20230404

4.4.2023.

Olen jonkin aikaa kirjoittanut "ruohonjuuritason" tekstejä täällä ja blogissa (Kiehisen Vuolijan Blogi) asioista ja ihmisistä, joilla Jumala on siunannut koko maailmaa Israelin kautta. Edellinen aihe oli seurakunta, joka syntyi Jerusalemissa. Nyt haluan siirtyä uuteen aiheeseen - joka sekin liittyy kiinteästi seurakuntaan ja muihinkin asioihin, joista on ollut puhe:

"Ja ne yksitoista opetuslasta vaelsivat Galileaan sille vuorelle, jonne Jeesus oli käskenyt heidän mennä. Ja kun he näkivät hänet, niin he kumartaen rukoilivat häntä, mutta muutamat epäilivät. Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja  katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti" (Matt. 28:16-20).

Aiheena on: Lähetyskäsky.

Raamatussa tuodaan esille isoja asioita hyvin lyhytsanaisesti - niin lukemassammekin. Ydinasia tuodaan esille, mutta ulkonaisista ei paljon kerrota.

Jeesus oli kuollut ja vuodattanut verensä koko maailman syntivelan vuoksi. Hänet oli haudattu, mutta kolmantena päivänä Hän nousi ylös kuolleista. Kirjoitukset olivat niiltä osin käyneet täydellisesti toteen: Tie Jumalan yhteyteen oli avattu kaikille. Suuri pelastus oli jokaisen ulottuvilla. Sanoma syntien sovituksesta oli vietävä kaikkien ulottuville.

Jeesus oli käskenyt opetuslapsiaan menemään sille vuorelle, josta luimme (Matt. 26:32, 28:7, 10).

Pian jeesus menisi takaisin taivaaseen:

"...Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkeinpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme" (Hebr. 9:24).

Sillä, mitä Jeesus kävi tekemässä täällä maan päällä, tuli olemaan - ja tässä ei löydä ylisanoja - valtava vaikutus koko ihmiskunnalle.

Apostolit saavat käskyn aloittaa sanoman vieminen kaikkeen maailmaan.

Kun opetuslapset näkivät Jeesuksen, niin luimme, niin he rukoilivat Häntä. Oikeammin: he kumartuivat ja palvoivat Häntä.

Matteus kertoo, että Jeesuksen ensimmäiset sanat olivat: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä." Tämä "valta" tarkoittaa todellakin kaikkea valtaa. Tämä perustuu siihen, mitä Jeesus teki ristinkuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta. Hän on Herra, kuningasten Kuningas ja herrain Herra. Tällä vallallaan Hän antaa apostoleilleen ja opetuslapsilleen tämän kauaskantoisen käskyn; lähetyskäskyn - tämä käsky annettiin Israelissa, vuorella, joka on Galileassa.

Jatkan - jHs.

__________________________

"Tavallisessa elämässä on asioita, joissa opettamalla ja käskemällä saadaan aikaan tuloksia. Esimerkiksi kohteliaisuutta ja yleisesti hyväksyttävää käytöstä voidaan, ainakin jossain määrin, opetella ja oppia, samoin kiittämistä. Mutta kun ajattelemme Jumalan kiittämistä, josta Raamatussa kirjoitetaan, niin eipä taida ollakaan aivan varmaa, että sitä saataisiin käskemällä ja opettamalla aikaan. Tuskinpa "Usko, rakasta, kiitä!" tuottaa suoraa tulosta...." (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 107, Karas-Sana 1984).

__________________________

Tiistai. 4.2 astetta miinuksella ylösnousun aikaan. Aurinko paistoi. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Aamoksen kirjaa.

Kahvia.

Kirjoitin.

M-L haki Emilian harjoittelupaikasta.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Luin hetken kirjaa.

Kahvia.

Ajelimme M-L:n kanssa aurinkoista tietä Karstulan kirkkoon, jossa oli Rauhan silta -konsertti klo 18. Siinä esiintyivät Jaakko Löytty ja Selloduo Varonen; Olli ja Anna-Maaria Varonen. Olihan siinä tasoa, ainakin. Ennen oli helppo sanoa Jaakkoa Jaska Löytyksi, nyt tuntuu luontevimmalta sanoa Jaakko Löytyksi. Ollessani Jyväskylän kaupunkiseurakunnan diakoniatoimistossa harjoittelijana, opiskeluaikana, -70 -luvun lopulla, oli Jaakko Löytty työntekijänä samassa seurakunnassa. En muista nimikettä tarkalleen, mutta musiikkiin se liittyi. Ollessani mukana yhtenä ohjaajana PAV-leirillä, vieraili "Jaskakin" siellä kitaroineen. Hän on toiminut myös Herättäjä-yhdistyksen "matkaveisaajana."

Paluumatkalla M-L piipahti kaupassa - osti sieltä myös niitä ale-hintaisia lämpimiä pizzanpaloja, joita saa tietyn kellonajan jälkeen.

Iltapalaksi niitä pizzanpaloja.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne" (Joh. 8:24).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti