkee. Jo aikaisemmin oli kosken yläjuoksulla kauempana joutsenia huutelemassa n. 5 kappaletta. Jumala johdatti niin, että sain yhdelle ihmiselle antaa lenkin aikana kirjoittamani vihkosen: Jumalalla on sinulle asiaa.

M-L kävi myös omalla kävelylenkillään, vietyään ensin Emilian helluntairukoushuoneelle, jossa oli tänään tilaisuus ukrainalaisille.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Luin vähän kirjaa.

Torkkumista.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia. Sen jälkeen ohjelmaa Vienan Karjalasta. Siinä oli tuttuja paikkoja - onhan siellä suunnalla tullut evankeliumin asialla matkattua aikalailla. Ja tytärkin asunut siellä samasta syystä.

Siunausta!

Ps. "Laupias ja armahtavainen on Herra, pitkämielinen ja suuri armossa" (Ps. 103:8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti