20230412

12.4.2023.

Toissapäivänä siirryin lähetyskäskyyn Luukkaan evankeliumin mukaan - se on kolmas "versio" samasta lähetyskäskystä, jota käsittelen lyhyesti.

Sanoman - evankeliumin julistamisen, tiedottamisen, saarnaamisen - ydin on:

"Ja hän sanoi heille: Niin on kirjoitettu, että Kristus on kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista" (Luuk. 24:46). 

Ilman edellä luettua ei ole evankeliumia. Paavali vahvistaa tämän:

"Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan, ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan" (1. Kor. 15:3-4).

Tämän evankeliumin kautta ihminen - kuuluipa mihin kansaan tahansa - voi pelastua (1. Kor. 15:1-2).

"...ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista" (Luuk. 24:47):

On saarnattava Hänen nimessänsä - Jeesuksen nimessä - joka on kärsinyt ja kuollut puolestamme ristillä ja noussut ylös kuolleista. Synnit voi saada anteeksi vain Jeesuksen nimessä. 

On saarnattava parannusta syntien anteeksisaamiseksi. Jeesuksen edelläkävijän, Johannes Kastajan, sanoma oli:

"Niinä päivinä tuli Johannes Kastaja ja saarnasi taivasten valtakuntaa Juudean erämaassa ja sanoi: Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle" (Matt. 3:1-2).

Jeesuksessa tämä valtakunta tuli lähelle ihmisiä. Jeesuksella itsellään oli sama sanoma:

"Siitä lähtien Jeesus rupesi saarnaamaan ja sanomaan: Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle" (Matt. 4:17).

Kun Jeesuksen antaman lähetyskäskyn kuullut, Pietari, saarnaa, Pyhän hengen vuodatuksen jälkeen, helluntaina, Jerusalemissa, alkavat ihmiset kysellä:

"Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?" (Apt. 2:37).

Pietarin vastaus on selkeä:

"Niin Pietari sanoi heille: Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan" (Apt. 2:38).

Parannusta oli saarnattava alkaen Jerusalemista. Luimme, että juuri niin tapahtui.

Syntien anteeksisaaminen on parannuksenteon seurausta. Parannus tarkoittaa mielenmuutosta; ihminen alkaa ajatella toisin, muuttaa mielensä. Hän kääntyy Jumalan puoleen, tunnustaa syntinsä ja haluaa hyljätä synnin. Hän avaa sydämensä Jeesukselle ja ottaa Hänet vastaan elämäänsä:

"Mutta kaikille, jotka ottivat hänet (Jeesuksen) vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä" (Joh. 1:12).

Tämä on mahdollista siksi, että Jeesus valmisti meille kaikille suuren pelastuksen. Kuitenkin on niin, ettei kukaan ihminen tee parannusta; tule mielenmuutokseen ja ala ajatella toisin, oman päätöksensä perusteella, vaan se on Jumalasta lähtöisin. Jeesus sanoi:

"Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä" (Joh. 6:44).

Ennen kärsimistään Jeesus sanoi opetuslapsilleen Pyhästä hengestä:

"Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion, ... Hän on minut kirkastava" (Joh. 16:8,14).

Parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava kaikille kansoille. On suurta Jumalan rakkautta, että saamme/voimme tehdä parannuksen synneistämme pyhän Jumalan kasvojen edessä ja saamme syntimme anteeksi Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä:

"Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois" (Apt. 3:19).

Jatkan - jHs.

_______________________

Keskiviikko. 9.0 astetta ylösnousussa plussalla. harmaahko taivas. Aurinko kuumotteli 

M-L vei Danielin 10:ksi kouluun.

Aamupalaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Kahvia.

Kävin hiukan alle 11 km kävely/rukouslenkillä. Samalla apteekissa.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Laitaoin tulen takkaan.

Luin hetken kirjaa.

18.30:ksi menin helluntairukoushuoeelle kokoukseen. Paavo Järvinen puhui ja johti esirukouspalveluun.

Kotiin kaupan kautta. Ostin halpoja, lämpimiä, pizzanpaloja, joita iltapalaksi.

M-L seurasi Sateet lähetä-iltaa Seinäjoelta.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Kirjoitin.

Siunausta!

ps. "Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen puhunut, ovat henki ja elämä" (Joh. 3:63).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti