20151012

12.10.

Sumuinen aamu. Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Danielin kirjaa. Marja-Leena luki luvun tälle päivälle hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12:ksi ajelimme Jyväskylään, jossa oli tapaaminen yhden ihmisen kanssa - sain häneltä materiaalia lapsityötä varten itärajan taakse. Jatkoimme Kangasniemelle. Emilia ja Daniel olivat huomanneet meidät, kun ajelimme ohi Tourulan McDonaldsin, jossa olivat olleet herkuttelemassa. Olivat asioilla isossa kaupungissa syysloman kunniaksi ja muutenkin. Met menimme ensin syömään Teboilille Kangasniemellä. Sieltä ajelimme äitiäni katsomaan Vanhainkodille. Hyvin on pieneksi äiti mennyt, makaillessaan siellä "sängyn pohjalla". Hiljaisemmaksi myös kuin ennen. Ei vastaillut niin kaikkiin kysymyksiin kuin aikaisemmin. Välillä kun pidempään silmiin katsoi oli hänessä se "entisen äidin" olemuskin katseessaan. Rukoilimme yhdessä ja siunasin äitiä. Aina äiti on erilainen rukoillessamme. Muutosta "hiljaisempaan suuntaan" on äidissä tapahtunut. 
Menimme kirkolta Haarajoelle, jossa ensin kävimme Rasaniemen rannassa ottamassa moottorin veneestä mukaamme. Venettäkin koetimme kääntää M-L:n kanssa, mutta emme saaneet. Menimme Heimolle ja Arjalle. Heimon kanssa kävimme kääntämässä veneen "talviteloilleen". Arjakin tuli töistä kotiin lähtiessämme rantaan. Palattuamme oli kahvipöytä koreana. Ei muuta kuin pöytään nauttimaan sen  antimista. Eteläpellon reunaan oli ilmestynyt eläin, jota kiikarin kanssa katselimme - kettu siellä istuskeli punaisessa turkissaan.
Kävimme kotimatkalla vielä kylässä Pirjolla ja Karilla, siskollani. Sielläkin meidät istutettiin "monella sortilla" katettuun kahvipöytään.
Himpun ennen 22 olimme kotona Saarijärvellä. Hiljakseen ajelimme. Hirvikolarit ovat vakavasti otettava asia. Siellä Kangasniemi-Lievestuore välillä kuoli äskettäin nuori mies hirvikolarissa. Kynttilöitä paloi nytkin onnettomuuspaikalla. Sumuinen sää. Lämmintä - 6-7 astetta. Ensi töikseni laitoin tulen takkaan tultuamme kotiin.

Jatkan lainailua edellispäivien malliin:

"ELÄKKEELLE SIIRTYMINEN

Sanakirja määrittelee eläkkeelle siirtymisen "luopumiseksi ammatista tai liiketoimesta, aktiivisesta elämästä luopumiseksi tai vetäytymiseksi". Eläkkeelle siirtymisen tavoite on syvällä vallitsevassa kulttuurissa. Monet jäävät eläkkeelle ennalta määrittelemässään iässä ja lopettavat kaiken työnteon tavoitellessaan joutilasta elämää.
Raamatusta ei löydy esimerkkiä eläkkeelle siirtyvistä ihmisistä. Siitä löytyy vain yksi esimerkki 4. Mooseksen kirjasta, ja määräys koskee ainoastaan leeviläisiä, jotka palvelivat ilmestysmajassa. Niin kauan kuin olemme fyysisesti ja henkisesti kykeneviä, Raamatusta ei löydy perusteita sille, että meidän pitäisi jäädä eläkkeelle ja tulla tuottamattomiksi. Ajatus ikääntyneen mutta kykenevän henkilön syrjään siirtämisestä on epäraamatullinen. Ikä ei ole mikään este sen työn saattamiselle päätökseen, jonka Herra on tehtäväksemme antanut. Mooses oli 80-vuotias, kun hän aloitti 40 vuotta kestäneen työnsä israelilaisten johtajana.
Raamatusta ei löydy viitteitä siitä, että työn laadun tai määrän pitäisi muuttua, kun vanhenemme. Tässä elämänvaiheessa voimme aktiivisesti käyttää sitä kokemusta ja viisautta, jonka olemme elinaikanamme hankkineet. Uskon, että tämä on tarkoitettu kaikista palkitsevimmaksi ja tuotteliaimmaksi elämänvaiheeksi. Jumala on käyttänyt vuosia meidän kasvattamiseemme. Unohda eläkkeelle jääminen. Tartu tilaisuuteen olla mukana rakentamassa Jumalan valtakuntaa!" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 114-115).

Siunausta!

Ps. "Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen" (Mark. 16:15-16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti