20230406

6.4.2023.

Pysyn edelleen lähetyskäskyn äärellä. Siinä - siitä - on aihetta suureen kiitokseen!  Matteuksen mukaan olemme lähetyskäskyä lukeneet. Tällä kertaa siihen liittyvästä isosta asiasta:

RK 1938: "...Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti" (Matt. 28:20).

Tämä Jeesuksen lupaus koskee erityisesti tietenkin heitä, jotka kuulevat Galilean vuorella Jeesuksen sanat, mutta se koskee myös kaikki Jeesukseen uskovia, läpi aikakausien. Lupaus on voimakkaasti niitä koskeva, jotka ovat lähetyskäskylle kuuliaisia, mutta tietenkin Hän on kaikkien omiensa kanssa joka päivä.

Raamatunkäännös, josta luimme tekstin alkuun - jota minäkin käytän - sanoo, että Jeesus on kanssamme "joka päivä maailman loppuun asti." Tämä ei taida olla ihan tarkka käännös, sillä Novumissa, jossa kreikankielisen (alkuteksti) tekstin alla juoksee suomenkielinen teksti, se kuuluu näin:

"...ja katso, minä kanssa teidän olen kaikki päivät saakka täyttymyksen aikakauden."

Ei puhuta maailmanlopusta, vaan tietyn aikakauden täyttymyksestä. Lähetyskäskyn täyttämisellä on oma aikansa.

Oleellisinta on, että Jeesus on luvannut olla kanssamme täyttäessämme Hänen käskyään: lähetystehtäväämme, joka tarkoittaa evankeliumin viemistä kaikille kansoille. Tehtävämme alkaa meitä lähellä olevista ihmisistä ja jatkuu sinne, minne Jumala tahtoo meitä johdattaa.

Jeesus on pian jättämässä tämän maailman, tätä käskyä antaessaan, mutta Hän on jo ennen kärsimistään, ollessaan pääsiäisaterialla opetuslastensa kanssa, valmistanut heitä siihen, mistä nyt on ollut puhe:

"...En minä jätä teitä orvoiksi; minä tulen teidän tykönne" (Joh. 14:18).

Jeesus puhui Pyhästä Hengestä, jonka Hän oli lähettävä Isän lupauksena, mentyään taivaaseen. Pyhän Hengen kautta Jeesus voi olla omiensa kanssa joka päivä, kaikkialla siellä, missä he elävät ja toteuttavat Hänen antamaansa lähetyskäskyä.

Lähetyskäsky ei ole vain toivomus, vaan se on Jeesuksen antama käsky, viedä sanomaa siitä, mitä Hän valmisti jokaista maailman ihmistä varten ristinkuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta. Meilläkin on oltava sydämen halu totella Jeesusta ja viedä evankeliumin sanomaa eteenpäin tavalla ja toisella. Saamme tehdä sen Hänen kanssaan, Pyhän Hengen voimassa ja johdatuksessa ja Jumalan työtoveruudessa. Se alkaa siitä, että olemme Jeesuksen todistajia, elämämme ja sanojemme kautta, siellä, missä elämme. Seurakuntien tärkein tehtävä on olla toteuttamassa lähetyskäskyä - erityisesti siellä, missä ei ole vielä julistettu evankeliumia, tai niin on tehty vähän.

Rukoilkaamme johdatusta tähän tehtäväämme ja käyttäkäämme siihen kaikkea, mitä Jumala on meille lahjoittanut!

Tämä on mahdollista, jos Kristuksen rakkaus vaatii meitä.

Jatkan - jHs.

______________________

"...Armosta sanotaan, että se on Jumalan anteeksiantavaa rakkautta. Mikä muu voisi olla yksinäiselle, itseään tuomitsevalle syylliselle ja kenties toisten ihmisten rakkaudesta ja hyväksymisestä osattomaksi jääneelle parempaa ja arvokkaampaa? Jos Jumala hyväksyy kurjan ja köyhän yhteyteensä ja hänen rakkautensa alkaa lämmittää mieltä, kysynpä vain, mikä muu maailmassa olisi siihen verrattavissa" (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 95, Karas-Sana 1984).

______________________

Kiirastorstai.8.3 astetta plussalla ylösnousussa, auringon puolella. Sininen taivas.

Aamupalaa, kahvia.

Rukousta. Luin Aamoksen kirjaa.

M-L leipoi jo aamusta; huomiseen ukrainalaisille tarkoitettuun tilaisuuteen rahkapiirakoita. Pääsi kahvin kanssa  maistelemaan. Hyviä olivat.

Kirjoitin puffit pariin lehteen 21.4. klo 18 Työväentalolla olevasta SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisestä rukousillasta.

Kirjoitin.

M-L vei Emilian harjoittelupaikkaan iltavuoroon.

Ruokaa ja kahvia.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä 7 x 1 min. kovalla teholla. Väleissä 1 min. hiljaista polkemista. Alussa 3 min rauhallista polkemista.

18:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Ehtoollisjuhlaan. Haimme Salmen mukaan.

Iltapalaa 

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset  sen, minkä saivat Jumalalta" (2. Piet. 1:21),

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti