20151014

14.10.

Kaunis syyspäivä. Sininen taivas. Heräiltyämme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Danielin kirjaa, jossa on vahvaa ja tarkkaa profetiaa - Jumala voi ihmisen kautta antaa ihan täysin tarkkaa tietoa tulevasta histrorian kulustakin. Näillä profeetoilla on aivan erityinen merkitys ja asema, sillä heidän profetoimansa asiat ovat Jumalan Sanaa, joka on otettava sellaisenaan. Sitä ei arvioida niinkuin profeetan viran ja profetian armolahjan käyttöä nykyään. Raamatussa olevien profeettojen kirjoilla ja sanomalla arvioidaan nykyajan profetian lahjan ja profeetan viran käyttöä - niinkuin Jumalan Sanalla arvioidaan yleensäkin kaikkea. Jumala ei ole antamassa enää lisää samantasoista ilmoitusta kuin Jumalan Sana on. Jos joku tulee ja sanoo, että hän on saanut Jumalalta jatkoa Raamatun Sanaan, niin voimme heti pitää sitä vääränä ilmoituksena. Jokaisen profeetallisen sanoman, opetuksen, jne. on pysyttävä Raamatun ilmoituksen mukaisena. Marja-Leena luki hartauskirjasta kohdan tälle päivälle. Rukoilimme M-L:n kanssa yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L kävi hakemassa syyslomalaiset - Emilian ja Danielin - meille. Halusivat nukkua ensin kotona pitkään ja leikkiä siellä. Sitten kun eivät enää keksi mitään tekemistä - sanoivat - soittavat, että saa tulla hakemaan.

Emilia laitteli mummin kää ruokaa. Daniel levitteli lattialle jalkapallokorttejaan - joita oli aika lailla. 

Söimme.

15:ksi ajelimme M-L:n kanssa Höytiälle, "Timoille". Emilia ja Daniel jäivät omaan kotiinsa odottelemaan äitiä, joka kohta tuli töistä. Menimme Timon, Pian, Milkan, Miron, Milenan, Teron poikien - Eeliksen ja Nooan - sekä Helmi-koiran kanssa, aika lähellä olevalle Konttivuoren laavulle. Autolla ensin ja sitten polkua kävellen. Milena sellaisessa kantorinkassa. Lapsilla syysloma. Laavu oli aika jylhässä paikassa - matalassa, synkässä kuusikossa. Sää oli hieno. Paistelimnme makkaraa ja tikkupullaa, sekä joimme kahvia/mehua. 
Ajoimme vielä toisessakin paikassa, jonne sinnekin oli lyhyt kävelymatka. Kävimme nimittäin Esan petäjällä - vanhalla ja paksulla männyllä. Kun Miro, Eelis ja Nooa ottivat toisiaan käsistä sen ympärillä, niin juuri ylettyivät. Männyn lähellä oli myös iso muurahaispesä - taisi olla isoin, mitä olen eläissäni nähnyt. 
Oli mukava luontoreissu ja yhdessäolon rupeama. Olimme vielä jonkin aikaa Timon "kartanossa" - joimme kahvia ja söimme vadelma-mustikkarahkaa, sekä vesimelonia. 

Taisimme olla kotona 20 maissa. M-L sytytteli tulen takkaan ja kynttilöihin. Lähdin 20.20. 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan, alle 7.15 min/km-vauhtia. Tähtinen taivas. +2-3 astetta. 

Josko sitä lainailua jatkoksi:

"Kokemuksemme valmistavat meitä tehtäväämme

Jumala sallii meidän joutua olosuhteisiin, jotka valmistavat meitä kutsumustehtäväämme. Sinusta voi olla vaikea uskoa, että Jumala on muovannut sinua perheesi ja kasvuympäristösi kautta, koulutuksesi, työsi ja ihmissuhteidesi kautta - erityisesti, jos et ole saanut niistä jumalisia vaikutteita. Hän on kuitenkin valmistanut sinua jopa vaikeiden kokemusten kautta. Hän saattaa käyttää esimerkiksi vastentahtoista avioeroa antaakseen jollekulle myötäelämisen kykyä ja halua auttaa toisia samaan tilanteeseen joutuneita" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 116).

Siunausta!

Ps. "Seuraavana päivänä Johannes näki Jeesuksen tulevan luokseen ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" (Joh. 1:29).  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti