20151023

23.10.

Harmaa, vetinen, +10 asteen päivä - taisipa ihan 11:kin olla. Noustuamme siihen söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Hoosean kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä monien aiheiden ja ihmisten puolesta. 

12 maissa hain Danielin koulusta meille. 13 Emilian. Olivat pyörillä menneet aamulla.Söimme välipalaa.

Mitähän lienee ollut heti 14 jälkeen lähdimme M-L:n kanssa Jyväskylää kohti. Emilian ja Danielin jätimme kotiin odottelemaan vanhempia töistä. Menimme Höytiälle, "Timoille", jonne veimme esikoisen pyytämän neulomisohjelehden. Ajellessamme vanhaa tietä kohti Jyväskylää tuli Terhi-Marja vastaan - oli juuri lähtenyt töistä kotia kohti. Bilteman kautta menimme RAX:iin syömään - me tykätään käydä tällaisissa "kansanruokaloissa", "rahvaan paikoissa".

Syötyämme hyvin olikin mukavasti aikaa "illan päätapahtuman" alkuun - sillä syy "isoon maalikylään" lähtöömme "Saarijärven salomailta, menetetyn metsikön reunamilta", oli EXIT-yhtyeen uuden - tässä kuussa ilmestyneen - levyn julkaisukiertueen konsertti kaupungin kirkossa. Hyvissä ajoin ennen konsertin alkua oli jo pitkä jono luikertelemassa kirkon ovelle. Siinä mukana metkin. Kirkko oli täysi. Jos saan sanoa - ja miksen saisi - niin tänä iltana kuulin parasta Exitiä. Ja olen kuitenkin aika usein kuullut vuosien saatossa. Miehet vanhenevat, mutta "parantavat vain kuin sika juoksuaan". Yhtyeessä on neljä kovan tason laulajaa - Pekka Simojoki, matti Puttonen, Markku Perttilä ja Jari Levy - joista kolmen viimemainitun esitykset kolahtivat meikäläiseen tällä kertaa eniten. Unohtamatta maestro Simojoen uusia lauluja. Levy ja Perttilä ovat antaneet uutta, positiivista, väriä orkesteriin - he ovat koskettavien laulujentekijöinä lahjakkaita. Konsertti oli "vangitsevan intensiivinen" alusta loppuun. Oli ilo olla mukana tämän vanhan, mutta tuoreen - uusi levy on hyvä näyte siitä - bändin liki tuhannennessa konsertissa. Pekka Simojoen puhe konsertin kuluessa oli elävä ja sytyttävä - jäljittelemätöntä Simojokea parhaimmillaan. Olisi sen perjantai-illan voinut huonomminkin käyttää. 

Lienemme 22 maissa olleet kotona Saarijärvellä. Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Jatkan lainausta edellispäivien malliin:

"Keskustelut

Herra kehotti israelilaisia: "Pidä aina mielessäsi nämä käskyt, jotka minä sinulle annan. Teroita niitä alinomaa lastesi mieleen ja puhu niistä, olitpa kotona tai matkalla, makuulla tai jalkeilla" (5. Moos. &:6-7). Meidän täytyy sanallisesti opettaa lapsiamme tuntemaan Herran tiet, mutta lapset tarvitsevat muutakin kuin sanallisia ohjeita. He tarvitsevat myös hyvän esimerkin" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 140-141).

Siunausta!

Ps. "Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa" (Ef. 6:10). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti