20151029

29.10.

uuteen päivään noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Marja-leena nousi ennen minua leipomaan illan tilaisuuteen. Luin Joonan kirjaa. M-L luki hartauskirjan kohdan tälle päivälle.  Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. Myöhemmin haki Emilian ja Danielin koulusta meille. Danielilla kitaratunti tänään. Tässä joku päivä sitten kuulimme tietoja tampereen suunnalta, että on hyviä, palkittuja, jalkapallomaalivahteja - Aaro ja Eelis - Teron perheessä. 

Sytyttelin tulen takkaan.

Minulla milessä pitkin päivää illan kokous Mahlulla.

Söimme.

Terhi-Marja haki lapsensa meiltä töistä tullessaan.

16.30. maissa kannoimme M-L:n laittamat kahvinkeittojutut tarjoiluineen autoon ja ajelimme ottamaan 17:ksi rautasen Jussin ja sen jälkeen Frimanin Raimon kyytiin. Ajelimme 17.30:ksi Mahlulle, Annantuvalle. Tilaisuus - "On Yksi Nimi ylitse muiden" - KYLÄILTA alkoi klo 18.30. Johtelin illan. Yhteislaulut lauloimme Herätyslauluja-vihkosista. Niitä muutama alkuun, väleihin ja loppuun. Aholan Timo johti alkurukoukseen. Lampisen Sonja lauloi yksinlauluja kitaransa säestyksellä kahdessa jaksossa. Hyviä lauluja. Parkkosen Henri ja Frimanin Raimo käyttivät henkilökohtaiset todistuspuheenvuorot - hyvät sellaiset. Kaleniuksen Raija soitti kolme koskettavaa kappaletta harmonikalla. Lauluryhmänä - Liedeksen Marjatta, Aholan Soile, Kaleniuksen Raija, Lampisen Sonja ja minä - lauloimme muutamaan otteeseen Hengen tuli-vihkon lauluja. Rautasen Jussi säesti sähköpianolla yhteislauluja ja ryhmän lauluja. Viimemainittuja myös Sonja kitaralla. Puhuin lopuksi. M-L tarjosi kahvit lopuksi. Pietilän Paavo sanoi, että oli sen henkinen kokous kuin silloin kun hän tuli uskoon. Minustakin oli sellainen vanhanajan herätyskokouksen tuntu. N. 30 henkeä oli mukana. Verrattuna kutsujen määrään, ei ollut kovin paljon lähtenyt mahlulaisia liikkeelle. Siitä huolimatta jatkamme kylätyötä. Jumala rakastaa jokaista - yhtäkin - ihmistä. Eikä se kaikki ole siinä kokouksessa. Kaikki taloudet ovat saaneet myös evankelioivan kirjasen. Lisäksi kylän puolesta on rukoiltu - ja rukoillaan. Sellainenkin ilonaihe oli tämän illan kokouksessa, että mukana oli sukulaisen sukulaisia - siskoni pojan vaimon mummo ja hänen kanssaan toinen mummo. He ja jokunen muukin kiitteli hyvästä kokouksesta. Sen asian Jumala tietää. Imuroimme lattian ennen lähtöämme ja M-L laittoi keittiön kuntoon. Kun ajelimme kotiin paisteli taivaalla kirkas kuu. Oli vetänyt kosteita paikkoja jäähän. 

Kotona vielä piti juoda kahvia ja syödä sen kanssa jotakin.

Ja eikun lainailua jatkamaan:

"Antaminen

Nuorena on paras aika opetella antaminen tavaksi. On hyvä, jos lapsi voi antaa osuuden saamistaan rahoista johonkin konkreettiseen kohteeseen, jonka he voivat nähdä. Lapsi voi ymmärtää lahjansa vaikutuksen, kun se käytetään esimerkiksi uuden seurakuntarakennuksen rakentamiseen tai ruoan ostoon vähävaraiselle perheelle, jonka hän tuntee.
Pastori Richard Halverson, yhdysvaltain senaatin entinen jäsen. antoi pojalleen Chrisille arvokkaan perinnön, kun tämä oli pieni. Chris ja hänen veljensä antoivat rahaa kristillisen, köyhiä lapsia tukevan, järjestön kautta korealaiselle Kim-nimiselle orvolle, joka oli menettänyt näkönsä ja kätensä Korean sodassa. Richard halverson opetti poikansa pitämään Kimiä adoptoituna veljenään.
Eräänä jouluna Chris osti Kimille lahjaksi huuliharpun. Se oli ensimmäinen asia, jonka Kim oli koskaan omistanut. Hän piti lahjaa suuressa arvossa ja opetteli soittamaan huuliharppua hyvin. Nykyään Kim palvelee evankelistana, ja evankeliumia julistaessaan hän soittaa myös huuliharppua. Kun Chris opetettiin antamaan lapsena, hän oppi, miten arvokasta on ihmisten tarpeiden täyttäminen ja sai nähdä Jumalan muuttavan ihmisten elämää uskollisen antamisen kautta.
Kun lapsi tulee teini-ikään, perheen tai seurakunnan lähetysmatka johonkin kolmannen maailman maahan voi olla voimakas kokemus. Suuren köyhyyden näkeminen voi herättää elinikäisen halun antaa köyhille.
Suosittelemme myös erottamaan joka viikko aikaa perheenä viikon lahjojen pyhittämiseksi herralle. On tärkeää, että lapset osallistuvat tähän rukoushetkeen. Mitä aktiivisemmin lapset osallistuvat vanhempiensa rinnalla oikeaoppiseen rahankäyttöön, sitä parempia rahankäyttötapoja heillä on aikuisina" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 144-145).

Siunausta!

Ps. "Olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska" (Ef. 6:14).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti