20151013

13.10.

Hyvää Tanjanpäivää Tanjalle Kotkan suuntaan! Nousimme aurinkoiseen päivään. Linnut söivät täyttä häkää ruokintapaikallaan. Oravatkin sinne ilmestyneet. Metkin söimme täyttä häkää aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Danielin kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L laitteli ulkona kasveja "talviasentoon". Minä kävin moottorisahan kanssa tuolla rankapaikassa sahailemassa viisi isompaa puuta kasaan - ihan sain paidan kastumaan. Sinne ilmestyi iloinen tyttö käymään - Emilia. Pyörällä oli polkaissut ja lopun matkaa juosta hölkötteli. Jo kaukaa kuului iloinen huuto: Vaaaariiii! Velipoika Daniel oli huomannut minun ajavan heidän ohitseen. Lapsilla syysloma koulusta. Hyvä sää - kuiva ja aurinkoinen.

Palattuani kotiin soitin numeroon, jota en tiennyt kenen se on. Tuttu mieshän siellä oli vastaamassa - Rami, jonka tulin tuntemaan 1968 Nivalassa. Olin siellä nuorisotyön kesäharjoittelijana luterilaisessa seurakunnassa. Muistelimme niitä aikoja. Totesimme niiden olleen todella hyviä aikoja monessa mielessä. Nuoria oli paljon ja elettiin tiiviisti yhdessä. Marrakin - M-L - siellä käväisi luonani.

Söimme. Kynttilät paloivat pöydällä. Minulle tuollainen lausekin jo merkitsee lämminmtä tunnelmaa sisällä - eikäö vain talossa, vaan itseni sisällä. Huvinsa kullakin.

Venyttyäni sohvallajonkin aikaa, lähdin 8.3 km lenkille Tarvaalan suuntaan, alle 8 min/km. Liki 20 tulin pois. +4-5 astetta. Taivaalla tähtiä. M-L oli laittanut ulko-oven ulkopuolelle kynttilöitä lyhtyihin ja tulen takkaan. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä - kynttilöiden yhä palellessa.

Lainatavaraa jatkoksi:

"KUTSUMUS

Jokaisella meillä on erityinen kutsu tai tehtävä, jonka Herra haluaa meidän toteuttavan työmme kautta. Efesolaiskirjeessä 2:10 sanotaan: "Sillä me olemme hänen tekonsa, luoduta Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltä valmistanut, että me niissä vaeltaisimme." Lue huolellisesti nämä sanat: "Me olemme hänen tekonsa."
Meistä jokainen on luotu ainutkertaisella tavalla, ja meille on annettu erityiset fyysiset ja henkiset ominaisuudet ja kyvyt. Olet saattanut kuulla sanottavan: "Kun Jumala loi sinut, Hän heitti pois muotin!" Tämä on totta. Sinulla on ainutlaatuiset lahjat. Kukaan ei koko historian aikana - menneisyydessä, nykyisyydessä tai tulevaisuudessa - ole sellainen kuin sinä.
Raamatunkohta jatkuu: "Luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme." Herra loi meistä jokaisen tiettyä tehtävää varten, ja hän antoi meille tarvittavat kyvyt, taipumukset ja halun tämän tehtävän toteuttamiseen. Kutsu voi kohdistua kokoaikaiseen hengelliseen työhön tai maalliseen työhön. Monet kamppailevat sen kysymyksen kanssa, haluaako Jumala heidän jatkavan palkkatyössään, kun he ovat antaneet elämänsä Jeesukselle. Monista tuntuu, etteivät he palvele herraa merkityksellisellä tavalla, jos he jäävät maalliseen työhön. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Tärkeintä on, että jokainen löytää Jumalan kutsun omaan elämäänsä" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 115-116).

Siunausta!

Ps. "Silloin Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu" (1. Moos. 2:7).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti