20230413

13.4.2023.

 Vielä on yhden evankeliumin lähetyskäsky käsittelemättä - Johanneksen kautta meillekin välitetty:

"Ja Jeesus sanoi heille jälleen: Rauha Teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minun, niin lähetän minäkin teidät" (Joh. 20:21).

Opetuslapset olivat koolla  lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, kun Jeesus, juuri ylösnousseena, ilmestyy heille - ylösnousemusruumiissa, jossa lukittuja ovia ei tarvinnut avata. Tuomas ei ollut paikalla, kun Jeesus näyttää heille kätensä ja kylkensä. Opetuslapset iloitsivat, kun he näkivät Herransa (Joh. 20:10-20).

Saamme kaikista evankeliumeista; joista Matteuksen-, Markuksen- ja Luukkaan evankeliumeissa olevat lähetyskäskyt olemme jo käsitelleet, ja Apostolien teoista - jossa olevaan lähetyskäskyyn myös menemme - kokonaiskuvaa tehtävästä, jonka Jeesus opetuslapsilleen antoi. Hän lähetti heidät maailmaan, kaikkien kansojen ihmisten pariin.  Näihin lähetettyihin mekin kuulumme:

"Niin kuin sinä olet minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät maailmaan" (Joh. 17:18).

Isällä oli tehtävä Pojalleen maailmassa: Hän eli ihmisen osassa ihmisten keskuudessa. Suurimman osan siitä; kolmisenkymmentä vuotta, sillä tavalla, että Raamattu ei anna meille siitä ajasta paljonkaan tietoa. Noin 30 vuotiaana tapahtuneen kasteen ja Pyhällä Hengellä täyttymisen jälkeen - ja siitä alkaneen julkisen toiminnan aikana - Jeesus kutsui opetuslapsensa ja opetti heitä eri tavoin. Evankeliumeista saamme lukea kaikesta tästä; ja siitä, kuinka Hän antoi ihmisille syntejä anteeksi, paransi sairaita, vapautti riivattuja ja teki muita tunnustekoja ja ihmeitä. Maanpäällisen elämänsä lopussa Jeesus naulittiin ristille, näin sovittaen koko maailman syntivelan Isän edessä. Hänet haudattiin, ja Hän nousi ylös kuolleista kolmantena päivänä, ilmestyen sen jälkeen sadoille ihmisille. Annettuaan lähetyskäskyn apostoleilleen, astui Hän ylös taivaaseen, istuutuen Isän oikealle puolelle. 

Maanpäällisen elämänsä aikana Jeesus täytti lain puolestamme, sovitti syntimme, kantaen ruumiissaan ristille myös sairautemme. Kuolemansa kautta Hän kukisti sen, jolla on kuolema vallassaan, se on, perkeleen. Ylösnousemuksensa kautta Hän avasi ihmisille pääsyn ylösnousemukseen.

Jumalan, Isän, lähettämänä maailmaan, Jeesus teki puolestamme kaiken sen, miksi Hänet oli lähetetty. Hän oli kuuliainen lähettäjänsä tahdolle, ristinkuolemaan asti.

Jeesus lähetti opetuslapsensa maailmaan julistamaan kaikkea sitä, mitä Hän oli meille ansainnut. Ennen kaikkea sitä, että ihmiset voivat löytää yhteyden Jumalaan Hänen ristinkuolemansa kautta, ja päästä iankaikkiseen elämään.

Olemme tämänkin päivän uskovina päässeet osallisiksi kaikesta edellä kuvatusta: olemme saaneet täysin lahjana, armosta, uskon kautta, ottaa vastaan Jeesuksen valmistaman pelastuksen. Nyt on meidän vuoromme olla kuuliaisia lähettäjällemme ja viedä evankeliumia ihmisille, että hekin voisivat ottaa pelastuksen suuren lahjan vastaan ja vuorostaan astua toteuttamaan maailman arvokkainta tehtävää: että ihmiset voisivat kuulla ja uskoa.

Apostolien teoista pääsemme lukemaan ja näkemään salaisuuden siihen, kuinka suuri tehtävä: evankeliumin vieminen maailmaan, saattoi toteutua.

Jatkan . jHs.

_________________________

Torstai. 3.4 astetta ylösnousussa, auringon puolella. Sininen taivas.

M-L kävi viemässä Danielin kouluun 8:ksi ja samalla kaupassa.

Aamupalaa ja kahvia.

Kävin viemässä suruadressin.

Rukousta. luin Miikan kirjaa - ihan Raamatusta.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Kävimme M-L:n kanssa jakamassa n. 180 kpl TV7:n lehtiä Tarvaalan alueelle. Muuttolintujakin näkyi useammanlaisia.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Te olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta" (1. Piet. 1:23).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti